Nota de premsa

CaixaBank, primer banc que incorpora el reconeixement facial Face ID d'iPhone X en les seves aplicacions mòbils

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

• Els clients de l'entitat ja poden utilitzar l'últim model d'iPhone per a accedir als seus comptes sense introduir més dades d'accés que una imatge de la seva cara.

• L’entitat reforça la seva línia de serveis financers mòbils per a usuaris Apple.

• CaixaBank és líder en Espanya en mitjans de pagament i banca electrònica, amb més de 15 milions de targetes en tots els formats i 4,2 milions d'usuaris que operen a través del mòbil.

CaixaBank es converteix en el primer banc d'Espanya que incorpora l'últim llançament d'Apple –la tecnologia d'identificació Face ID del seu nou iPhone X– a les seves aplicacions mòbils. D'aquesta forma, els clients de l'entitat financera podran accedir als seus comptes mitjançant l'ús del reconeixement facial a través de la seva terminal mòbil i sense haver d'introduir altres dades d'accés, com a DNI, nombre d'identificació de l'usuari o contrasenya.

El servei està disponible des del primer dia de venda d'iPhone X. Els usuaris han de descarregar-se les últimes actualitzacions de les aplicacions de CaixaBank, CaixaBank Pay i imaginBank per a iOS.

Accés amb totes les garanties de seguretat i privacitat

El reconeixement facial com a mètode d'accés a les aplicacions de CaixaBank té totes les garanties de seguretat i privacitat. Per utilitzar la funcionalitat, l'usuari només haurà de realitzar un senzill procés de registre la primera vegada que utilitzi el sistema i associar les seves dades d'identificació a la imatge del seu rostre.

La tecnologia Face ID està basada en la càmera del nou iPhone X. Mitjançant la projecció i l'anàlisi de més de 30.000 punts invisibles, el mòbil crea un mapa de profunditat detallat de la cara per identificar a una persona de manera completament segura.

La identificació mitjançant Face ID dóna ple accés a les aplicacions CaixaBank, CaixaBank Pay i imaginBank per a consulta de saldo i moviments i realització d'operacions, en les mateixes condicions que si utilitzés les dades habituals d'identificació per entrar en les apps.

Sobre CaixaBank

L'adaptació a iPhoneX reforça l'oferta de serveis financers mòbils per a usuaris de mòbils Apple. Actualment, CaixaBank és l'entitat financera líder en banca mòbil a Espanya, amb 4,2 milions de clients que operen a través del terminal i la creació del primer banc mobile only amb imaginBank, on l'operativa es realitza exclusivament a través d’apps. Així mateix, CaixaBank és capdavanter en banca electrònica amb 15,5 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%.

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, la creació dels primers caixers contactless del món, el llançament d’imaginBank o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per a atenció al client.

Així mateix, en sistemes de pagament, a més del recent llançament d'Apple Pay, CaixaBank ha presentat en els últims mesos el servei d'enviament de diners mitjançant veu a través de Siri, l'assistent de iOS. D'altra banda, imaginBank ha engegat un altre servei d'enviament de diners mòbils a través d'aplicacions de missatgeria instantània, com a Whatsapp, Facebook Messenger o Telegram.

L'entitat ha rebut recentment el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l'Any pel llançament del chatbot d’imaginBank, un servei d'ajuda al client per conèixer ofertes i descomptes exclusius basats en intel·ligència artificial. Així mateix, la revista Global Finance ha premiat a CaixaBank com a Millor Banc Digital a Espanya en reconeixement a la seva aposta per la digitalització com a via per millorar la qualitat de servei als clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES