Nota de premsa

CaixaBank posa en contacte a les ‘start-ups’ guanyadores dels Premis EmprenedorXXI amb més de 170 inversors

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Investors Day EmprenedorXXI

• Amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament i creixement d'emprenedors, l'entitat, a través de DayOne, ha celebrat per segon any consecutiu l’Investors Day EmprenedorXXI.

• Notion Capital, Wayra, Nauta Capital, Adara Ventures i Seaya Ventures són alguns dels inversors que s'han apuntat a aquesta iniciativa, que compta amb el suport d'organitzacions com ASCRI, AEBAN, Zone2boost, Plug and Play i Caixa Capital Risc.

• Al llarg de la jornada, que s'ha celebrat en format híbrid, les més de 30 empreses guanyadores de l'última edició d'aquests guardons han pogut presentar els seus projectes.


Amb l'objectiu de posar en contacte a les més de 30 start-ups guanyadores de l'última edició dels Premis EmprenedorXXI amb els principals inversors de l'ecosistema i empreses amb interès en innovació, CaixaBank, a través de DayOne, celebra per segon any consecutiu l’Investors Day EmprenedorXXI.

Enguany, la jornada s'ha celebrat en un format híbrid i durant el dia, els guanyadors d'aquests guardons han tingut l'oportunitat de presentar els seus projectes empresarials davant de més de 170 inversors i empreses, que s'han apuntat a aquesta iniciativa.

A través d'aquesta jornada, els inversors (venture capital, business angels i acceleradores) i empreses poden conèixer iniciatives disruptives que donen resposta als principals reptes de la societat actual i explorar noves oportunitats de col·laboració amb start-ups.

En aquesta segona edició, l'entitat ha comptat amb la participació online d'inversors corporatius, venture capital i business angels com Wayra, Nauta Capital, Adara Ventures i Seaya Ventures i amb el suport d'organitzacions com ASCRI, AEBAN, Zone2boost, Plug and Play i Caixa Capital Risc. 

A més, un grup reduït d'inversors nacionals i internacionals han participat de manera presencial a la jornada, com Itxaso del Palacio  (Notion Capital, fons basat a Londres), Xavi Álvarez (Caixa Capital Risc) o Mercé Tell (Nekko Capital).

Emprenedors com Miguel Silva-Constenla (AllRead–guanyador PEXXI) i Marta Ortín Obón (Dive Medical–guanyadora PEXXI) han estat alguns dels fundadors de les empreses premiades que han presentat els seus projectes davant els inversors assistents.

Miguel Silva-Constenla, CEO i cofundador d’AllRead, que ha participat en aquesta iniciativa, destaca que “els Premis EmprenedorXXI suposen un segell de qualitat al treball realitzat fins ara i ens dona accés al fet de que el projecte sigui encara més creïble de cara a l’Investors Day”. A més, afegeix que “des d'un punt de vista d'empresa DeepTech, nascuda de l'àmbit universitari, es necessita molta inversió inicial perquè aquesta tecnologia es converteixi en un producte comercialitzable, perquè puguem continuar creixent i incorporant ocupacions de qualitat al nostre teixit productiu. Per això es necessita nou capital amb inversors professionals que entenen correctament aquest model de negoci i de creixement, inversors als quals podem mostrar la nostra solució a l’Investors Day PEXXI”.

Per part seva, Marta Ortín Obón CTO de Dive Medical, considera que aquest esdeveniment “ens dona la possibilitat de despertar l'interès d'un gran grup d'inversors financers i corporatius cap a la nostra companyia i poder obrir converses per aprofundir a l'oportunitat de negoci que representa Dive Medical”. Per ella, “els PEXXI són un gran reconeixement a la tasca del gran equip multidisciplinari de Dive Medical i ens aporta una gran notorietat i una major credibilitat, a més de donar-nos accés a una gran xarxa de contactes”.

Per a CaixaBank, els emprenedors són actors essencials a la dinamització del teixit productiu. Juguen un paper clau per al desenvolupament econòmic i social perquè generen riquesa, ocupació i, a la vegada, ajuden al desenvolupament tecnològic i de solucions per als nous reptes de la societat actual. Amb aquesta nova iniciativa, l'entitat vol continuar recolzant i impulsant el desenvolupament i creixement d'aquests emprenedors.

Premis EmprenedorXXI: guardons de referència després de 14 anys de trajectòria

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, impulsa els Premis EmprenedorXXI per premiar les empreses d'Espanya i Portugal que ofereixen les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que enguany han arribat a la seva 14a edició, on han participat 955 start-ups.

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats a comitès i jurats.

Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i ENISA tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir del 2018 també a Portugal.