Nota de premsa

CaixaBank permet als organismes públics incorporar Bizum al sistema de cobrament d’impostos i taxes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBankNow.

• Més de 20 administracions de tota Espanya ja disposen d’aquest mitjà de pagament immediat per al cobrament d’impostos, integrat al sistema juntament amb les opcions habituals de pagament amb targeta, en caixer o a través de la banca digital.

• El servei facilita el pagament de tributs a qualsevol ciutadà, independentment de l’entitat financera de la qual sigui client.

• La previsió de CaixaBank és desplegar-ho durant el 2023 en més d’un centenar d’ajuntaments, diputacions i institucions públiques.

• CaixaBank és líder en usuaris a Bizum, amb 7,22 milions de clients registrats a tancament del 2022.

 

CaixaBank ha llançat una iniciativa per a facilitar a les administracions públiques la integració de Bizum en la seva plataforma online per al cobrament d’impostos, taxes i sancions de forma instantània i automàtica. L’entitat ja ofereix aquest nou servei als organismes públics que utilitzen la seva passarel·la de pagament per a la gestió del cobrament de tributs. Al voltant de 20 institucions públiques a Espanya ho tenen en funcionament i CaixaBank espera desplegar-ho en més d’un centenar al llarg del 2023.

L’opció de pagament d’impostos a través de Bizum se suma a les opcions habitualment conegudes a través de les plataformes online de les administracions públiques: pagament amb targeta o a través de caixer o mitjançant banca digital. És un servei que poden fer servir tots els ciutadans, independentment de l’entitat financera de la qual siguin clients.

Des del punt de vista de l’usuari final, la funcionalitat és molt fàcil de fer servir. El ciutadà ha d’efectuar el procés que realitza habitualment per a abonar un determinat tribut a través de la pàgina web o de l’aplicació de l’organisme públic. En el moment de formalitzar la transacció, si el proveïdor de la plataforma de pagament és CaixaBank i la institució té contractat el servei, se li mostrarà, a més de les opcions habituals de pagament, la possibilitat de pagar a través de Bizum.

Si l’usuari escull aquesta forma de pagament, apareixen detalladament les instruccions per als següents passos: se li demana el telèfon que té registrat a Bizum i, a continuació, se li indica que s’ha de dirigir a l’aplicació bancària amb la qual fa servir aquest servei. Automàticament, allà li apareixerà la sol·licitud; només cal confirmar-la per a efectuar l’enviament de l’import.

Plataforma àgil que garanteix la seguretat dels pagaments ‘online’

Entitats com l’Ajuntament de Toledo, la Diputació d’Almeria i la Diputació de Segovia ja incorporen aquest mitjà de pagament en el seu sistema. El servei el pot sol·licitar a CaixaBank qualsevol administració.

La funcionalitat suposa l’abonament immediat en el compte de l’administració pública, a la vegada que ofereix al ciutadà tots els avantatges en usabilitat i senzillesa d’ús, característiques de Bizum, amb disponibilitat total les 24 hores del dia. Està disponible per al pagament de tota mena de tràmits, amb els mateixos límits d’import que té Bizum per a comerç electrònic (1.500 euros per operació).

CaixaBank, l’entitat amb el major nombre d’usuaris de Bizum

CaixaBank és l’entitat líder en mitjans de pagament a Espanya, amb un parc de 32,2 milions de targetes comercialitzades, una quota per facturació en compres del 30,7% i quatre milions de clients de pagament mòbil. Un 23% de les compres que es realitzen amb targetes emeses per CaixaBank es realitzen amb el mòbil.

L’entitat financera és també líder en usuaris de Bizum, amb 7,22 milions de clients registrats a tancament del 2022. CaixaBank va tenir en el passat exercici un creixement anual del 15% en usuaris d’aquest servei. Els clients de l’entitat van realitzar durant l’any un total de 390 milions d’enviaments a través de Bizum, un 36,55% més que en l’any anterior. També creix l’ús de Bizum a l’e-commerce, operativa en la qual els clients de CaixaBank van fer més de 4,5 milions de pagaments al 2022.

CaixaBank, líder en pagament mòbil i en innovació tecnològica

La tecnologia i la innovació són clau per a l’entitat. Amb més d’11 milions d’usuaris de la seva banca digital, la base més gran de clients digitals del sector financer a Espanya, l’entitat treballa cada dia per a desenvolupar nous models que li permetin donar resposta a les demandes i necessitats dels seus clients i que apropin els productes, els serveis i la cultura financera a tots els ciutadans. 

La revista estatunidenca Global Finance ha distingit aquest any CaixaBank com a ‘Entitat Financera més Innovadora a Europa Occidental 2022’ i ‘Millor Banc Digital en Banca de Particulars a Espanya 2022’. Aquests premis se sumen als globals ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Productes d’inversió, dipòsits i targetes en el Món 2022’ i ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Gestió de Factures en el Món 2022’, i al continental ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Préstecs a Europa Occidental 2022’, també de la revista estatunidenca. Per la seva banda, el servei de banca digital de l’entitat, CaixaBankNow, ha sigut escollida com la Millor aplicació mòbil de banca de particulars al Món 2019, i d’Europa Occidental el 2021, 2020, i 2018. 

A més, l’ús del Big Data i de la intel·ligència artificial han fet mereixedora a l’entitat del reconeixement a ‘Millor entitat del món en anàlisis de dades i IA 2022’ en els premis Banking Innovation Awards de Qorus-Accenture, i ‘Millor entitat de banca privada a Europa en anàlisis de dades i IA 2022 i 2021’ per la revista PWM del Grup Financial Times.

 

NOTÍCIES RELACIONADES