Nota de premsa

CaixaBank patrocinarà les dues pròximes edicions de la Feria del Libro de Madrid

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Imatge del ‘Pavelló CaixaBank’ en l'edició de la Fira del Llibre de Madrid celebrada en 2023.

• L'entitat financera, fidel al seu compromís amb la cultura i el llibre, serà 'Patrocinador Oficial' de la Feria del Libro de Madrid i del 'Pabellón CaixaBank'.

• En l'edició del 2024, que se celebrarà del 31 de maig al 16 de juny en el Parque del Retiro de Madrid, l'entitat patrocinarà per primera vegada el programa cultural i social 'Los pequeños gigantes de la lectura' i impulsarà, per segon any, 'El vaivén de la Feria'.

• L'acord ha estat signat per la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, María Luisa Martínez Gistau, i la directora de la Feria del Libro de Madrid, Eva Orúe.

• CaixaBank posarà a disposició dels visitants i expositors una oficina mòbil que els permetrà efectuar les operacions bancàries habituals dins del recinte.

 

CaixaBank ha renovat l'acord per patrocinar les dues pròximes edicions de la Feria del Libro de Madrid amb l'Associació d'Empresàries i Empresaris del Comerç del Llibre de Madrid, organització que ostenta la titularitat jurídica i organitzativa i presideix la Feria del Llibre de Madrid. El 2024, la que serà la seva 83ª edició, se celebrarà entre el 31 de maig i el 16 de juny en el Parque del Retiro de Madrid sota el lema 'L'esport il·lumina la Fira'.

L'entitat financera tindrà la categoria de 'Patrocinador Oficial' i, a més, patrocinarà el 'Pabellón CaixaBank', on es desenvoluparan els principals esdeveniments de la Feria del Libro de Madrid de 2024.

En l'edició d'aquest 2023, l'anomenat 'Pabellón CaixaBank de Actividades Culturales' va acollir més de 80 activitats culturals entre les quals van destacar la presentació de llibres, taules rodones, entrevistes, lliuraments de premis, trobades culturals, socials, econòmiques i polítiques, així com la conferència inaugural.

L'acord, d'una durada de dos anys, ha estat subscrit per la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, María Luisa Martínez Gistau, i la directora de la Feria del Llibre de Madrid, Eva Orúe.

Martínez Gistau ha destacat que "amb la renovació d'aquest acord, CaixaBank torna a posar de manifest el seu ferm compromís amb la cultura en donar suport a la Feria del Libro de Madrid que, sens dubte, és referent en el sector del llibre en l’àmbit nacional i, també, internacional".

La directora de la Feria del Libro de Madrid, per la seva banda, ha subratllat que "l'acord amb CaixaBank és la confirmació d'una complicitat que, en El Retiro, es plasma en aquest espai esplèndid que és el 'Pabellón CaixaBank', l'oficial de la Feria, i en la presència d'una oficina mòbil que atén expositors i visitants". "A més, de la mà de l'entitat i els seus equips de voluntaris organitzem diversos 'vaivenes' i col·laboraran, també, en el projecte 'Los pequeños gigantes de la lectura'. Tot això demostra que el compromís de CaixaBank amb la Feria és extens i intens", ha valorat Orúe.

Patrocini de programes culturals i socials

CaixaBank patrocinarà, a més, els dos principals programes culturals i socials de la Feria del Libro. Per primera vegada, impulsarà 'Els petits gegants de la lectura', un concurs per a nens i nenes de 4º de Primària que busca fomentar l'amor pels llibres, la diversitat en la literatura i la lectura a través d'una experiència lúdica.

L'activitat consisteix en el fet que els participants llegeixin en veu alta, durant tres minuts, un text que han triat i el comparteixin amb els seus companys. El joc s'organitza en diferents fases que associen col·legis, biblioteques, editorials, llibreries, festivals i fires fins a arribar a la final, organitzada en el marc de la Feria del Libro de Madrid, i en la qual els autors dels llibres seleccionats pugen a l'escenari amb els nens i nenes que es disputen el primer lloc.

A més, per segon any, CaixaBank patrocinarà 'El vaivén de la Feria', que consisteix en la celebració d'activitats relacionades amb la lectura, primer, fora de la Feria del Libro i, després, durant la seva celebració, amb l'objectiu d'arribar a diversos col·lectius que, per diferents motius, no solen visitar-la. En col·laboració amb Acció Social CaixaBank, posarà en marxa quatre 'vaivenes' en els pròxims mesos amb entitats socials.

Primer 'vaivén de la Feria'

El primer dels 'vaivenes', un taller d''Estampacuentos', se celebrarà demà dimarts al C.P. Luis de Góngora i en el qual participaran més de 20 nens d'entre sis i vuit anys de l'Associació Valdeperales, un centre d'animació social que desenvolupa programes educatius i socials al Districte de FuencarraI-El Pardo, a Madrid.

L'activitat, a la qual també assistirà el director territorial de CaixaBank a Madrid, Xicu Costa, consistirà en la il·lustració de textos mitjançant tècniques d'estampació i impressió que ensenyaran als nens els membres d'En Volandas. Està previst que els menors retornin la visita a la Feria del Libro el mes de juny.

Oficina mòbil

Com en edicions anteriors, CaixaBank posarà, a més, a disposició dels visitants de la Feria del Libro de Madrid, una ofimòbil, oficina mòbil que permetrà als expositors i al públic general que s'acosti a la Feria efectuar les operacions bancàries habituals.

L'acord signat amb l'Associació d'Empresàries i Empresaris del Comerç del Llibre de Madrid contempla també que els expositors puguin accedir a productes financers CaixaBank en condicions avantatjoses, especialment a la contractació d'assegurances per a activitats professionals i terminals punt de venda (TPV).

CaixaBank, amb l'esport

La 83ª edició de la Feria del Libro, sota el lema 'L'esport il·lumina la Fira', encara dos dels principals patrocinis que impulsa CaixaBank: cultura i esport. El 'Pabellón CaixaBank' acollirà alguns dels principals esdeveniments esportius que es desenvoluparan en els 17 dies que dura la Feria.

CaixaBank és una de les empreses pioneres en el patrocini esportiu a Espanya, amb més de 30 anys d'experiència. A través del patrocini, l'entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic a tot el territori, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat.