Nota de premsa

CaixaBank participa en la línia de garanties sindicada sostenible de 12.700 milions d'euros d’Alstom

Compromís amb les finances sostenibles a França

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, en la presentació de resultats de l'entitat en el tercer trimestre de 2023.

• Aquesta línia estratègica s'alinea amb la política ASG d'Alstom per descarbonitzar el sector del transport mitjançant la reducció de les emissions de CO2.

• Aquests quatre últims anys, la sucursal de CaixaBank a París ha incrementat la seva activitat i el seu compromís a llarg termini amb el país com a resultat de l'obtenció d'una llicència bancària, que l'apropa als seus clients, li dona més agilitat operativa i li permet contribuir de manera més important a l'economia francesa.

 

CaixaBank, el banc líder a Espanya, ha participat en la línia de garanties sindicada  de 12.700 milions d'euros d'Alstom.

Aquesta línia estratègica s'alinea amb la política ASG d'Alstom per descarbonitzar el sector del transport mitjançant la reducció de les emissions de CO2.

L'operació demostra la capacitat de CaixaBank de donar suport a les grans corporacions franceses a través de la seva sucursal a París.

Alstom, un líder global en la fabricació d'infraestructures de transport, també té una forta presència a Espanya, que inclou la seva planta de producció a Santa Perpètua i contractes importants amb Renfe, la companyia ferroviària nacional espanyola.

La sucursal de CaixaBank a França

CaixaBank va obtenir la llicència per a la seva sucursal francesa el 2018, i a través d'aquesta presta serveis de comerç exterior i banca corporativa a corporacions franceses o multinacionals en les seves operacions a França, així como a empreses espanyoles amb activitat a França o interessos en aquest país.

Aquests últims quatre anys, la sucursal de CaixaBank a París ha triplicat la seva plantilla i ha incrementat la seva activitat i el seu compromís a llarg termini amb el país. A banda d'obtenir una llicència bancària, també ha reunit un equip altament qualificat, que aporta al banc més proximitat als seus clients i agilitat operativa, a més de permetre-li fer una contribució més important a l'economia francesa. L'oficina francesa ha estat especialment activa en el finançament de projectes d'energies renovables.

CaixaBank, un referent europeu en sostenibilitat

Les iniciatives de sostenibilitat de CaixaBank se centren a fomentar la transició energètica de les empreses i la societat en general, inclòs el desenvolupament de solucions per a persones individuals adreçades a l'habitatge i la mobilitat sostenibles, així com la promoció d'inversions amb criteris ASG.

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank vol mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles a través de la promoció de diverses iniciatives enfocades a l'oferta de productes, l'assessorament ASG, la conscienciació i la formació.

CaixaBank va ser el banc líder en finances sostenibles a Europa durant la primera meitat del 2022, segons la classificació de Refinitiv, fet que va situar CaixaBank en la primera posició del rànquing EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans.

Sobre Alstom 

Alstom porta la societat cap a un futur baix en carboni, per a la qual cosa desenvolupa i comercialitza solucions de mobilitat que ofereixen una base sostenible per al futur del transport. La cartera de productes d'Alstom inclou des de trens, metros, monoraïls i tramvies d'alta velocitat fins a sistemes integrats, serveis personalitzats, infraestructures, senyalització i solucions de mobilitat digital. Alstom té 150.000 vehicles prestant serveis comercials a tot el món.

Sobre CaixaBank 

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya, amb un volum d'actius de 675.800 milions d'euros, que el converteix en el banc nacional més gran i en un dels bancs líders a Europa. CaixaBank també té una sòlida presència a Portugal, on controla el 100 % de BPI. El Grup té 20 milions de clients i la xarxa d'oficines i caixers automàtics més important d'Espanya i Portugal, i és el líder en banca digital amb 11 milions de clients digitals.

 

NOTÍCIES RELACIONADES