Nota de premsa

CaixaBank mobilitza a més de 10.000 voluntaris durant un mes per a donar suport a la labor d'entitats socials de tot Espanya

Celebració del ‘Mes Social’, en el qual poden participar empleats, clientes i totes les persones interessades en el voluntariat en general

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El Mes Social de CaixaBank és una iniciativa creada per a incentivar la participació en activitats de voluntariat

• L'Associació de Voluntaris de CaixaBank organitza, en col·laboració amb més de 1.000 entitats socials, al voltant de 2.000 activitats repartides per totes les províncies d’Espanya.
• Sota el lema ‘Este mes todos cuentan con nosotros’, el ‘Mes Social’ de CaixaBank ofereix activitats de voluntariat en àrees com la salut, l'acompanyament a persones grans, la pobresa, el medi ambient o l'educació.
• Les persones que desitgin participar poden inscriure's en l'activitat que prefereixin a través del web de Voluntariat CaixaBank.

CaixaBank dona un nou impuls al compromís social dels seus empleats, familiars i clients i amplia a tot el mes de maig la tradicional ‘Setmana Social’, una iniciativa creada per a incentivar la participació en activitats de voluntariat entre les persones properes a l'entitat, així com entre la societat en general.

El nou ‘Mes Social’ de CaixaBank, amb una programació de 2.000 activitats, vol superar la xifra dels 10.000 participants. La iniciativa no només està oberta a la plantilla de l’entitat bancària, sinó que també està pensada per a totes les persones interessades a sumar-se al ‘Mes Social’ i convertir-se, almenys per un dia, en voluntari. Es pot consultar el calendari d'activitats i gestionar la inscripció a la pàgina web de Voluntariat CaixaBank.

Aquesta edició del ‘Mes Social’ està organitzada per l'Associació de Voluntaris de CaixaBank i compta amb el suport de més de 1.000 entitats socials, que ajudaran a que les activitats de voluntariat arribin a totes les províncies d'Espanya. Mitjançant l’organització del ‘Mes Social’, que permet viure les accions de voluntariat en primera persona, CaixaBank contribueix a donar visibilitat a la labor que moltes entitats socials realitzen en l’àmbit local amb col·lectius vulnerables.

Voluntariat en primera persona: la clau del ‘Mes Social’

Sota el lema ‘Este mes todos cuentan con nosotros’, dins de la programació del ‘Mes Social’ de CaixaBank destaquen les activitats centrades en la salut, com la visita al parc de Cabárceno, a Cantàbria, amb persones amb discapacitat intel·lectual del Centro Fernando Arce; o els tallers de pintura amb els usuaris de l’Asociación Valenciana de ayuda a la Parálisis Cerebral. A Lleida té lloc un partit de bàsquet en cadira de rodes, i a Toledo, juntament amb la Federación de Deportes Aéreos de Castilla-La Mancha, tindrà lloc una activitat de cadires voladores amb persones amb discapacitat física.

També hi ha accions relacionades amb la pobresa, com el repartiment de menjar amb el Banc d'Aliments de Girona, o les activitats lúdiques amb menors en risc d'exclusió. Per exemple, a Càceres, diversos voluntaris podran acompanyar a nens i nenes amb Trastorn d'Espectre Autista (TAE) al Festival de las Aves, una ocasió per a promocionar i divulgar l'excepcionalitat dels recursos naturals d'Extremadura.

Els voluntaris també podran participar en iniciatives relacionades amb l'educació i l'esport. Amb l'Associació Càritas Parroquial de Berga (Barcelona) s'oferirà reforç escolar a estudiants de primària i secundària en situació vulnerable. També es duran a terme tallers de manualitats i esport amb nens en risc d'exclusió social a València, i activitats de piragües pel riu Tajo amb menors vulnerables de les entitats Paideia i Down Toledo. D'altra banda, a Navarra s'organitzen diverses activitats de marxa nòrdica amb col·lectius vulnerables, per exemple, amb joves en risc d'exclusió de l'Asociación Navarra Nuevo Futuro, Asociación Sei, Cear Navarra, Fundación Ilunduain, Cruz Roja Navarra, Sagrado Corazón i Montañeros Iturrama.

Altres accions estaran centrades en la inserció social i laboral, com la iniciativa de “Cambio de Armario Solidario” a Balears, en la qual persones en risc d'exclusió poden dur a terme, amb el suport dels voluntaris, activitats relacionades amb els residus i la millora del medi ambient.

En efecte, el medi ambient i la sostenibilitat també són pilars importants del programa de Voluntariat. Destaca, per exemple, la recollida de residus que els Voluntaris de CaixaBank duran a terme, a la ruta verda de Ullibarri-Gamboa, en l'embassament més gran del País Basc, amb usuaris de l'entitat social Betania. Així mateix, a comunitats com Cantàbria, Galícia o Astúries, hi ha previstes diverses accions de reforestació i plantació d'arbres en espais emblemàtics per a la millora de la biodiversitat i la disminució de la petjada de carboni. També s'han organitzat neteges de platges de manera simultània en diferents punts del litoral d'Andalusia, com Punta Umbría (Huelva), Platja de la Cortadura (Cadis) o la Platja Castell (Granada).

Al 2022, CaixaBank va aconseguir la participació de més de 10.000 voluntaris al llarg de la ‘Semana Social’, la qual va contribuir a ajudar a més de 105.000 persones.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 18 anys, l'associació està formada per empleats i extreballadors del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.991 entitats socials, al voltant de 14.000 voluntaris han ajudat a més de 482.000 persones vulnerables a tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES