Nota de premsa

CaixaBank llança una nova iniciativa comercial per captar nòmines el 2024

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• Els clients que domiciliïn a CaixaBank la seva nòmina durant el primer trimestre de l'any per un import superior a 1.200 euros mensuals podran rebre un televisor Samsung o un cupó de 200 euros per bescanviar per altres electrodomèstics en el portal de Wivai.

• Per a les noves nòmines a partir de 2.500 euros, CaixaBank permet als clients triar entre un televisor, un cupó per a compres a Wivai per 400 euros o una remuneració en compte del 5% TAE per als primers 5.000 euros de saldo durant dos anys.

• Els clients més joves, a través d'imagin, obtindran un ingrés de 150 euros si domicilien una nòmina a partir de 1.000 euros; per a les noves nòmines entre 400 i fins a 1.000 euros, l'import a rebre serà de 50 euros.

 

CaixaBank llança una nova iniciativa comercial a tota la seva xarxa amb l'objectiu de captar nòmines i augmentar la vinculació dels seus clients. El banc, que és líder en nòmines domiciliades a Espanya amb una quota del voltant del 37% i té més de 10 milions de clients amb ingressos recurrents, continuarà incrementant la vinculació dels clients el 2024, un objectiu clau per a l'estratègia del banc.

L'entitat ja va prioritzar el creixement en nòmines el 2023, amb resultats destacats. El juliol del 2023, es va assolir la fita històrica de superar els 6 milions de nòmines domiciliades. El banc també va aconseguir augmentar el seu percentatge de clients particulars vinculats, amb un 71,4% a 30 de setembre del 2023, davant el 70,4% de desembre del 2022.

Campanya comercial durant el primer trimestre

Amb la nova iniciativa comercial en nòmines, els clients que domiciliïn la seva nòmina a CaixaBank durant el primer trimestre de l'any i compleixin també els requisits de domiciliar almenys tres rebuts i fer un mínim de tres compres amb targeta al trimestre podran rebre un televisor Samsung de 32”, si la nòmina és d'import superior a 1.200 euros. A més, l'entitat ha introduït una novetat en la dinàmica de la campanya, gràcies a la qual el client tindrà l'opció d'escollir entre la TV o un cupó de 200 euros per bescanviar en compres que faci al portal de Wivai.

En les noves nòmines a partir de 2.500 euros, hi haurà tres opcions per triar: un televisor Samsung de 50”, un cupó de 400 euros per bescanviar a Wivai o una remuneració al compte del 5% TAE per als primers 5.000 euros de saldo durant dos anys.

imagin, la plataforma de serveis financers per a joves de CaixaBank, també se suma a la campanya de captació de nòmines de CaixaBank. Els clients més joves obtindran un ingrés de 150 euros si domicilien una nòmina a partir de 1.000 euros; per a les noves nòmines entre 400 i fins a 1.000 euros, l'import a rebre serà de 50 euros.

Programa Dia a Dia i compte online per a nous clients

Els incentius de la nova campanya de domiciliació de nòmines a CaixaBank se sumen als beneficis que habitualment tenen tots els clients que compleixen les condicions de vinculació de l'entitat per gaudir de manera gratuïta del paquet de serveis financers bàsics “Dia a Dia”.

CaixaBank bonifica amb el programa “Dia a Dia” els clients amb ingressos domiciliats: nòmina (mínim mensual de 600 euros), pensió (mínim mensual de 300 euros) o un altre tipus d'ingrés recurrent (mínim anual de 12.000 euros). Els qui, a més d'aquests ingressos, tinguin tres rebuts domiciliats al trimestre, o facin almenys tres pagaments al trimestre amb una targeta emesa per CaixaBank, tenen els serveis de “Dia a Dia” sense cap cost. Així mateix, la quota continua sent gratuïta per als clients de menys de 26 anys i els clients nous durant 12 mesos.

A més, CaixaBank ha millorat les condicions del programa “Dia a Dia” als clients amb saldo mínim de 20.000 euros en diversos tipus de productes d'estalvi. D'aquesta manera, els clients que, a finals de cada trimestre, tinguin un estalvi de 20.000 euros a CaixaBank, sumant tots els seus productes, poden disposar dels serveis de “Dia a Dia” sense cap cost, fins i tot sense tenir ingressos domiciliats, ni tampoc comptar amb altres bonificadors, com la domiciliació de rebuts o la realització de pagaments amb targeta.

Així mateix, l'entitat també disposa d'un compte online per a nous clients sense comissions en els principals serveis financers.