Nota de premsa

CaixaBank llança una nova edició dels seus ‘Premis Dona Empresària’, que reconeixen la trajectòria de dones líders a Espanya

Reconeixement a l'excel·lència i la diversitat en el món empresarial

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, amb guanyadores de l’edició 2021

• El termini de presentació de candidatures per a la 6a edició dels guardons està obert des del 20 d'abril fins al 25 de maig.

• D’entre les 14 dones guardonades en la primera fase territorial, CaixaBank triarà a la guanyadora nacional, que serà una de les representants espanyoles en els premis internacionals IWEC, que enguany es lliuraran a Madrid del 13 al 15 de novembre.

 

CaixaBank ha posat en marxa la sisena edició dels seus ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’, que cada any reconeixen el talent i l'excel·lència professional de 14 empresàries líders a Espanya referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador.

Els ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’, que s'han consolidat en els darrers anys pel seu reconeixement a l'excel·lència empresarial i per la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola, guardonaran en una primera fase a 14 dones líders, una per cada Direcció Territorial del banc. Posteriorment, en una segona fase, es triarà a la guanyadora nacional, que serà una de les representants en els IWEC Awards 2022 de la International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que cooperen a nivell global.

Termini obert fins al 25 de maig

Les empresàries interessades poden sol·licitar informació sobre les bases de la convocatòria d'enguany i presentar les seves candidatures en el correu [email protected] entre el 20 d’abril i el 25 de maig.

Les candidates han de complir, d'una banda, les condicions que estableix IWEC, entre altres, ser accionista de la seva empresa i estar involucrada de manera activa en el dia a dia del funcionament del negoci. Per la seva banda, l'empresa ha de tenir almenys tres anys d'antiguitat, uns ingressos anuals mínims equivalents a 1,5 milions de dòlars, i mostrar un compromís amb l'honestedat, l'equitat, l'objectivitat i la responsabilitat.

Addicionalment, s'apliquen criteris de valoració de mèrits de les candidates tant respecte a l'èxit de la seva activitat empresarial com a la seva trajectòria professional, com ara el grau d'innovació de les seves companyies, la creació d'ocupació, la solidesa financera o la sostenibilitat ESG; així com la seva capacitat de lideratge o la seva participació en iniciatives de promoció de la diversitat i de l'emprenedoria femenina, entre d’altres.

Després de la recepció de les candidatures, en la primera fase, el jurat dels premis, integrat per un grup de directives i directius de CaixaBank, triarà a 14 empresàries líders, guanyadores per cadascuna de les 14 Direccions Territorials de l'entitat.

Posteriorment, en la fase nacional, d'entre les guanyadores territorials es triarà a la guanyadora nacional, que serà una de les representants espanyoles en els premis IWEC, succeint a Inés Juste, presidenta del Grupo Juste; Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol; Arancha Manzanares, vicepresidenta d’Ayesa; Lina Mascaró, presidenta de Grupo Mascaró; i Pilar Martínez-Cosentino, vicepresidenta de Grupo Cosentino, totes elles guanyadores nacionals de les passades edicions dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’.

En paral·lel, BPI, filial de CaixaBank a Portugal, lliurarà els ‘Premis Mulher Empresária BPI’, que celebren enguany la seva cinquena edició. Les seves guanyadores, dones líders en el teixit empresarial portuguès, són també representants de Portugal en els premis IWEC.

La Comunitat Dona Empresària CaixaBank

Totes les dones guardonades en els ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’ estan convidades a participar en la Comunitat Dona Empresària CaixaBank, una comunitat virtual, operativa a través d'un espai privat en LinkedIn, que es configura com una plataforma per compartir coneixement, idees i experiències, i un punt de trobada per establir vincles professionals entre el grup de directives premiades.

La Comunitat, que compta ja amb 63 membres, ofereix també accés a experiències exclusives, com ara fòrums, debats, conferències i esdeveniments nacionals i internacionals, amb els quals es vol contribuir al desenvolupament i el lideratge de la dona en l'àmbit dels negocis.

Els Premis IWEC

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), amb seu a Nova York és una xarxa mundial d'empresàries líders en el seu sector, que sustenten la propietat de les companyies, i que cooperen a nivell global a través de les cambres de comerç i organitzacions empresarials amb l'objectiu de connectar i desenvolupar el lideratge femení.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual es lliuren els premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i fer costat a les dones empresàries de tot el món. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

Després de dos anys de conferències en format virtual, enguany, està previst que els premis IWEC es lliurin a Madrid del 13 al 15 de novembre, en una trobada en la qual es donaran cita grans personalitats del món empresarial global.

Des de la seva constitució l’any 2007, IWEC ha premiat 460 empresàries amb presència en 47 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries generen 295.416 llocs de treball i presenten una facturació agregada superior als 41.000 milions de dòlars.

Wengage, el compromís de CaixaBank amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent pels seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d’Administració, un dels percentatges més alts del sector. 

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional. 

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, i esport.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.   

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l’Acord Voluntari amb el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad Más mujeres; i al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

A més, des de l’any 2018, CaixaBank està adherida al Codi d’EJE&CON de Bones Pràctiques Pràctiques per a la Gestió del Talent i la Millora de la Competitivitat en l’Empresa, comprometent-se a fomentar la presència de la dona en llocs directius. També és part de l’Aliança STEAM pel talent femení “Niñas en pie de ciencia”, una iniciativa liderada pel Ministerio de Educación y Formación Profesional per impulsar les vocacions STEAM en les nenes i les joves.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank es troba entre les cinc primeres empreses del món en l’Índex d’Igualtat de Gènere de Bloomberg 2022.

 

NOTÍCIES RELACIONADES