Nota de premsa

CaixaBank llança una iniciativa per a impulsar la mobilitat sostenible amb finançament especialitzat

Inclou també col·laboracions amb BMW i Wallbox i un servei per a la valoració de cotxes usats

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Nou servei ‘Valora el teu cotxe’.

• L'entitat financera ofereix a tots els seus canals -oficines i canals digitals- el nou ‘Préstec Auto Eco’ per finançar la compra de vehicles més respectuosos amb el medi ambient.

• En col·laboració amb la marca automobilística BMW, s'ha dissenyat una oferta especial de ‘rènting’ per accedir, amb una única quota mensual que inclou totes les despeses, a nous models elèctrics o de baixes emissions.

• El ‘selectplace’ de comerç electrònic Wivai, del Grup CaixaBank, incorpora al seu catàleg els carregadors per a cotxe elèctric de Wallbox, amb finançament al 0% TAE.

• Els clients del banc disposen també del nou servei ‘Valora el teu cotxe’, per a calcular en temps real el preu del seu acte i, si volen, tancar la seva venda en menys de 24 hores.

 

CaixaBank, en col·laboració amb la seva filial especialitzada en mitjans de pagament i finançament al consum CaixaBank Payments & Consumer, llança una iniciativa per impulsar la renovació del parc automobilístic a Espanya a favor de vehicles més respectuosos amb el medi ambient.

Segons dades de Faconauto, l'edat mitjana dels turismes en circulació a Espanya ha passat de 9,2 anys durant 2010 a 13,6 anys el 2021, la qual cosa ha convertit el parc automobilístic en un dels més envellits d'Europa. A més, el percentatge de vehicles amb etiquetes mediambientals òptimes (zero o verd) és del 0,3% i del 2,2% respectivament, mentre que el nombre de cotxes amb distintiu C (de combustió interna, encara que complint l'última normativa europea d'emissions) a penes se situa en el 32,4%. La major part dels vehicles actualment en circulació a Espanya no compleixen amb la norma europea recent (l'etiqueta B, que correspon al 32,6% del parc) o són tan antics que no tenen dret a cap distintiu mediambiental (és el 24,9% dels casos).

Per incentivar la renovació dels vehicles, el grup financer posa en marxa una iniciativa amb diversos productes i serveis directament relacionats amb la mobilitat sostenible.

En primer lloc, destaca la creació d'una nova línia creditícia específica per a la compra de vehicles de baixes emissions, ja disponible a tots els canals de l'entitat (oficines i canals digitals). Es tracta d'un nou tipus de préstec, denominat “Auto ECO”, que ofereix condicions preferents respecte la resta del catàleg de préstecs al consum, a disposició de qualsevol persona interessada en l'adquisició d'un cotxe d'aquestes característiques i sense necessitat de vinculacions comercials addicionals.

D'aquesta manera, el préstec “Auto ECO” no té cap mena de comissió: ni d'obertura, ni d'estudi, ni de cancel·lació total o parcial i permet finançar qualsevol import, sense límit màxim en oficina (en canals digitals, el límit són 30.000 euros). A més, la concessió del préstec no està vinculada a domiciliar la nòmina o a contractar un altre producte amb l'entitat: l'únic requisit indispensable és que el crèdit vagi destinat a la compra d'un vehicle de baixes emissions, sigui propulsat per combustibles alternatius, com el GLP o l'hidrogen, o bé híbrid o elèctric. No només és un crèdit per a l'adquisició de turismes: també permet finançar motos, bicicletes elèctriques o similars i fins i tot vehicles comercials de fins a 3.500 quilograms de pes MMA.

Per a la seva contractació, el client ha d'aportar com a documentació les característiques del vehicle per acreditar que es tracta d'un model que redueix les emissions de CO2.

Col·laboració amb BMW

En paral·lel al nou préstec “Auto ECO”, CaixaBank posa a disposició dels seus clients una oferta especial, creada en col·laboració amb la marca automobilística BMW, per a disposar d'un vehicle nou en règim de rènting. La campanya, ja disponible a tota la xarxa comercial de CaixaBank, ofereix diverses opcions de vehicle, amb l'objectiu de donar resposta a l'àmplia varietat de necessitats dels clients. La campanya estarà vigent mentre hi hagi existències, limitades a 1.200 vehicles.

En un moment de transició cap a nous models de mobilitat, el rènting està adquirint cada vegada major importància pels consumidors. Aquesta fórmula permet als clients beneficiar-se d'un vehicle nou, amb els beneficis en prestacions i consum que això suposa, a un cost accessible que inclou també el manteniment, i amb possibilitat de renovar-lo fàcilment quan en el mercat apareguin opcions millors per a les seves necessitats.

L'oferta dissenyada amb BMW permet accedir, per exemple, a un vehicle 100% elèctric com és el BMW iX3 per una quota de 26,24 euros al dia, que inclou, a més de l'IVA, el manteniment i les reparacions, el canvi de pneumàtics, les assegurances, els impostos de matriculació i circulació, l'assistència en carretera i la gestió de multes. El preu correspon a l'ús del vehicle durant 48 mesos i un màxim de 10.000 quilòmetres l'any.

L'oferta inclou també models dirigits al públic jove, com el Mini Cooper SE Elèctric i el BMW X2, amb un consum optimitzat respecte a altres vehicles de la seva categoria, i dos models d'alta gamma: el BMW 3XM i el BMW M4.

Solucions de càrrega per a vehicles elèctrics de Wallbox

En el paquet d'iniciatives a favor d'una mobilitat més sostenible, destaca també la incorporació dels carregadors intel·ligents de Wallbox per a vehicle elèctric a l'oferta de Wivai, el selectplace de comerç electrònic del Grup CaixaBank.

Concretament, CaixaBank ofereix els carregadors de la companyia Wallbox finançats al 0% TAE. Es tracta del model Pulsar Plus, que està disponible a través de Wivai. L'oferta permet cobrir diferents tipus de distància entre el comptador elèctric i la ubicació del carregador en el pàrquing (entre 20 i 60 metres).

Els carregadors de Wallbox compten amb tecnologia intel·ligent per planificar còmodament a través d'una app mòbil les sessions de càrrega en funció de les hores amb tarifes elèctriques més reduïdes.

En el paquet comercial que s'ofereix a través de Wivai, s'inclou el producte i la instal·lació bàsica a càrrec d'un professional de Wallbox. Amb el finançament de CaixaBank, es pot accedir, per exemple, al carregador bàsic de 20 metres en 35 quotes de 52,48 euros i una última de 52,37 euros.

‘Valora el teu cotxe’

Tota aquesta oferta de finançament en favor de la renovació del parc de vehicles es completa amb un nou servei gratuït, “Valora el teu cotxe”. Es tracta d'una eina online de valoració de cotxes exclusiva per a clients de CaixaBank, ja disponible a través de CaixaBankNow, la banca digital de l'entitat, via web i app.

“Valora el teu cotxe” permet obtenir, en menys d'un minut, la valoració aproximada d'un cotxe de segona mà en el mercat actual. De fet, el servei ofereix dues estimacions de preu: un de venda entre particulars i un altre en el sector professional (per exemple, en un concessionari).

A diferència d'altres serveis de valoració web, “Valora el teu cotxe” incorpora la possibilitat de realitzar la transacció de forma totalment online i pràcticament immediata: si el client el vol, pot obtenir a través de l'eina una oferta en ferm en menys de 24 hores. Si l'accepta, li recullen el cotxe a domicili i li paguen al moment.

CaixaBank: impuls i ajuda a la sostenibilitat

La sostenibilitat és un dels tres pilars del Pla Estratègic de CaixaBank 2022-2024, on s'estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i reforçar el model de gestió ètica i responsable.

Per a això, l'entitat ha definit diverses línies d'acció ASG, dirigides a acompanyar els clients en la transició sostenible, amb particular focus en mobilitat, habitatge i productes d'inversió, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança.

El suport a la mobilitat sostenible es troba dins del marc d'actuació de CaixaBank amb el consum responsable i del seu objectiu de convertir-se en entitat de referència en banca de particulars a través del desenvolupament i comercialització de solucions sostenibles. L'entitat financera ha fixat una sèrie de compromisos, entre els quals es troba mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins a 2024 a través de solucions i productes per a particulars i empreses.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat especialitzada en finançament al consum i mitjans de pagament. La companyia gestiona un crèdit viu de més de 8.500 milions d'euros i és l'entitat líder en pagament amb targeta amb un parc de 33,4 milions d'unitats comercialitzades i una quota per facturació en compres del 31,6%.

CaixaBank Payments & Consumer engloba més de 20 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb socis estratègics, amb l'objectiu d'accelerar i ampliar les capacitats de l'entitat.

Sobre Wivai

Wivai és un selectplace de comerç electrònic especialitzat en oferir una selecció de novetats destacades pel seu alt component en innovació i el seu disseny en tecnologia, llar, mobilitat, protecció, viatges, esport i oci.

Qualsevol interessat pot consultar online l'oferta disponible, comprar un producte o contractar un servei i accedir a finançament còmode i senzill ofert per CaixaBank. Els clients reben la compra directament en el seu domicili.

 

NOTÍCIES RELACIONADES