Nota de premsa

CaixaBank llança la II convocatòria de l''AgroBank Tech Digital INNovation' per impulsar la transformació del sector agroalimentari

En el marc de la Fira Fruit Attraction

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta, Jaime Campos, director d’AgroBank, José Ángel González, agritech general manager de Innsomnia i Carlos Seara, director de Red AgroBank.

• El programa és un referent en l'acceleració d’start ups agro i ofereix solucions de digitalització i innovació a empreses del sector.

• Dissenyat i desenvolupat conjuntament amb Innsomnia, una de les acceleradores més importants d'Espanya, en la seva primera edició va rebre 154 candidatures d’start ups, de les quals se'n van seleccionar 15 per al procés d'acceleració.

 

CaixaBank ha llançat avui la II convocatòria del seu programa d'acceleració d’start ups 'AgroBank Tech Digital INNovation', desenvolupat amb l'objectiu d'impulsar el sector agroalimentari cap a la recerca de solucions capdavanteres que contribueixin a la seva digitalització, eficiència i sostenibilitat. L'anunci d'aquesta segona edició ha tingut lloc en el marc de la Fira Fruit Attraction, la principal trobada anual del sector hortofructícola, que enguany celebra el seu 15è aniversari.

'AgroBank Tech Digital INNovation' és una iniciativa d'AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida a l'activitat agroalimentària, i Innsomnia, una de les acceleradores més importants d'Espanya, que compta amb un vertical especialitzat en tecnologia agrària. Es tracta del principal programa d'innovació i digitalització agro existent a Espanya, que té l'objectiu de transformar la indústria agroalimentària a través de l'impuls a l'acceleració d’start ups i empreses altament competitives.

'AgroBank Tech Digital INNovation' es va posar en marxa l'any passat, i a la primera convocatòria van aplicar 154 startups, entre les quals es van seleccionar 15 finalistes per les seves solucions eficients davant els nous reptes als quals s'enfronta al món agroalimentari. Les companyies abordaven de forma innovadora desafiaments com la seguretat alimentària, la lluita contra el malbaratament d'aliments, el monitoratge del camp, el control de plagues, l'eficiència hídrica, el desenvolupament de venda a través de l'e-commerce agrari o la innovació aplicada a la sostenibilitat per millorar el desenvolupament rural.

Durant la presentació, Carlos Seara, director de Red AgroBank, ha subratllat l'aposta ferma de l'entitat per liderar la transformació d'un sector clau per a l'economia espanyola, que afronta reptes apassionants. "Volem estar en primera línia, oferint a tots els nostres clients l'acompanyament que necessiten tant en serveis financers com en la materialització de la seva estratègia de digitalització i innovació".

Per la seva banda, José Ángel González, agritech general manager d'Innsomnia, ha destacat que l'avanç tecnològic en el sector agroalimentari requereix la incorporació gradual de les noves tecnologies en tota la cadena de valor. "La digitalització és una palanca indispensable per ser més sostenibles, més eficients i fer més rendibles els processos productius, ja que tenim competidors molt potents apostant per la digitalització i no podem quedar-nos enrere.

Com participar en la II convocatòria d''AgroBank Tech Digital INNovation'

La II convocatòria d''AgroBank Tech Digital INNovation' ha començat avui i romandrà oberta fins al pròxim 22 de desembre de 2023. A partir d'aquesta data s'iniciarà el procés de selecció d’start ups, en el qual s'avaluaran els projectes presentats i es seleccionaran els més apropiats per continuar en el programa.

Els projectes presentats hauran d'estar enfocats en solucions innovadores i disruptives per a reptes relacionats amb cinc grans verticals: l'agricultura de precisió, la sostenibilitat, economia circular, noves plataformes e-commerce i venda, i amb l'automatització de processos industrials.

Després d'un procés d'acceleració dins de l''AgroBank Tech Digital INNovation Lab' s'assessorarà a les startups i pimes tecnològiques, mentoritzant la seva evolució de forma continuada. Al juliol de 2024 tindrà lloc un esdeveniment en el qual es presentaran les solucions més innovadores del procés d'acceleració a les principals empreses i corporacions del sector agroalimentari.

Les startups interessades a participar en l'open call d''AgroBank Tech Digital INNovation' poden inscriure's en la web d'Innsomnia: www.innsomnia.es

Acte de presentació a Fruit Attraction

La presentació de l''AgroBank Tech Digital INNovation' s'ha produït en el marc de la Fira Fruit Attraction, el principal punt de trobada del sector hortofructícola del país. En la seva quinzena edició, CaixaBank ha volgut seguir mostrant el seu suport al sector i ha comptat amb un stand en el qual s'han celebrat nombroses activitats.

Entre elles, destaca la presentació de l'informe 'El sector Agro s'obre pas en un panorama advers’ elaborat per CaixaBank Research. Jaime Campos, director d'AgroBank, ha sigut l'encarregat de l'obertura de l'acte i ha explicat que aquest informe "analitza l'actual context macro del sector i els reptes derivats del mateix", a més de ressaltar "la necessitat de continuar transformant l'ecosistema agro, aprofundint en la seva competitivitat i en l'eficiència en l'ús dels recursos productius".

A més, a l'espai AgroBank han participat també uns altres partners de l'entitat, com el Basque Culinary Centre, qui ha ofert la ponència 'Gastronomia saludable, de la terra al teu plat', o l'Ambaixada Britànica, que ha presentat les 'Innovacions britàniques per al sector hortofructícola'.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro a Espanya

AgroBank, primera entitat financera del sector agroalimentari a Espanya per presència d'oficines i quota de mercat, està treballant des de fa molts anys en una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des del punt de vista financer, social i de digitalització.

L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un 2022 en el qual es van finançar 29.479 milions d'euros, un 95,6% més que en l'exercici anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari.

Tot això és possible gràcies a que compta amb la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, la qual cosa la situa com l'entitat financera amb major presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats, estant present en el 95% dels municipis amb menys de 5.000 habitants, i en 483 d'ells com a única entitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES