Nota de premsa

CaixaBank llança DayOne, un servei financer especialitzat en impulsar el creixement de les "start-ups"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
DayOne

• DayOne disposa de dos centres a Barcelona i Madrid, un equip especialitzat en consultoria financera per a empreses innovadores, serveis a mida i un programa d'activitats de formació i "networking".

• L'entitat ofereix una línia de finançament per a empreses innovadores de 250 milions d'euros i impulsarà el contacte entre "start-ups" i inversors nacionals i internacionals.

• La nova línia de negoci té l'objectiu d'assolir els 4.000 clients durant el seu primer any d'activitat.

CaixaBank llança DayOne, un nou concepte de serveis financers exclusivament creats per a empreses amb alt potencial de creixement. DayOne es crea per acompanyar start-ups i scale-ups globals amb activitat a Espanya que busquin accelerar el seu creixement mitjançant assessorament financer especialitzat. DayOne disposarà d'una línia de serveis adreçada a inversors interessats en destinar fons a empreses innovadores en fases inicials, com business angels, venture capital i inversors institucionals.

DayOne té l'objectiu d'assolir els 4.000 clients durant el seu primer any d'activitat. Segons explica Joan Alcaraz, director general de CaixaBank, "la creació de DayOne potència l'estratègia de la nostra entitat d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client". Com indica Alcaraz, "en el cas de les start-ups i scale-ups, aquesta especialització suposa oferir un servei amb nous plantejaments, molt innovador respecte a la banca tradicional en el tipus de serveis oferts, però basat també en la valuosa experiència en el treball amb emprenedors i banca d'empresa que té CaixaBank ".


Centres DayOne: hubs per a la trobada del talent i el capital

El nou servei per a start-ups de CaixaBank ofereix als seus clients servei en centres exclusius, productes i serveis innovadors creats a mida de cada col·lectiu i una línia complementària d'iniciatives de formació i networking.

Concretament, DayOne comptarà amb dos grans centres especialitzats en start-ups, ubicats en edificis emblemàtics de Barcelona i Madrid. El de Barcelona se situa en el nou espai de CaixaBank a l'edifici de la Cambra de Comerç, a l'avinguda Diagonal. Per la seva part, el de Madrid se situa a la planta baixa del carrer Juan Bravo, 3.

Els centres DayOne estan concebuts com a hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per aquesta raó el disseny i l'equipament dels centres DayOne dista molt dels estàndards habituals en una oficina bancària. En comptes de mostradors o taules d'atenció al client, aquests centres disposen fonamentalment d'espais de treball oberts als emprenedors, sales de reunions i fins i tot d'un auditori per a conferències, sessions de formació i masterclasses.

Aquest model es recolza en la potent base de serveis tecnològics de CaixaBank, que ofereix als clients la possibilitat de gestionar les seves operacions financeres en tot moment a través de web i mòbil. D'aquesta manera, les trobades presencials amb els clients de DayOne, majoritàriament amb un perfil tecnològic molt acusat, estan pensats per donar-los assessorament en el desenvolupament del seu pla de creixement, acompanyar-los en el procés i oferir-los eines que els permetin aconseguir els seus objectius.

Equip, productes, finançament i una línia d'activitats a mida

DayOne compta actualment amb un equip d'una desena de gestors, que donaran servei als clients tant des dels centres com des de qualsevol altre lloc. Aquests professionals estan especialment preparats per assessorar als clients com a consultors financers, de manera que les start-ups i scale-ups poden trobar en ells un suport fonamental per a desenvolupar l'estratègia financera de l'empresa.

Així mateix, DayOne oferirà una línia de productes i serveis especialitzada per a empreses que estiguin afrontant un ràpid creixement. Com es tracta de negocis innovadors en un escenari que experimenta transformacions molt ràpides, l'equip de DayOne disposa de la possibilitat de personalitzar totalment determinades solucions, i fins i tot de crear nous productes, per ajustar-se a les necessitats d'un client.

Una part important d'aquesta oferta de serveis és el finançament. DayOne posarà a disposició de les empreses innovadores una línia de crèdit de 250 milions d'euros, a través d'un acord amb el Fons Europeu d'Inversions (FEI).

D'altra banda, CaixaBank posarà al servei dels clients de DayOne la seva xarxa de contactes global, incloent fons i bancs internacionals, per atreure inversors als clients que busquen capital en les seves rondes de finançament. De fet, DayOne serà el primer servei per a start-ups i scale-ups que també compti amb una línia de serveis especial per a inversors.

Paral·lelament, DayOne dissenyarà un complet programa d'iniciatives de formació i networking a mida dels emprenedors. Els auditoris dels centres DayOne acolliran bona part de l'activitat, a càrrec tant dels assessors financers de l'equip com de professionals externs de prestigi en la seva àrea d'especialització. Així mateix, DayOne passarà a organitzar l’any 2018 la 12a edició dels Premis Emprenedor XXI, la convocatòria per a emprenedors que "la Caixa" organitza anualment juntament amb el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

Un nou concepte basat en l'experiència de CaixaBank amb emprenedors

DayOne també es basa en la llarga experiència de CaixaBank i "la Caixa" en el treball amb emprenedors. De fet, Caixa Capital Risc és, per trajectòria i per volum de recursos, l'inversor institucional privat referent en capital llavor a Espanya. La gestora de capital risc serà un col·laborador de la nova àrea de negoci de CaixaBank i participarà activament en les trobades entre talent i capital que fomentarà DayOne.

DayOne també completa l'oferta de serveis de CaixaBank als emprenedors i el model de banca especialitzada per a empreses. Actualment, CaixaBank disposa de CaixaBank Negocis, un model dirigit a client comerços, autònoms, professionals i microempreses, i de CaixaBank Empresa, un servei de banca d'empreses i banca corporativa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES