Nota de premsa

CaixaBank llança ‘AgroBank Tech Digital INNovation’, el primer programa d'acceleració d’startups agro

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
AgroBank es posiciona com el principal referent en acceleració d’startups agro.

• AgroBank es posiciona com el principal referent en acceleració d’startups agro que ofereix al sector solucions de digitalització i innovació.

• El programa està dissenyat i desenvolupat conjuntament amb Innsomnia, una de les acceleradores més importants d'Espanya, dins d’una vertical especialitzada en Agrotech.

• La iniciativa s'enquadra dins d’AgroBank Tech, l'ecosistema d'innovació i digitalització creat per AgroBank, mostra del compromís de l'entitat per ajudar a la transformació del sector.

 

CaixaBank ha llançat ‘AgroBank Tech Digital INNovation’, un programa d'acceleració d’startups per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa, l'entitat es posiciona com el principal referent d’startups que ofereixen al sector solucions tecnològiques.

El programa s'ha dissenyat i desenvolupat conjuntament entre AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida a l'activitat agro, i Innsomnia, una de les acceleradores més importants d'Espanya, que compta amb una vertical especialitzada en agrotech.

L'objectiu d'AgroBank és crear el programa d'innovació i digitalització agro més gran a Espanya a través de l'impuls a l'acceleració d’startups i la transformació competitiva de la indústria agroalimentària del país.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins d’‘AgroBank Tech’, l'ecosistema d'innovació agro llançat per AgroBank, que mostra el compromís de l'entitat per ajudar a la transformació del sector.

‘AgroBank Tech’ forma part de la proposta de valor d'AgroBank i aborda les iniciatives de l'entitat encaminades a promoure l'impuls del sector a través de la creació d'una comunitat on la innovació, la formació i el desenvolupament social són els eixos fonamentals de les seves actuacions.

Acte de presentació a València

La presentació de l'‘Ecosistema d'Innovació AgroBank Tech’ i el llançament del programa ‘AgroBank Tech Digital INNovation’ han tingut lloc aquest dimecres en les instal·lacions d'Innsomnia a La Marina de València, en un acte al que han assistit nombroses personalitats de referència del sector, així com organitzacions agroalimentàries, empreses tecnològiques, startups i càrrecs públics.

Durant la presentació, Juan Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank, ha subratllat que “volem facilitar la transició cap a una agricultura més innovadora, digital i sostenible en el nostre compromís financer i social amb els nostres clients i amb el sector”.

“El llançament de l'‘Ecosistema d'Innovació AgroBank Tech’ permetrà crear un entorn amb solucions digitals necessàries per al sector agroalimentari del futur”, ha afirmat Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank.

Al seu torn, Rafael Navarro, soci cofundador d'Innsomnia, ha recalcat la importància i solidesa d'aquest projecte per al futur del sector. “Impulsarem la trobada entre la indústria agroalimentària i la tecnològica per accelerar la connexió entre les necessitats i les solucions tecnològiques”, ha afirmat.

L'esdeveniment ha comptat com a amfitrió amb el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, així com amb la resta del Comitè de Negoci de CaixaBank que han volgut participar en la posada de llarg.

La clausura de la jornada ha anat a càrrec de la directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Isabel Bombal.

En el panell d'experts, hi han participat Rogelio Pozo, CEO d'AZTI; Enrique Colilles, CEO de TROPS; Asier Alea, director de l'Àrea de Desenvolupament Global del Basque Culinary Center; Mercedes Iborra, cofundadora i directora d'Estratègia de VisualNACert; Antonio Conde, jove agricultor i investigador en el projecte LIFE Innocereal UE; i Paco Bree, CEO d'Inndux.

Al costat d'ells han volgut mostrar el seu suport al mateix el xef Ferran Adrià, referent en innovació gastronòmica; Rosa Gallardo, directora d'ETSIAM de la Universitat de Còrdova; i Carlos Seara, director de Xarxa d'AgroBank.

Eixos d'actuació del programa ‘AgroBank Tech Digital INNovation’

‘AgroBank Tech Digital INNovation’ es llança amb tres eixos d'actuació. El primer d'ells és l'‘Observatori AgroTech’, un projecte per comptar amb la informació més detallada de les tendències, tecnologies i solucions per a la innovació i digitalització del sector a través de l'eina INNdux Agro.

El segon és el ‘Digital INNovation Lab’, el programa d'acceleració d’startups agro més gran d'Espanya basat en la innovació oberta indirecta, amb els reptes que defineix un think tank agro creat a tal efecte. Amb això, es busca que les accions que es desprenguin del programa ‘Digital INNovation Lab’ estiguin completament alineades amb les necessitats i reptes del sector.

El nucli estratègic de ‘Digital INNovation Lab’ és construir un programa d'incubació d’startups i generar un ecosistema agro innovador en l'àmbit internacional que aglutini tots els actors d'aquest sector. Per a això, es proposa un programa d’startups que ajudi a captar, generar i impulsar talent i poder oferir aquestes solucions innovadores a les empreses i corporacions del sector agroalimentari de la mà d'AgroBank, facilitant que iniciïn un procés d'Open Innovation amb un enfocament disruptiu.

Finalment, el tercer eix que s'impulsarà des d'‘AgroBank Tech Digital INNovation’ és la creació d'una xarxa d'aliances amb les principals acceleradores agrotech del món per captar més talent internacional.

‘AgroBank Tech Digital INNovation’ neix per crear i impulsar una comunitat d'innovació a Espanya que serveixi de punt de trobada per a la societat agro 4.0, un fòrum per a la transformació del sector i la millor forma de fomentar una col·laboració públic-privada per a la digitalització del sector agro.

Primera convocatòria global d'‘AgroBank Tech Digital INNovation’

La primera convocatòria global d'‘AgroBank Tech Digital INNovation’ ha començat aquest dimecres i s'estendrà fins al proper 15 de gener del 2023. A partir d'aquesta data, s'iniciarà el procés de selecció d’startups, en què s'avaluaran els projectes presentats i s'escolliran els millors.

Després d'un procés d'acceleració dins de l'‘AgroBank Tech Digital INNovation Lab’ s'assessorarà a les startups i pimes tecnològiques, mentorizando la seva evolució de manera continuada. El juliol del 2023 tindrà lloc un esdeveniment en què es presentaran les solucions més innovadores i disruptives del procés d'acceleració a les principals empreses i corporacions del sector agroalimentari.

Les startups interessades a participar en els open call d'‘AgroBank Tech Digital INNovation’ poden inscriure's en el següent web: www.innsomnia.es

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro a Espanya

AgroBank compta amb més de 500.000 clients, un de cada dos agricultors i ramaders d'aquest país, amb una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des de fa molts anys.

L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un primer semestre del 2022 en el que es van finançar gairebé 14.415 milions d'euros, un 85% més que durant el mateix període de l'exercici anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari.

Tot això és possible gràcies a què compta amb la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, amb 1.175 oficines especialitzades AgroBank i 1.650 oficines en municipis d'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats.

Innsomnia

Innsomnia és una acceleradora B2B especialitzada en crear ecosistemes digitals i fomentar processos de co-creació entre startups, corporacions i pimes tecnològiques. Des del 2016, compten amb 3.000 startups internacionals i més de 35 corporates han desenvolupat els seus processos d'innovació oberta en les seves diferents verticals: Fintech, Insurtech, Mobility & Logistics, eHealth, Agritech.

 

NOTÍCIES RELACIONADES