Nota de premsa

CaixaBank inaugura la seva nova sucursal a Itàlia i reforça la seva aposta pel negoci de banca internacional a Europa

L'entitat suma set sucursals operatives al món i 17 oficines de representació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, amb l’equip de la sucursal a Milà (Itàlia)

• L'entitat ha obtingut llicència bancària al país alpí, que li permetrà oferir múltiples serveis financers i bancaris per a grans empreses (large corporates), com comptes corrents, dipòsits, finançament a curt i llarg termini, entre d’altres.

• En l'acte d'inauguració, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assenyalat que “amb la nova sucursal volem reforçar el nostre compromís amb Itàlia i amb la internacionalització del nostre negoci majorista de Corporate & Institutional Banking (CIB), on ja som un jugador paneuropeu”.

• Entre els seus objectius, l'oficina preveu entrar en beneficis en els seus primers 24 mesos operant com a sucursal. L'equip local està format per 13 professionals i està previst que creixi fins a 20 persones en els pròxims tres anys.

 

CaixaBank ha inaugurat la seva nova sucursal a Itàlia, situada a Milà, i suma ja set sucursals operatives al món -Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia, Portugal, Polònia i el Marroc-. D'aquesta manera, l'entitat continua reforçant la seva aposta pel negoci internacional, segons el que s'estableix en el seu Pla Estratègic 2022-2024, en el qual s’hi inclou un objectiu de duplicar la cartera creditícia de la divisió de Banca Internacional des dels 7.500 milions d'euros amb els quals va tancar el 2021 fins als 15.000 milions d'euros el 2024.

La nova llicència bancària permetrà a l'equip local de CaixaBank a Milà gestionar els clients de manera local i oferir directament múltiples serveis financers i bancaris per a grans corporacions italianes i multinacionals a Itàlia (large corporates), com ara comptes corrents, dipòsits, finançament a curt i llarg termini, solucions de circulant i comerç exterior, entre d’altres.

CaixaBank és present a Milà des de l'any 2000 a través d'una oficina de representació que treballava com a enllaç entre les empreses italianes i multinacionals amb presència al país i l'equip de Corporate&Institutional Banking (CIB) de CaixaBank a Espanya. Fruit de la col·laboració de les àrees de CIB i Banca Internacional, CaixaBank ha aconseguit una cartera de crèdit de 3.700 milions d'euros a Itàlia a tancament de 2022.

Durant l'acte d'inauguració de la sucursal, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assenyalat que “aquesta nova llicència bancària és una mostra més de l'aposta de l'entitat pel creixement internacional a través de la seva xarxa de banca internacional. Amb les nostres sucursals i oficines de representació volem no només acompanyar els nostres clients allà on van, sinó també incrementar la nostra base de clients empresa en el món, amb productes competitius i innovadors, entre els quals destacaria les operacions de finançament sostenible per ajudar a la transició ecològica de les empreses”.

En el Pla Estratègic 2022-2024 de CaixaBank, l'entitat es fixa com a objectiu ser un referent en sostenibilitat a Europa. A Itàlia, CaixaBank ha participat en operacions de finançament sostenible per 1.700 milions d'euros en els últims tres anys.

L'obertura d'aquesta sucursal és un pas més en el procés de conversió d'oficines de representació a Europa per sucursals amb llicència bancària, després del cas del Regne Unit, el 2016; d'Alemanya, el 2017; i de França, el 2018.

Aposta per Itàlia

CaixaBank preveu que l'oficina, dirigida per la Country Manager, Claudina Farré, entri en beneficis en els seus primers 24 mesos com a sucursal, tal com s’ha produit a les oficines precedents de representació de CaixaBank que han obtingut llicència bancària en els últims anys.

L'oficina ha incrementat la seva plantilla fins a formar un equip de 13 professionals espanyols i italians i preveu reforçar l'equip fins a les 20 persones en tres anys. D'aquesta manera, l'oficina cobreix set àrees d'activitat: Operacions (Comptabilitat i Reporting), Comercial, Especialistes (factoring, confirming i trade finance), Institucions Financeres (IFI), Compliment Normatiu, Assessoria Legal i Riscos, a les quals sumarà una nova àrea de Project Finance.

Gonzalo Gortázar ha destacat que “Itàlia és un mercat molt atractiu per CaixaBank, ja que és la tercera economia de l'eurozona, una de les principals a escala global i un dels principals centres industrials d'Europa, amb un mercat de grans corporacions que suposa 1,4 vegades el mercat espanyol”.

“Amb la nova sucursal -ha afegit-, volem reforçar el nostre compromís amb Itàlia i amb la internacionalització del nostre negoci majorista de CIB, on ja som un jugador paneuropeu”.

Presència internacional de CaixaBank

La xarxa internacional de CaixaBank ofereix suport als clients empresa de l'entitat que operen a l'exterior, així com a corporacions situades en els 72 països on CaixaBank dona cobertura a través de més de 200 professionals, prop de 30 punts de presència internacional i acords amb més de 1.700 bancs corresponsals. Aquesta xarxa representa el 82% del PIB mundial i el 94% del comerç internacional a Espanya.

Aquesta xarxa està composta per set sucursals -Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia, Polònia, Portugal i el Marroc- i per 17 oficines de representació repartides pels cinc continents: Istanbul (Turquia), Pequín, Shanghai i Hong Kong (Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Sao Paulo (Brasil), Lima (Perú), Sidney (Austràlia) i Toronto (Canadà).

L'entitat financera és, a més, propietària del portuguès Banc BPI, la quarta entitat financera més gran del país en termes d'actius. També té dos equips Spanish Desk en l'austríac Erste Bank (Viena) i en el mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

La Banca Internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional d'un banc espanyol certificada per AENOR.

Versione italiana disponibile nel PDF allegato.

 

NOTÍCIES RELACIONADES