Nota de premsa

CaixaBank impulsa el creixement de les empreses tecnològiques de Canàries mitjançant la seva divisió especialitzada DayOne

L'entitat aposta per Canàries com a pol d'innovació de primer nivell

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D'esquerra a dreta: Gema Báez, gestora de DayOne; Andrés Guerra, director comercial de Banca d'Empreses de CaixaBank a Canàries; Manuel Afonso, director territorial de CaixaBank a Canàries; i José Antonio Travieso, director de Centre d'Empreses i DayOne a les Illes.

• A través de DayOne, l'entitat acompanya a start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació.

• L'entitat amplia la seva proposta de valor per a companyies innovadores i inversors amb la finalitat de donar cobertura al territori canari.

 

CaixaBank ha iniciat a Canàries el seu servei especialitzat DayOne, que té com a finalitat acompanyar a start-ups, scale-ups i inversors per a impulsar el creixement d'aquest tipus d'empreses. DayOne ofereix als seus clients productes i serveis innovadors adequats a aquest col·lectiu i impulsa trobades de petit format, connectant de manera periòdica als seus clients amb partners estratègics.

La divisió DayOne donarà cobertura a les empreses de base tecnològica de l'Arxipèlag, on l'ecosistema tecnològic ha experimentat un notable creixement. Clar exemple d'aquesta evolució és l'última edició dels Premis EmprènXXI, en la qual es van presentar 20 candidatures a Canàries, la qual cosa suposa un increment del 43% en el nombre de start-ups participants respecte a l'any anterior.

DayOne és un servei innovador en el sector que CaixaBank va iniciar al desembre de 2017. Actualment, compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Bilbao i Màlaga i carteres de clients a Múrcia i Castella i Lleó, a la qual se suma Canàries. En totes aquestes ciutats, DayOne disposa de personal especialitzat i un espai especialment dissenyat per a oferir atenció comercial, assessorament, formació i activitats de networking als emprenedors. Des del seu llançament, ha multiplicat per quatre els seus clients.

El director territorial de CaixaBank a Canàries, Manuel Afonso, ha destacat que “la implantació del model DayOne a Canàries suposa un pas més en l'estratègia de la nostra entitat d'oferir un model de banca especialitzada per segments, ajustada a les necessitats de cada perfil de client. En el cas de les start-ups i scale-ups, aquesta especialització suposa oferir un servei amb nous plantejaments, orientat a tots els agents de l'ecosistema d'innovació, i aprofitant la valuosa experiència en el treball amb emprenedors i empreses que té CaixaBank”.

El director comercial de Banca d'Empreses en la Direcció Territorial de Canàries, Andrés Guerra, ha incidit en què “CaixaBank ha tingut molt en compte el teixit empresarial que s'ha desenvolupat a les Illes a l'hora de triar aquest nou emplaçament per a DayOne, la qual cosa suposa una aposta ferma per aquest territori com a pol destacat en la creació d'innovació”.

Per la seva banda, José Antonio Travieso i Gema Báez, responsables de la nova divisió de DayOne a les Illes, han augurat que “aquest nou servei especialitzat suposarà un gran salt de qualitat en l'atenció i l'acompanyament a les empreses tecnològiques de Canàries”.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per a acompanyar a start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A banda, també disposa d'una línia de serveis adreçada a inversors interessats a destinar fons per al creixement d'empreses innovadores.

L'objectiu de DayOne és acompanyar a start-ups i scale-ups globals amb activitat a Espanya que busquin accelerar el seu creixement mitjançant productes i serveis especialitzats. Un 76% de les empreses clients de DayOne es van fundar després del 2011 i, de fet, un 59% tenen menys de 7 anys.

Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement.

Per a contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació en 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i en l'última edició s'han presentat 1.135 start-ups d'Espanya i Portugal. A banda, compta amb un programa d'innovació oberta per a fer costat a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program.

 

NOTÍCIES RELACIONADES