Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft convoquen la cinquena edició dels Premis WONNOW per premiar les millors estudiants STEM

Per impulsar el talent femení en els àmbits de la ciència i la tecnologia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Premi WONNOW

• Les alumnes de graus universitaris tècnics de 84 universitats espanyoles amb 180 crèdits superats poden presentar la seva candidatura a la web www.wonnowawards.com fins al 30 de juny.

• Aquests guardons s'han convertit en una convocatòria consolidada i de referència en l'àmbit universitari i al llarg de les quatre edicions celebrades fins al moment s'han presentat més de 1.700 alumnes.

• Els premis inclouen una dotació en metàl·lic de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient acadèmic, trajectòria personal, professional i social i 10 beques remunerades per treballar a CaixaBank, a més de l'accés a un programa de ‘mentoring’ de Microsoft.

Per cinquè any consecutiu, CaixaBank i Microsoft continuen reconeixent el talent femení STEM i impulsant la diversitat en l'àmbit acadèmic amb els Premis WONNOW. Fins al 30 de juny, les alumnes de graus universitaris tècnics de 84 universitats espanyoles amb els 180 primers crèdits superats, poden presentar la seva candidatura a la web www.wonnowawards.com.

Els premis inclouen una dotació en metàl·lic de 10.000 euros a l’alumna amb millor expedient acadèmic, trajectòria personal, professional i social i 10 beques remunerades per treballar durant 6 mesos a CaixaBank, a més de l’accés a un programa de mentoring de Microsoft.

L’objectiu d’aquests guardons és conscienciar sobre la necessitat d’adquirir habilitats digitals per accedir al mercat laboral, que demanda cada vegada més aquest tipus de perfils. Al premiar l'excel·lència femenina en graus universitaris tècnics, CaixaBank i Microsoft busquen promoure la diversitat i la presència de dones en l’àmbit de la tecnologia i les ciències des de l’inici de la seva carrera professional perquè puguin optar a totes les oportunitats que ofereix la digitalització i ajudar a reduir la bretxa de gènere en els sectors STEM. El món va més ràpid que els perfils disponibles per adoptar i accelerar la disrupció. I aquest gap és encara major si parlem de dones.

Tal com es desprèn de l’informe 'Mujeres e Innovación 2022', elaborat pel Ministerio de Ciencia e Innovación en col·laboració amb la Fundación Española para la Ciencia i la Tecnología (FECYT), les dones representen el 72,1% dels estudiants en les branques Ciències de la Salut i un 62,8%, en Art i Humanitats, mentre que en Enginyeria i Arquitectura aquest percentatge és del 32% (curs 2019-2020). En estudis de doctorat, la xifra descendeix a un 20% en Informàtica i Enginyeria i és del 32,8% en Indústria i Construcció, la qual cosa confirma una important infrarrepresentació de les dones en àmbits STEM, especialment en Enginyeries i Tecnologies.

La bretxa de gènere en el mercat laboral és també gran. Segons el mateix informe, l’any 2020 només un 17% d’empreses espanyoles i només una de cada tres companyies del sector de les TIC disposaven de dones especialistes.

Convocatòria consolidada i de referència

Els Premis WONNOW s’han convertit en una convocatòria consolidada i de referència en l’àmbit universitari i al llarg de les quatre edicions celebrades fins al moment s’han presentat més de 1.700 alumnes d’universitats de tota Espanya.

Les interessades a participar en aquesta edició han d’emplenar un formulari, que inclou preguntes per examinar els seus mèrits i conèixer el seu perfil, ja que es valora tant l’expedient acadèmic com els seus mèrits personals, professionals i socials. A més, han d’adjuntar el seu currículum i la nota mitjana dels 180 primers crèdits superats.

Els Premis WONNOW aborden dues qüestions claus per a CaixaBank i Microsoft: la diversitat i l’aposta per la tecnologia. A més, són un clar reflex dels valors que totes dues entitats comparteixen, entre els quals es troben el compromís social, el treball per la igualtat i el reconeixement de l'excel·lència.

Sobre CaixaBank

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d’oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent pels seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d’Administració, un dels percentatges més alts del sector. A més, actualment, un 56,9% de la plantilla està formada per dones.

Per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional, CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l’entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d’oportunitats, que engloba més de 40 iniciatives internes i externes.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d’Igualtat per fomentar els principis d’igualtat d’oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat. 

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l’era del núvol intel·ligent i l’Intelligent Edge. La seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització al planeta a fer més en el seu dia a dia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES