Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft convoquen els Premis WONNOW per impulsar el talent femení a la ciència i la tecnologia

Obertes les inscripcions per participar a la sisena edició dels guardons

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Premi WONNOW.

• La iniciativa té l'objectiu de reconèixer les millors estudiants STEM de les universitats espanyoles.

• Els premis inclouen una dotació econòmica de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient i trajectòria.

• Enguany s'amplien a 15 les beques remunerades per treballar durant sis mesos a CaixaBank i accedir a un programa de ‘mentoring’ de Microsoft.

• Les candidatures poden presentar-se fins al 30 de juny a través de la pàgina web www.wonnowawards.com

 

Les alumnes de graus STEM d'universitats espanyoles amb 180 crèdits superats ja poden presentar-se a la sisena edició dels Premis WONNOW, uns guardons consolidats i de referència en l'àmbit universitari impulsats per CaixaBank i Microsoft.

Els premis inclouen una dotació econòmica de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient acadèmic, trajectòria personal, professional i social i enguany s'amplien a 15 les beques remunerades per treballar durant 6 mesos a CaixaBank, a més de l'accés a un programa de mentoring de Microsoft.

Fins al 30 de juny, les interessades a participar en aquesta edició poden presentar la seva candidatura a la web www.wonnowawards.com. Les aspirants han d'emplenar un formulari, que inclou preguntes per examinar els seus mèrits i conèixer el seu perfil, ja que es valora tant l'expedient acadèmic com els seus mèrits personals, professionals i socials. A més, han d'adjuntar el seu currículum i la nota mitjana dels 180 primers crèdits superats.

Més de 2.700 participants de tota Espanya en les cinc edicions

Per sisè any consecutiu, CaixaBank i Microsoft continuen reconeixent el talent femení STEM i impulsant la diversitat en l'àmbit acadèmic. L'objectiu d'aquests guardons és impulsar la presència femenina en els àmbits tecnològic i científic i conscienciar sobre la necessitat d'adquirir habilitats digitals per accedir al mercat laboral, que demanda cada vegada més aquest tipus de perfils.

A les universitats espanyoles, segons les dades del Rànquing CYD, les dones representen el 36% de l'alumnat en les titulacions de l'àmbit de les STEM, quan en general suposen el 56% de les matriculades.

L'informe confirma la baixa presència femenina en carreres d'àmbit tecnològic a Espanya, en comparació amb la Unió Europea. Les dades assenyalen que les dones que cursen graus relacionats amb les TIC no arriben al 14%, la qual cosa ens situa 5,5 punts per sota de la Unió Europea.

Al llarg de les cinc edicions dels Premis WONNOW celebrades fins al moment, han participat més de 2.700 alumnes d'universitats de tota Espanya. En l'última edició, la participació va augmentar un 34,8% respecte a l'any anterior, la qual cosa demostra que aquests guardons s'han anat consolidant al llarg de la seva trajectòria.

Sobre CaixaBank

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,8% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank disposa del programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... que inclou mesures internes i externes.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank s'ha situat com la tercera millor empresa del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l’Intelligent Edge. La seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització en el planeta a fer més en el seu dia a dia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES