Nota de premsa

CaixaBank i Founderz llancen una iniciativa per impulsar formació específica per a emprenedors

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Juan Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank; i Pau Garcia-Milà, cofundador i CEO de Founderz

• Pau Garcia-Milà, cofundador i CEO de Founderz, i Juan Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank, han anunciat avui un acord de col·laboració entre totes dues organitzacions.

• En la seva intervenció en l'esdeveniment, Pau García-Milà ha plantejat els canvis que pot impulsar l'educació descentralitzada i ha presentat el nou Master in Business & Entrepreneurship (MBE), basat en les noves metodologies i amb el metavers com a punt de trobada.

• Juan Alcaraz ha subratllat el compromís de CaixaBank con l'ajuda als emprenedors, a través d'un model que ofereix finançament i acompanyament a mesura a les persones que volen emprendre el seu propi projecte de negoci

 

CaixaBank i l’escola de negocis digital Founderz han firmat un acord per impulsar la formació dirigida específicament a emprenedors. La presentació d’aquesta iniciativa ha tingut lloc avui divendres, 1 de juliol, de la mà de Juan Alcaraz, director general de Negoci de CaixaBank, i del cofundador i CEO de Founderz, Pau Garcia-Milà.

Durant l'esdeveniment, Pau Garcia-Milà ha explicat en què consisteix el nou model de l'educació descentralitzada i quins avantatges ofereix per a la formació. Així mateix, el CEO de Founderz ha presentat el nou Màster in Business & Entrepreneurship (MBE), dirigit a persones que volen emprendre el seu propi projecte empresarial. Basat en les metodologies de l’educació descentralitzada, es tracta del primer màster a Espanya que utilitza el metavers com a punt de trobada.

El MBE aprofita tot el potencial de les noves tecnologies aplicada a la capacitat d’aprenentatge, amb un model que considera l’alumne un generador de coneixement.

Quan una persona es planteja muntar un negoci per primera vegada, factors com la solitud de l'emprenedor o la falta de coneixement, tant tecnològic com de metodologies, acostumen a tenir un efecte devastador en el negoci i en la persona que ho està creant. Tanmateix, tot això canvia quan l'emprenedor parteix d'una comunitat de creadors que, a més de compartir trucs, eines i coneixements, crea una certa permeabilitat a la frustració per incertesa, la qual cosa augmenta les seves possibilitats d'èxit”, explica García-Milà.

Per la seva banda, Juan Alcaraz ha explicat l’objectiu de l’entitat financera al col·laborar amb Founderz: “La formació és essencial en totes les etapes de creació i desenvolupament d’una idea de negoci. A CaixaBank, tenim una llarga trajectòria d'acompanyament als emprenedors, amb divisions de negoci específiques d’acord als diversos perfils i sectors d’activitat, com ara DayOne, especialitzada en empreses de base tecnològica amb alt potencial de creixement i inversors; CaixaBank Negocis, que dona servei a microempreses, comerços, negocis i autònoms; imagin, amb iniciatives per ajudar als emprenedors amb projectes que generen un impacte positiu; i MicroBank, amb una oferta financera diferencial a través de microcrèdits. I malgrat que hi ha una enorme diversitat de persones i situacions darrere de cada projecte, sí que trobem un factor comú a tots ells: la necessitat d'una formació específica, amb coneixements i recursos que han de permetre a l'emprenedor ajudar a desenvolupar tot el seu talent i el seu potencial i que, a més, ha de ser contínua, adaptada a un context altament exigent”.

En aquest sentit, Alcaraz ha manifestat que l’acord amb Founderz “ajudarà a facilitar formació específica sobre emprenedoria a través d'un model innovador que facilita l'adaptació als diversos perfils i el reforç de competències essencials, com el lideratge i la visió estratègica”.

Formació dirigida a acompanyar els emprenedors en tot el procés

El MBE està orientat a potenciar el talent de tota mena de perfils d'emprenedors, incloent des dels emprenedors més joves fins al públic sènior, a través d'un programa dissenyat per adquirir els coneixements necessaris amb els que materialitzar els seus projectes empresarials. Experts en l'ecosistema emprenedor acompanyaran els estudiants en tot el procés: generar idees, validar-les i aconseguir els primers clientes.

Es tracta del primer programa que utilitza la metodologia d’Educació Descentralitzada i el primer ús del Metavers com a punt de trobada. En aquesta línia, el Metavers es concep com un espai en el qual desenvolupar la intel·ligència col·lectiva, on el coneixement sorgeix de la col·laboració entre els estudiants: es busca que un 80% de l'experiència educativa succeeixi fora de les classes, interactuant amb altres alumnes.

Respecte a la seva modalitat, el màster s’impartirà en format 100% online a través de metodologia microlearning. És accesible des de qualsevol part del món i per a tots aquells que tinguin la intenció de crear un negoci. A més, els alumnes tenen accés al contingut de Founderz, actualitzat setmanalment, durant 18 mesos des de la seva matriculació.

L’acord entre CaixaBank i Founderz inclou també avantatges no financers per als clients de les diverses divisions de negoci de l’entitat i d’imagin. Aquests avantatges suposen la bonificació del 50% de la matrícula, tant per al MBE como en la resta de cursos impartits per Founderz.

CaixaBank, banc de referència per als emprenedors

A partir del seu model d'atenció especialitzada als diversos col·lectius, CaixaBank ha impulsat equips específics per ajudar a les persones que estan desenvolupant el seu propi negoci mitjançant finançament i acompanyament plenament adaptat a les seves necessitats concretes.

D'aquesta manera, CaixaBank impulsa DayOne, la divisió especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-ups en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i recerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats en destinar fons a empreses innovadores en les seves fases inicials. Des de DayOne, es dona suport i acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben en els seus primers anys d'activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.

Per donar servei a microempreses, comerços, negocis i autònoms, CaixaBank compta amb CaixaBank Negocis, la divisió que desenvolupa productes i serveis adaptats a les peculiaritats de cada segment de clients amb un assessorament pròxim i integral, no sols a través del suport financer, sinó també des de l'acompanyament en la gestió del seu dia a dia.

Quant a les empreses que facturen més de 2 milions d'euros, CaixaBank els dona servei a través d'una xarxa formada per més de 145 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals hi treballen al voltant de 1.500 professionals altament qualificats, amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

Per part seva, imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, impulsa projectes d'innovació i emprenedoria, especialment vinculats a la sostenibilitat, com la imaginPlanet Challenge, que recentment ha tancat la seva segona edició. Més de 1.700 joves de tota Espanya han participat en la convocatòria per impulsar idees d'emprenedoria capaces de generar un impacte positiu en el planeta. imagin portarà els premiats a Silicon Valley durant el mes de juliol per proporcionar-los formació per al desenvolupament de la seva idea i conèixer centres d'innovació de referència, amb visites a empreses com Google, Apple, Netflix i Meta, entre altres.

MicroBank, el banc social de CaixaBank, completa el compromís de l’entitat amb una manera de fer banca socialment responsable i de generar amb la seva activitat un impacte positiu en la societat. MicroBank té com a missió contribuir al progrés i el benestar de la societat facilitant finançament a aquells col·lectius i projectes on es generi un impacte social.

Durante 2021, MicroBank ha financiat a Espanya 107.222 projectes amb impacte social per valor de 953 milions d’euros, dels quals 86.859 microcrèdits per valor de 547 milions d'euros es van destinar a afrontar necessitats puntuals de famílies i 15.521 per un import de 196 milions d'euros es van concedir per fer costat a emprenedors i microempreses. Les línies específiques per sectors amb impacte social van aconseguir materialitzar a Espanya 5.142 projectes d'economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut per 210 milions d'euros durant l’any 2021.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya, amb un volum d'actius de 689.217 milions d'euros, la qual cosa el converteix en el banc de més grandària del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu. A més, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI.

El grup, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, té 20,4 milions de clients i la xarxa d’oficines i caixers més gran a Espanya i Portugal i el lideratge en banca digital, amb una base d’11 milions de clients digitals. 

Acerca de Founderz

Founderz és la primera escola de negocis descentralitzada, que té com a missió crear la millor experiència educacional possible gràcies a l'ús de noves tecnologies com el metavers o la intel·ligència col·lectiva.

Fundada per Pau Garcia-Milà, elegit Innovador de l'Any 2011 per la publicació del MIT TR-35 i guanyador del premi FPdGI Princesa de Girona, Founderz, nascuda a Espanya i amb presència a l'Equador, Colòmbia, Mèxic i Xile, disposa d'un programa formatiu composat per microlliçons de 10 a 15 minuts de durada que l'alumne pot consumir a demanda.

 

NOTÍCIES RELACIONADES