Nota de premsa

CaixaBank i el Comitè Paralímpic Espanyol renoven el seu acord per al cicle paralímpic París 2024

Nou compromís amb el pla ADOP i el projecte ‘Promeses Paralímpiques’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Miguel Carballeda, president del Comitè Paralímpic Espanyol, i José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, amb una representació dels esportistes de l'equip paralímpic espanyol.

• Miguel Carballeda, president del Comitè Paralímpic Espanyol, i José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, han presentat el nou compromís al costat d'una representació dels esportistes de l'equip paralímpic espanyol.

• Mitjançant aquest nou acord, CaixaBank facilita que els esportistes paralímpics espanyols puguin dur a terme la seva preparació per afrontar els Jocs de París 2024.

• En el marc d'aquest patrocini, CaixaBank s'ha adherit al projecte ‘Promeses Paralímpiques’, creat pel CPE al costat de diferents federacions, que fomenta l'esport de base per a persones amb discapacitat.

• Al mateix temps, CaixaBank i el CPE han presentat la ‘Targeta Paralímpics’, amb múltiples avantatges per als usuaris i que ajudarà el Comitè Paralímpic amb la cessió d'un percentatge de la facturació global i un percentatge de la quota anual.

 

CaixaBank i el Comitè Paralímpic Espanyol (CPE) han presentat avui el nou acord de patrocini mitjançant el qual l'entitat financera acompanyarà l'equip espanyol en tot el cicle paralímpic fins als Jocs de París 2024. Sota el lema ‘El compromís continua’, la seu corporativa de CaixaBank a Madrid ha acollit la presentació del nou acord, que servirà de suport imprescindible per al Pla ADO Paralímpic (ADOP).

L'acte ha estat presidit per Miguel Carballeda, president del Comitè Paralímpic Espanyol, i José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank. L'acord s'ha rubricat en una presentació a la que ha assistit una representació d'esportistes, entre els quals hi havia Marta Arce (judo), com a conductora de l’acte; Sarai Gascón (natació), com a representant dels atletes; Loida Zabala (halterofília); Sergio Ibáñez (judo); María Delgado, José Ramón Cantero, José Antonio Mari i Iván Salguero (natació); Andrea Miguelez (triatló); i Desirée Vila (atletisme), Eduardo Uceda i Jorge Gutiérrez (atleta i guia).

Marta Arce, judoka paralímpica i conductora de l'acte, ha donat la benvinguda als prop de 60 assistents i ha presentat un vídeo que resumeix els projectes conjunts desenvolupats històricament entre CaixaBank i el CPE, vinculats oficialment des del 2019.

Reforç del compromís amb l’esport paralímpic

Durant la presentació, José Ignacio Goirigolzarri ha explicat que “fa tres anys es va presentar el primer acord i avui som aquí per mantenir i reforçar el nostre compromís amb l'esport paralímpic”.

El president de CaixaBank ha volgut destacar també el nou programa ‘Pròxim Repte: París’. “A partir d'aquest moment continuarem donant veu als inconformistes de l'esport, acompanyant-los en el seu camí a la cita paralímpica, perquè tota la societat espanyola conegui i reconegui l'esforç, gestes i compromís de cadascun dels atletes que formeu part del Comitè Paralímpic Espanyol”, ha afirmat.

Goirigolzarri ha conclòs la seva intervenció destacant que “ens sentim representats en el vostre esforç per millorar cada dia, per seguir en l'elit competint amb els millors i perfixar objectius reptadors per aconseguir els resultats que entre tots ens proposem”.

Per la seva banda, el president del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda, ha destacat que “el suport de CaixaBank serveix perquè els esportistes de l'Equip Paralímpic Espanyol tinguin les millors condicions possibles per afrontar la seva preparació d'alt rendiment, però també s'ha significat en els últims anys per ser un dels nostres millors aliats en la difusió de l'esport paralímpic, mitjançant l'efecte multiplicador de les seves campanyes i accions de comunicació”.

Carballeda ha afegit que “amb el seu lema ‘Inconformistes de l'esport’, les campanyes de CaixaBank han portat els valors i la imatge dels esportistes paralímpics a molts racons de la societat, convertint-se en un dels millors exemples a nivell mundial d'utilització de l'esport paralímpic com a comunicació corporativa. I lluny de quedar-se aquí, ara aposten per revitalitzar la ‘Targeta Paralímpics’ com a mitjà de pagament que ajudi financerament, però que també faci sentir-nos orgullosos de pertànyer a la Família Paralímpica, o per treballar amb els esportistes del futur, en aquest cas en triatló, amb el nou Equip de Promeses Paralímpiques”.

Al seu torn, la nedadora paralímpica, Sarai Gascón, que ha intervingut en nom dels esportistes, ha agraït l'aposta de CaixaBank per acompanyar-los fins a París 2024. Gascón ha destacat que “m'agradaria agrair especialment a CaixaBank la seva aposta per l'esport paralímpic, i no sols per la seva aportació econòmica al Pla ADOP, sinó per les brillants accions de comunicació i màrqueting que heu dut a terme en els últims anys, com a 'Inconformistes de l'esport' i moltes altres. Serveixen moltíssim per visibilitzar l'esport de persones amb discapacitat.”

Gascón també ha volgut ressaltar que “és molt important que se'ns conegui i reconegui i això també passa per tenir espai en els mitjans de comunicació, cosa que patrocinadors com CaixaBank heu aconseguit amb èxit. Ara, a més, ens acompanyareu en aquest il·lusionant camí cap a París, on intentarem complir els nostres somnis i donar moltes alegries al nostre esport”.

Mitjançant aquest acord de patrocini, CaixaBank prosseguirà amb la seva col·laboració activa amb el CPE, a través del programa ADOP, proporcionant beques i altres serveis destinats directament a la preparació dels esportistes paralímpics espanyols per a la gran cita esportiva dels Jocs de París 2024.

L'entitat financera prorroga d'aquesta manera el seu compromís amb l'esport paralímpic, després d'haver impulsat en els últims anys diferents iniciatives per promocionar i visibilitzar diferents atletes becats, així com tot el relatiu a la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes, tant masculina com femenina, a través de la col·laboració amb la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física.

Equip de Promeses Paralímpiques de Triatló

CaixaBank es manté com una de les entitats patrocinadores del Pla ADOP, que fa possible que els esportistes d'alt nivell amb discapacitat puguin comptar amb els millors mitjans possibles per aconseguir els seus èxits esportius i traslladar a la societat els valors que representen.

Per això, l'entitat financera, a més del seu compromís amb aquest pla, s'adhereix al projecte ‘Promeses Paralímpiques’, impulsat pel CPE al costat de diferents federacions que fomenten l'esport de base per a persones amb discapacitat.

En el marc d'aquest projecte, l'entitat financera ha creat un nou equip de promeses de la mà de la Federació Espanyola de Triatló. José Hidalgo, president d'aquesta federació, ha afirmat que aquest nou compromís “és un acord crucial, perquè ens permet tancar el cercle en tot allò que estigui relacionat amb la detecció de talent, la tecnificació i l'alt rendiment paralímpic. Això significa que amb aquest projecte podrem facilitar l'arribada a l'alt rendiment en un esport tan exigent com el triatló”.

L'existència dels Equips de Promeses permet assegurar la continuïtat i professionalització de l'esport paralímpic espanyol, ja que a través d'ells s'aconsegueix augmentar el nombre d'esportistes i entrenadors, i fomentar la seva especialització, així com crear una comunitat professional que permeti la detecció de nou talent en tot el territori.

Aquest acord permetrà una preparació més professional a tots aquells esportistes que volen accedir al Pla ADOP, ja que el programa consta de formació tècnica, valoració del rendiment esportiu des de la recerca científica, aplicació de tecnologia per al seguiment i control de la seva evolució, concentracions específiques i competicions nacionals i internacionals, així com pòlissa mèdica.

Molts dels atletes espanyols guardonats en els últims Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, com Nuria Marquès, María Delgado, Óscar Salguero o Gerard Descarrega, han format part d'Equips de Promeses en els seus inicis esportius, cosa que demostra l'efectivitat d'aquesta mena de programes.

D'aquesta manera, CaixaBank aferma la seva segona posició com a companyia més rellevant de l'esport paralímpic a Espanya, després de la Fundació Once, segons el baròmetre de patrocini esportiu elaborat per SPSG Consulting.

‘Targeta Paralímpics’ de CaixaBank

Per a CaixaBank, el patrocini esportiu és una eina estratègica de comunicació que ajuda a impartir valors que l'entitat comparteix amb la pràctica esportiva com són el lideratge, l'esforç, la superació i el treball en equip. A través del patrocini, l'entitat financera fomenta el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els seus valors fundacionals de compromís amb la societat.

L'objectiu d'aquesta estratègia global se centra en incrementar la notorietat de marca, captar i fidelitzar als atletes i aficionats, i, al mateix temps, oferir noves oportunitats comercials fruit de les accions acordades.

Per tot això, de la mà d'aquest nou acord amb el CPE, CaixaBank renova la ‘Targeta Paralímpics’. Aquest mitjà de pagament, contractable ja en qualsevol oficina i a partir de setembre a través de la banca digital CaixaBankNow, compta amb un disseny personalitzat i facilitarà ajuda econòmica al Comitè Paralímpic Espanyol a través de la cessió d'un percentatge de la facturació global i de la quota anual de les targetes, al mateix temps que consciencia la societat i dona visibilitat a tot un col·lectiu.

Entre els múltiples avantatges de la ‘Targeta Paralímpics’, tots els usuaris de la modalitat de crèdit tindran una bonificació d'un 3% en totes les compres realitzades en estacions de servei Shell-Disa i un 2% en totes les compres realitzades en estacions de servei Galp. A més, els usuaris de la targeta de crèdit també comptaran amb un límit de crèdit que oscil·larà entre els 300 i els 12.000 euros, segons el perfil del client.

A més, la ‘Targeta Paralímpics’ incorpora elements que milloren l'accessibilitat a persones amb discapacitat visual. Així, la targeta compta una osca en el costat dret de manera que amb el tacte es pugui conèixer la posició de la targeta per al seu ús en caixers. Igualment, a partir del quart trimestre del 2022, tots els interessats podran adquirir aquesta targeta amb tots els detalls inscrits en sistema braille.

Intervención José Ignacio Goirigolzarri, presidente de CaixaBank

Intervención Miguel Carballeda, presidente del Comité Paralímpico Español

Intervención Sarai Gascón, nadadora paralímpica y representante de los atletas

Compactado de recursos del acto de presentación

Declaraciones del presidente de CaixaBank, presidente del CPE y Sarai Gascón, representante de los atletas

 

NOTÍCIES RELACIONADES