Nota de premsa

CaixaBank i Clipper’s Live recapten fons en benefici de la Fundació Vimar en el marc del Cap Roig Festival

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Part de la recaptació del concert de Sergio Dalma al Cap Roig Festival, que tindrà lloc el 4 d´agost, es destinarà a col·laborar amb els projectes de la Fundació Vimar.

• La Fundació Vimar treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i malalties mentals de la comarca del Baix Empordà.

• Part de la recaptació del concert de Sergio Dalma al Cap Roig Festival es destinarà a la causa.

• CaixaBank també recaptarà donatius a través de la seva xarxa d’oficines i de caixers automàtics, del portal web de l´entitat i via Bizum.

 

Durant aquesta 22a edició del Cap Roig Festival, part de la recaptació del concert de Sergio Dalma, que tindrà lloc el 4 d´agost, es destinarà a col·laborar amb els projectes de la Fundació Vimar, entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i malalties mentals de la comarca del Baix Empordà. Es tracta d’una acció solidària promoguda per CaixaBank i Clipper’s Live, de forma coordinada amb Fundació Vimar, amb la finalitat de garantir els projectes de l’entitat al territori.

L´acció solidària anirà més enllà del concert i CaixaBank recaptarà donatius per a la causa a través de la seva xarxa d’oficines i caixers automàtics; a través també del portal web de CaixaBank i via Bizum, enviant el donatiu al número 04240.

El projecte de la Fundació Vimar al que anirà destinat la recaptació obtinguda del concert i de la campanya de donatius és la creació del nou centre d’atenció especialitzada al que traslladaran el servei que actualment està integrat a la residència Robert Pallí i que ha arribat al màxim de places assumibles. Aquest centre d’atenció especialitzada és un servei únic al Baix Empordà, destinat a les persones amb un grau d’afectació més elevat, que reben atenció diürna de dilluns a divendres de 9 a 17h

Per tal de condicionar el centre i oferir el millor servei possible, els donatius aniran destinats a crear una aula d’estimulació multisensorial, fonamental per treballar amb els usuaris de la fundació. La teràpia d’estimulació sensorial consisteix en l’estimulació de tots els sentits: vista, gust, oïda, olfacte, tacte, propiocepció (la percepció d’un mateix) i sistema vestibular (controla l’equilibri i la coordinació). Es realitza mitjançant estímuls i activitats significatives controlades pel terapeuta, com la música, oferint llibertat a l’usuari per explorar i descobrir.

La importància d’aquesta estimulació se centra en persones que, per una o altra raó, veuen afectada la seva capacitat de recepció i/o interpretació dels estímuls sensorials de l’entorn. Es tracta de persones que, per certes circumstàncies, no gaudeixen de l’oportunitat de sentir i percebre amb total llibertat les experiències sensorials que el seu voltant els pot proporcionar. L’objectiu que es pretén aconseguir és millorar la seva qualitat de vida, treballar els sentits per millorar o incrementar la seva percepció, fomentar les relacions socials, millorar la comunicació, potenciar l’exploració del medi i millorar l'autoestima.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei envers els seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra a fomentar accions socials pròpies, d'altres en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, així com altres aliances que s'impulsen directament des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més gran d'Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de la proximitat, així com donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels organismes internacionals principals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per la seva part, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES