Nota de premsa

CaixaBank i CGEMTTA reuneixen 120 empresaris a Tànger per presentar solucions innovadores de comerç internacional per a empreses

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Trobada CaixaBank-CGEMTTA amb empresaris a Tànger.

• L'entitat va llançar el juny del 2022 la seva plataforma online FXNow Marroc per a canvi de divises en temps real. Aquell any, el 35% de les operacions de canvi realitzades al Marroc es va fer a través de la plataforma.

• CaixaBank és pionera en solucions innovadores per facilitar el comerç internacional de les empreses.

 

CaixaBank, l'entitat financera líder a Espanya, en associació amb la CGEMTTA (Confédération Générale des Entreprises du Maroc Tanger-Tétouan-Al Hoceima), han reunit a la ciutat de Tànger 120 empresaris espanyols i marroquins per presentar les seves innovadores solucions per a facilitar el comerç internacional de les empreses: la plataforma per a canvi de divises en temps real FX Now i el servei financer de confirming.

La trobada, en la qual ha participat una àmplia representació de la comunitat empresarial hispanomarroquina a la ciutat, s'ha iniciat amb les paraules d'Alfonso Manuel Portabales Vázquez, cònsol general d'Espanya a Tànger; d’Adil Hais, president regional de la CGEMTTA i copresident de CEMAES; i de Manuel Vicente Rodríguez, conseller econòmic i comercial de l'Ambaixada d'Espanya al Marroc.

Durant la jornada, que ha comptat amb dues taules de debat, els directius de CaixaBank han presentat els nous productes i serveis del banc, amb els quals l'entitat s'ha convertit en pionera en solucions tecnològiques bancàries al país.

En la primera taula rodona, Marga García Baena, directora de Desenvolupament de Negoci de Banca Internacional de CaixaBank, i Francisco Javier Goñi Ávila, responsable de working Capital a CaixaBank Marroc, han explicat els avantatges del servei financer de confirming.

Aquest servei permet gestionar els pagaments de les empreses als seus proveïdors. El banc notifica als proveïdors l'emissió de les factures i els ofereix la possibilitat d'anticipar el seu cobrament. En la modalitat internacional, es permet la gestió de les factures d'empreses situades en diferents països. Com a mostra de la seva potencialitat, el Marroc importa productes i serveis d'Espanya per 10.000 milions d'euros a l'any, segons dades de l’Icex.

En la segona taula rodona, María Camarasa Rierol, directora Corporate i midCaps FX Sales de CaixaBank, ha pogut compartir impressions amb clients del servei FXNow Marroc, la plataforma per a canvi de divises en temps real. Gràcies a aquesta plataforma, llançada al país el mes de juny passat, CaixaBank és l'únic banc espanyol al Marroc que permet combinar transferències internacionals realitzades a través de la banca electrònica amb la gestió del tipus de canvi de manera online.

La plataforma de CaixaBank s'adaptava així a un nou mercat, amb regulacions i divises diferents, però mantenint els seus principals avantatges: la seva usabilitat, amb una interfície intuïtiva i còmoda; la seva agilitat, que permet executar operacions amb tan sols dos clics, i la seva facilitat en la contractació, que permet la signatura dels documents de manera online.

El 2022, CaixaBank al Marroc va gestionar 20.000 operacions de canvi de divises per un volum total de 800 milions d'euros. D'aquestes operacions, el 35% es va realitzar a través de la plataforma FX Now, malgrat haver estat operativa només des del juny.

La trobada ha estat clausurada per Carlos de Parias Halcón, managing director de Banca Internacional de CaixaBank.

CaixaBank al Marroc

CaixaBank té llicència bancària al Marroc des del 2009, on compta amb tres oficines -a Casablanca, Tànger i Agadir-. Des d'allà, ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa tant a empreses espanyoles ja assentades al país o amb perspectives d'entrar en el mercat marroquí, com a grans empreses marroquines i multinacionals.

L'entitat s'ha convertit en banc de referència per a les empreses espanyoles amb presència al Marroc. Al voltant del 60% de les 800 empreses espanyoles que operen al país (segons dades de l’Icex) són clients de la sucursal de CaixaBank.

Presència internacional de CaixaBank

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de la seva xarxa de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món i d'acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell. L'entitat financera és, a més, propietària del portuguès Banc BPI, la quarta entitat financera més gran del país en termes d'actius.

La xarxa internacional de CaixaBank ofereix suport als clients empresa de l'entitat que operen a l'exterior, així com a corporacions locals a través de cobertura mundial amb més de 200 professionals, prop de 30 punts de presència internacional i acords amb més de 1.600 bancs corresponsals. Aquesta xarxa dona cobertura a 72 països, que representen el 82% del PIB mundial i el 94% del comerç internacional d'Espanya.

La xarxa de Banca Internacional de CaixaBank està integrada per sucursals a Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia, Polònia i el Marroc, i per 17 oficines de representació repartides pels cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Shanghai i Hong Kong (Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (els EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Sao Paulo (Brasil), Lima (Perú), Sidney (Austràlia) i Toronto (Canadà).

També té dos equips Spanish Desk a l'austríac Erste Bank (Viena) i al mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

La Banca Internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional de banca a Espanya certificada per AENOR.

 

NOTÍCIES RELACIONADES