Nota de premsa

CaixaBank i CEOE Tenerife renoven el seu acord de col·laboració per al finançament de les empreses de la província de Tenerife

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El conveni ha estat signat per Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank a Canarias, i José Carlos Francisco, president de la Confederació Provincial d'Empresaris de Santa Cruz de Tenerife.

• L'acord s'emmarca dins el conveni entre CaixaBank i la CEOE a nivell estatal, denominat Caràcter Empresa

• Durant l'any 2017 CaixaBank ha formalitzat operacions de finançament a empreses de la província de Tenerife per valor de 554 milions d'euros

CaixaBank i la CEOE Tenerife han subscrit la renovació del conveni de col·laboració, que té com a objectiu proporcionar una resposta eficaç a les necessitats de les empreses que els ajudi en la seva internacionalització, en els seus projectes d'innovació i que fomenti l’emprenedoria de la província de Santa Cruz de Tenerife. El conveni s'emmarca dins l'acord existent a nivell estatal entre CaixaBank i la CEOE, denominat Caràcter Empresa, que fou renovat per ambdues entitats el passat 28 de febrer d'aquest mateix any i pel qual es posa a la disposició de les empreses afiliades a la CEOE una línia de finançament de 20.000 milions d'euros.

El conveni ha estat signat per Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank a Canàries, i José Carlos Francisco, president de la Confederació Provincial d'Empresaris de Santa Cruz de Tenerife.

Juan Ramón Fuertes ha assenyalat que “amb la renovació d'aquest acord es pretén continuar amb la proximitat al sector empresarial. Millorant la competitivitat de les empreses i generant activitat econòmica. En definitiva, donant suport als projectes que aquestes empreses desenvolupen i, en conseqüència, poder ajudar al creixement de l'economia de la província de Tenerife”.

Per la seva banda, José Carlos Francisco, va valorar positivament els resultats del conveni i, en general, la millora en les facilitats de finançament, que no són, afortunadament, un obstacle per al desenvolupament de nous projectes.

Quant als resultats del conveni de 2017, cal destacar que s'han aconseguit els 554 milions d'euros de finançament en 1.800 operacions concedides a empreses de la província de Tenerife.

Línies d’actuació del conveni: internacionalització i ocupació

El conveni renovat entre CaixaBank i CEOE Tenerife té com a objectiu donar un impuls a les empreses de la província de Tenerife en tres línies d'actuació: el crèdit, la internacionalització i la generació d'ocupació.

Així, a l'apartat del finançament empresarial, es treballarà tant en el crèdit per al circulant i les línies de liquiditat de les pimes com en el finançament d'inversions a llarg termini per a l'adquisició o renovació de locals o béns d'equip.

A més, s'obriran línies específiques de finançament a les iniciatives empresarials a l'àrea rural i línies per a microempreses i autònoms destinats a la consolidació, ampliació o necessitats de circulant de l'empresa.

I, així mateix, el 2018 es continuarà amb un fort impuls a les micropimes, que tindran a la seva disposició una línia de finançament de microcrèdits amb un import màxim de 25.000 euros a través de MicroBank, el banc social de CaixaBank.

D'altra banda, l'acord contempla un suport fonamental per a les activitats d'internacionalització de les empreses, tant en la implantació a l'exterior com en tots els serveis i productes específics de Comerç Exterior.

Finalment, el tercer eix té com a raó de ser la creació d'ocupació entre les empreses de la província de Tenerife, amb un focus especial cap al Programa Incorpora de la Fundació Bancària “la Caixa” que facilita llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social.

Resposta ràpida a les sol·licituds

L'acord contempla que CaixaBank gestionarà de manera àgil les sol·licituds de finançament que realitzin les empreses i que les operacions tindran unes condicions preferents que s'establiran en virtut de les característiques concretes de cada sol·licitud. En aquest sentit, el 64% de les sol·licituds rebudes en el marc de l'anterior acord es van resoldre en menys de 10 dies.

En total, el 2017 CaixaBank va realitzar a Canàries més de 3.800 operacions de finançament a empreses per un import de 1.200 milions d'euros, en el marc d'aquest acord amb la CEOE.

Del total d'operacions a nivell estatal, un 71% fou de crèdit comercial i comptes de crèdit, mentre que un 28% va correspondre a crèdits, avals i altres finançaments a llarg termini. L’1% restant va consistir en operacions de renting i lísing.

El banc que escullen les empreses

CaixaBank s'ha consolidat el 2017 com l'entitat preferida per les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank.

CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada formada per 117 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

A més, CaixaBank és una de les entitats capdavanteres a oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, a les quals dóna suport en 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries.

 

NOTÍCIES RELACIONADES