Nota de premsa

CaixaBank i CEHAT posen a disposició del sector hoteler una línia de finançament de 2.000 milions d’euros per donar suport a la recuperació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jorge Marichal, president de CEHAT, i Luis Cabanas, director d´Empresas de CaixaBank

• A través d’aquest acord, CaixaBank dona resposta a les necessitats dels més de 16.000 establiments del sector, agrupats en 51 associacions d’àmbit nacional, provincial, autonòmic i local a tota Espanya.

• L'entitat vol continuar sent una peça clau en la recuperació del sector, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les seves necessitats específiques.

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics.

 

CaixaBank i la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos, CEHAT, renoven el seu acord de col·laboració mitjançant el qual l’entitat financera posa a la disposició del sector una línia específica de crèdit de 2.000 milions d’euros amb l’objectiu d’impulsar, dinamitzar i donar suport a la seva recuperació. Aquesta línia de finançament es canalitzarà a través de les 51 associacions hoteleres d’àmbit nacional, provincial, autonòmic i local en tot el territori espanyol integrades en CEHAT, que aglutinen més de 16.000 establiments i representen 1.800.000 places.

La renovació d’aquest acord, que han signat el director d’Empreses de CaixaBank, Luis Cabanas; i el president de CEHAT, Jorge Marichal; posa de manifest de nou la confiança de CaixaBank en el sector turístic i l'aposta decidida de l'entitat per continuar sent una peça clau per donar suport a la recuperació del sector, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les seves necessitats específiques.

L'especialització i coneixement de CaixaBank de l'àmbit del turisme a través de Hotels & Tourism ha permès que l’entitat financera, durant la crisi derivada de la COVID-19, hagi posat a la disposició dels clients del sector turístic mesures específiques de suport, com la concessió de línies de liquiditat i les moratòries o mancances en els crèdits hipotecaris, amb la finalitat de preservar al màxim la liquiditat de las empreses. Durant 2021, CaixaBank Hotels & Tourism va concedir un total de 2.600 milions d’euros de crèdit al sector hoteler i allotjaments turístics a Espanya, la xifra més alta de nou finançament que l’entitat ha destinat al sector en un sol any.

L’any 2022 aquest suport de CaixaBank al sector també s’articularà a través de la gestió de l’accés als Fons Europeus per a la Recuperació (Next Generation EU). Amb l’objectiu de ser un agent actiu en la difusió de les ajudes disponibles i agilitar la seva arribada als beneficiaris, CaixaBank ofereix un cercador d’ajudes per facilitar a clients i no clients l’accés aquests fons.

Servei especialitzat per a atendre les necessitats del sector

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb més de 11.700 clients del sector de l'allotjament turístic i està posicionada com un referent per a aquest segment d'empreses amb capacitat per detectar les necessitats del sector i donar-li suport amb el servei personalitzat que requereix a través d'un equip de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i de més de 1.500 assessors de CaixaBank Empreses. A través d'aquesta divisió especialitzada, CaixaBank posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

A més, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes socialment responsables, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l'aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes sostenibilitat. CaixaBank és membre de l’Organizació Mundial del Turisme, l’organisme de Naciones Unidas encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots.

Sobre CEHAT

La Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) és la patronal que agrupa i representa al sector allotjatiu nacional en el seu conjunt, incloent a hotels, apartaments turístics, càmpings, resorts, balnearis i altres modalitats. CEHAT agrupa a 51 associacions nacionals, provincials, regionals, locals i sectorials, i és present en totes les comunitats autònomes del nostre país. La patronal representa, per tant, a més de 16.000 establiments amb un total d’1.800.000 places i dona ocupació a 500.000 persones de manera directa i indirecta.

 

NOTÍCIES RELACIONADES