Nota de premsa

CaixaBank entrega ajudes a 80 entitats socials de tot Espanya on els seus empleats col·laboren com a voluntaris

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La iniciativa va especialmente dirigida a entitats en què els empleats de CaixaBank hi col·laboren com a voluntaris.

• L'entitat financera distribueix entre 4.000 i 8.000 euros a cadascuna de les associacions seleccionades com a mostra de reconeixement dels projectes solidaris locals i del compromís social del seu equip humà.

• Entre les entitats seleccionades, destaquen les que donen suport a persones afectades per una malaltia o una discapacitat, així com les relacionades amb l'ajuda a col·lectius vulnerables i la cooperació internacional.

 

CaixaBank ha fet entrega d'ajudes a 80 associacions locals i entitats socials per contribuir a fer realitat projectes solidaris de tota la geografia espanyola. Es tracta de la segona edició del programa 'Planta tu Proyecto’, que distribueix una dotació econòmica d’entre 4.000 i 8.000 euros per entitat com a mostra de suport a la seva dedicació social. Així mateix, la iniciativa està específicament destinada a entitats amb les quals els empleats de CaixaBank mantenen una especial vinculació com a membres o com a voluntaris, fet que també suposa un reconeixement al compromís social de l'equip humà de l'entitat financera.

Gràcies a 'Planta tu Proyecto', CaixaBank ha entregat una quantia total propera als 500.000 euros a entitats socials espanyoles. Són els mateixos empleats del banc els qui proposen els projectes solidaris candidats a rebre els ajuts. Les iniciatives compten amb un procés de selecció a càrrec d'un comitè tècnic especialitzat i un procés de votació obert a tota la plantilla de l'entitat. D’aquest mode, es valoren les característiques del projecte al qual aniran destinats els fons, i el grau de vinculació amb l'empleat. L’any  2022, els professionals de CaixaBank van presentar un total de 196 projectes a la convocatòria de 'Planta tu Proyecto’, dels quals el 40% han resultat finalment escollits.

Entre els projectes seleccionats destaquen, per exemple, l'Associació de Pares Autisme de la Comunitat Valenciana, la Fundació NIPACE d'ajuda a nens amb paràlisi cerebral de Castella-la Manxa, l'organització GranadaDown per a la prevenció de l'envelliment d'adults amb Síndrome de Down o l'Associació Valdeperales (Madrid) per al  suport a joves en risc d'exclusió.

Molts dels projectes escollits van dirigits a col·lectius afectats per una determinada malaltia o d'ajuda a persones amb discapacitat, però també figuren entitats relacionades amb el suport a persones en risc d'exclusió, dones en situació de vulnerabilitat, infància i joventut i, fins i tot, cooperació internacional.

Nova convocatòria oberta per a la presentació de projectes

CaixaBank ha obert també el termini perquè els professionals de l'entitat i de les seves empreses filials puguin presentar projectes socials que optin a les ajudes de la convocatòria de 2023.

En la seva nova edició, el programa, que es portarà a terme sota el lema ‘El projecte de tots’, ampliarà el nombre de beneficiaris a 100 entitats. Les que resultin escollides hauran d'organitzar una activitat de voluntariat oberta a la participació d'empleats de CaixaBank interessats a donar suport a una iniciativa solidària i conèixer millor la tasca de les entitats socials d’àmbit local.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 18 anys, l'associació està formada per empleats i extreballadors del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.991 entitats socials, al voltant de 14.000 voluntaris han ajudat a més de 482.000 persones vulnerables a tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES