Nota de premsa

CaixaBank entrega a FITUR els premis ‘CaixaBank Hotels & Tourism al compromís amb la sostenibilitat’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Premiats de la cinquena edició dels premis CaixaBank Hotels&Tourism, directors territorials de CaixaBank; Eugenio Solla, director de Sostenibilitat de CaixaBank; David Rico, director de CaixaBank Hotels & Tourism, i Jorge Marichal, president de CEHAT.

• L'entitat financera ha celebrat al seu estand de FITUR la cerimònia de lliurament dels guardons, que enguany reconeixen les iniciatives del sector hoteler i allotjaments turístics que aposten pel desenvolupament sostenible des de qualsevol dels seus àmbits.

 

CaixaBank ha lliurat aquest dimecres els premis ‘CaixaBank Hotels & Tourism al compromís amb la sostenibilitat’ al seu stand de FITUR. Enguany els guardons, que celebren la seva cinquena edició, reconeixen aquells projectes del sector hoteler i allotjaments turístics que aposten pel desenvolupament sostenible des de qualsevol dels seus àmbits i destaquen iniciatives amb impacte en la societat, en el medi ambient o que puguin afavorir sistemes d'economia circular.

La cerimònia ha comptat amb la presència d'Eugenio Solla, director de Sostenibilitat de CaixaBank; David Rico, director de CaixaBank Hotels & Tourism, i Jorge Marichal, president de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT), a més dels directors territorials de l´entitat.

L’entitat ha premiat un total de 13 projectes, un a cada direcció territorial de CaixaBank:

  • Grupo Anpora, a la Direcció Territorial Madrid Sur.
  • H10 Hoteles, a la Dirección Territorial Barcelona.
  • Grupo Princess Hotels&Resorts, a la Dirección Territorial Catalunya.
  • Puy du fou España, a la Direcció Territorial Castella la Manxa – Extremadura.
  • Eizasa Hoteles, a la Direcció Territorial Ebre.
  • Hotel Abadia de los templarios, a la Direcció Territorial Castella i Lleó.
  • Hotel Portman, a la Direcció Territorial Murcia.
  • Vincci Hoteles, a la Direcció Territorial Madrid Metropolitana.
  • Grupo Satocan, a la Direcció Territorial Canarias.
  • Hotel Arima&Spa, a la Direcció Territorial Nord.
  • Protur Hoteles, a la Direcció Territorial Balears.
  • Hoteles RH, a la Direcció Territorial Comunitat Valenciana.
  • Aire Ancients Baths, a la Dirección Territorial Andalucia.

Aquest guardó és una mostra més de l'aposta de CaixaBank pel mercat turístic, un suport que es materialitza a través de la seva línia de negoci especialitzada CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del sector a través d'un model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers. En l'àmbit de la sostenibilitat, CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat, que fa que assumeixi la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones i es reflecteix en el seu Pla de Banca Sostenible per al període 2022-2024. En aquest sentit, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes sostenibles del sector, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l'aigua i residus, economia circular, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió.

Perspectives positives pel sector

L'últim informe sobre el sector elaborat per CaixaBank Research vaticina unes perspectives relativament positives per a la indústria turística durant l’any 2023. El sector està actualment en una posició de privilegi, a causa de la seva baixa exposició als costos energètics (destina a penes un 3% dels seus ingressos a sufragar-los). A més, ha implementat alces de preus el 2022 responent a la fortalesa de la demanda, que ha permès defensar els marges i preparar-se si els increments de costos persisteixin durant el 2023. Així mateix, la demanda turística es mostra resilient i encara presenta marge de creixement respecte l'aconseguit el 2022. Per tot això, les previsions de CaixaBank Research per 2023 són de creixement de l'activitat turística. Concretament, el servei d'estudis de CaixaBank espera que el PIB turístic se situï ja un 2,3% per sobre del nivell de 2019, després de tancar 2022 amb un 1,8% per sota.

Indicadors en temps real

Amb l'objectiu de facilitar l'accés a informació actualitzada sobre el turisme i altres sectors de l'economia, CaixaBank Research ha llançat recentment el Portal d'Economia en Temps Real, la iniciativa més completa a nivell mundial que permet disposar de dades de qualitat i pràcticament en temps real sobre la realitat del país. El servei d'estudis de l'entitat posa a disposició de la societat aquesta eina pionera, que té les seves arrels en la digitalització i l'elevada penetració de l'entitat al territori. El portal facilita, entre molts altres indicadors obtinguts mitjançant tècniques de big data, xifres sobre la despesa dels turistes domèstics i internacionals a Espanya, així com sobre la despesa dels espanyols a l'estranger, en base a diverses variables.

 

NOTÍCIES RELACIONADES