Nota de premsa

CaixaBank emet 1.000 milions d'euros en la seva sisena emissió verda

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'emissió en format Sènior Non Preferred, per valor de 1.000 milions d'euros, amb venciment a 8 anys i opció d'amortització anticipada en el setè any, ha obtingut una demanda superior als 2.100 milions d'euros.

• Gràcies a l'elevada demanda obtinguda, s'ha aconseguit rebaixar el tipus d'interès inicial en 25 punts bàsics (pbs), fins al midswap +240 pbs.

• Es tracta del sisè bo verd que emet CaixaBank, els fons del qual es destinaran a finançar projectes d'energia renovable i edificis energèticament eficients.

CaixaBank ha tancat avui la seva cinquena emissió de bons en format públic el 2022, la segona en format verd. El banc ha col·locat 1.000 milions d'euros a 8 anys en format Sènior No Preferent, amb opció d'amortització anticipada en el setè any.

El preu s'ha fixat en 240 punts bàsics (pbs) sobre midswap, 25 pbs per sota dels 265 punts bàsics oferts en l'anunci, gràcies a l'elevada demanda obtinguda que ha superat els 2.100 milions d'euros. Fins a un total de 125 inversors institucionals han acudit a l'emissió, malgrat batre's durant el dia d'avui el rècord d'activitat en l'Euromercat en el que a col·locacions de deute d'entitats financeres es refereix.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat Barclays, CaixaBank, Goldman Sachs Bank Europe ES, J.P. Morgan i Natixis.

Sisè bo verd de CaixaBank

L'emissió d'avui suposa el sisè bo verd de CaixaBank. El mes d'agost passat, l'entitat va emetre un bo verd de 1.000 milions, i el 2021, ho va fer fins a tres ocasions: dos en format Euro i un en Lliures Esterlines. CaixaBank va emetre el seu primer bo verd el novembre de 2020.

CaixaBank reforça el seu posicionament com a líder d'emissions en format ESG, amb un total de 9.600 milions d'euros equivalents col·locats en mercat.

L'agost de 2019, CaixaBank va aprovar el marc d'emissió de bons lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), validat per Sustainalytics, amb la missió de donar suport als ODS de Nacions Unides. Des de l'aprovació d'aquest marc, CaixaBank ha fet deu emissions pròpies de bons (sis verdes i quatre socials) per valor de 9.000 milions d'euros i 500 milions de lliures esterlines.

A través d'aquesta emissió, CaixaBank canalitzarà fons per finançar projectes que contribueixin a una sostenibilitat mediambiental, com ara la reducció de gasos amb efecte d'hivernacle, la prevenció de la contaminació i l'adaptació al canvi climàtic. Concretament, i en línia amb la seva emissió inaugural, destinarà els fons captats a promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 7 i 9. L'ODS número 7 pretén garantir l’accés a una “energia assequible i no contaminant”, mentre que l'ODS número 9  “indústria, innovació i infraestructures”, persegueix la construcció d'infraestructures resilients, la industrialització sostenible i el foment de la innovació.

CaixaBank ha identificat a 30 de juny de 2022, més de 7.600 milions d'euros d'actius elegibles, dels quals 6.500 milions d'euros són actius que financen projectes d'energies renovables i 1.100 milions d'euros són actius immobiliaris amb etiqueta d'eficiència energètica (EPC) A o B.

 

NOTÍCIES RELACIONADES