Nota de premsa

CaixaBank Dualitza beneficia gairebé 7.000 estudiants de FP i col·labora amb 500 empreses durant el 2022

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Formació d’alumnes de FP en una empresa.

• Uns 300 centres educatius i més de 2.000 docents han participat en les accions desenvolupades gràcies al treball conjunt realitzat amb l’administració pública, associacions sectorials i altres entitats.

• CaixaBank Dualitza reforça el seu compromís amb la promoció de la FP, l'impuls de l'orientació i el foment d'una investigació orientada a l'acció que facilitin una fotografia real i detallada de l'estat de la Formació Professional.

 

CaixaBank Dualitza ha reforçat el seu compromís amb l'impuls de l’FP i la seva modalitat dual durant l'any 2022, de manera que ha augmentat el nombre de beneficiaris als que arriben les seves accions fins als 6.864 estudiants i 2.143 docents, gràcies a la col·laboració portada a terme amb 484 empreses i 316 centres educatius.

L'entitat ha mantingut la seva tasca al voltant de les línies estratègiques d'impuls i difusió de l’FP, millora de l'orientació i investigació, amb l'objectiu de contribuir a donar més visibilitat a la Formació Professional, així com de la necessitat de fomentar aquesta modalitat educativa.

Aquesta tasca ha servit per acostar a nombrosos centres educatius i empreses, a través de les múltiples aliances teixides per CaixaBank Dualitza amb les administracions públiques, altres entitats com CEOE, Cambra de Comerç, o fundacions com Bertelsmann, Créate o Exit. Tot amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament de projectes conjunts que serveixin per facilitar a les empreses el contacte amb estudiants amb la formació que requereix el mercat laboral i de mostrar als centres les últimes novetats amb què treballen les companyies.

De fet, la major part de l'alumnat, més de 4.100, han pogut participar en programes de formació complementària per millorar les seves competències en el sector sanitari (SANEC), en el digital (DITEC), en comerç exterior (COMEX), en el sector agro a través de tallers impartits per capacitar futurs treballadors com mestres d'almàssera o per a la millora de l'aigua en l'agricultura, o en formacions ideades per ajudar a la millora de les denominades soft skills o competències toves, tan requerides en la nova economia. Tot això sense perdre de vista iniciatives destinades a impulsar la innovació com el “24 hores de Barcelona”, diversos hackathons orientats a impulsar també l'emprenedoria, o el projecte InnoTec destinat a facilitar nodes de coneixement entre docents de FP de la Comunitat Valenciana.

La directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha destacat  “la importància d'augmentar la col·laboració amb tots els agents implicats en la promoció de l’FP i la modalitat dual per tal de poder arribar cada dia a més gent, però també de poder conèixer encara més totes les necessitats formatives dels docents i de les empreses que treballen amb nosaltres. Tot amb l'objectiu de poder adequar més les nostres activitats a la millora de l'aprenentatge dels estudiants per tal de millorar els seus perfils i, per tant, la seva ocupabilitat”.

Un any més, la Convocatòria Dualitza impulsada al costat de l'associació de centres de Formació Professional FPEmpresa s'ha mantingut com a referent del sector, facilitant el desenvolupament de la V edició i el llançament de la propera.

Des del seu inici, aquesta convocatòria ha servit per al desenvolupament de prop de 200 projectes educatius de centres de FP desenvolupats amb empreses, que CaixaBank Dualitza ha finançat amb més de dos milions d'euros.

De la mateixa manera, CaixaBank Dualitza ha mantingut la Convocatòria d'Orientació, destinada a donar suport a les accions que els centres educatius desenvolupen per donar a conèixer l’FP als que estan en període de decisió.

Aquesta convocatòria forma part de les accions destinades a millorar els processos d'orientació de la societat, per aconseguir una orientació integral que acompanyi a les persones a través de tota la seva vida educativa i laboral.

En aquesta línia, també s'emmarquen projectes com “Ambaixadors”, desenvolupat junt amb CEOE-CEPYME i la Confederació d'Associacions Empresarials de Burgos a través del qual desenes de professionals s'han apropat a les aules per comptar la realitat de les seves professions, o la campanya dissenyada sota el títol  “Una conversa pendent” per visibilitzar els prejudicis que encara arrossega l’FP en nombroses famílies que condicionen l'elecció formativa dels seus fills.

Només en accions d'orientació, la tasca de CaixaBank Dualitza ha arribat a més de 2.300 estudiants durant el 2022.

Tot aquest treball ha seguit marcat pels resultats obtinguts en les diverses investigacions desenvolupades des del Centre de Coneixement i Investigació a través del qual s'han abordat aspectes diversos sobre la Formació Professional, com l'ocupabilitat, la bretxa de gènere, el seu impacte en els Objectius de Desenvolupament Sostenible…

Durant tot l'any, el Centre ha publicat 10 FPAnàlisis mensuals a què cal sumar l'informe anual de l’FP, en el que es fa balanç de tota l'evolució de la Formació Professional durant els últims dotze mesos, i l'estudi sobre l'evolució que experimentaran els perfils professionals.

Tot aquest coneixement ha vingut marcat per la premissa de ser un coneixement útil i orientat a l'acció, que serveixi com a base perquè la presa de decisions que diversos professionals de l’FP han d'afrontar en el dia a dia pugui fer-se sobre la base de xifres reals i actualitzades.

CaixaBank Dualitza        

CaixaBank Dualitza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la nostra societat. L'entitat considera que només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la que es redueixin les desigualtats.

Per fer-ho, CaixaBank Dualitza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat gairebé 22.000 estudiants, 2.500 empreses i 1.700 centres educatius.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES