Nota de premsa

CaixaBank dona suport al sector hoteler amb 1.800 milions d'euros en finançament durant el primer semestre de l'any

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank Hotels & Tourism compta amb més d’11.800 clients del sector de l'allotjament turístic

• La xifra de nova producció de crèdit és la més alta que CaixaBank ha concedit al sector en un sol semestre i duplica el volum concedit en el mateix període de l´any anterior.

• L'entitat financera ha realitzat més de 1.300 operacions de finançament al sector en el que va d'any.

• CaixaBank materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb hotels i altres allotjaments turístics.

 

CaixaBank Hotels & Tourism, la línia de negoci amb la qual l'entitat lidera el mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb les empreses i negocis del sector, ha concedit un total de 1.800 milions d'euros de crèdit al sector hoteler i allotjaments turístics durant els primers sis mesos de l'any. Aquesta xifra de nou finançament, la més alta que l'entitat ha destinat al sector en un sol semestre, pràcticament duplica el volum concedit en el mateix període de l´any anterior, amb un creixement del 98% respecte al mateix període de l'any anterior.

Durant el primer semestre de l'any, CaixaBank Hotels & Tourism ha realitzat un total de 1.300 operacions de concessió de crèdit per tot el territori espanyol. Pel que fa a la distribució territorial, les comunitats autònomes que més volum de crèdit han rebut han estat les Illes Balears, Catalunya, la Comunitat de Madrid i Canàries. L'entitat financera compta actualment amb una cartera de crèdits total al sector hoteler de 8.300 milions d´euros.

Aquest volum de crèdit posa de manifest de nou la confiança de CaixaBank en el sector turístic i l'aposta decidida de l'entitat a continuar sent una peça clau per impulsar el sector, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les seves necessitats específiques. El suport al sector també s'articula a través de la gestió de l'accés als Fons Europeus per a la Recuperació (Next Generation EU). Amb l'objectiu de ser un agent actiu en la difusió de les ajudes disponibles i agilitzar la seva arribada als beneficiaris, CaixaBank ofereix un cercador d'ajudes per facilitar a clients i no clients l'accés a aquests fons.

Aquest cercador permet consultar les opcions existents en funció del beneficiari, sector econòmic del destinatari, tipus d'ajuda, convocatòria i província. L'accés a aquesta plataforma digital, que ha desenvolupat Minsait (grupo Indra), pot fer-se des de CaixaBankNow, la plataforma digital del banc, i a través dels portals web de CaixaBank Empreses i CaixaBank Negocis.

Servei especialitzat per atendre les necessitats del sector

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb més d’11.800 clients del sector de l'allotjament turístic i està posicionada com un referent per a aquest segment d'empreses amb capacitat per detectar les necessitats del sector i donar-li suport amb el servei personalitzat que requereix a través d'un equip de més de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i de més de 1.500 assessors de CaixaBank Empreses. A través d'aquesta divisió especialitzada, CaixaBank posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

A més, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes sostenibles, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, accessibilitat, gestió de l'aigua i residus, o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. L'entitat financera, en el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, estableix com una prioritat estratègica ser referent a Europa en sostenibilitat, per això ha fixat com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles que impulsin la transició sostenible de les empreses i la societat. En aquest sentit, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat.

Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. L'entitat financera participa també en les principals fires turístiques internacionals (Fitur, WTM, ITB) i en els esdeveniments sectorials més rellevants que se celebren al nostre país (Exceltur, Foro Hosteltur, TIS). A més, CaixaBank és membre de l’Organizació Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES