Nota de premsa

CaixaBank destina un milió d’euros a donar suport a iniciatives de millora del patrimoni natural

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Convocatòria de Medi ambient 2023.

• L’entitat financera obre la convocatòria anual d’ajudes per a iniciatives d’innovació mediambiental, conservació de la natura i la biodiversitat, i economia circular.

• Els projectes seleccionats obtenen un suport econòmic d’entre 5.000 i 20.000 euros.

• Les entitats interessades en participar poden presentar les seves propostes fins al 25 de maig a través de la web https://www.cabkaccionsocial.com.

 

CaixaBank obre la seva “Convocatòria de Medi ambient 2023” per donar suport a iniciatives i projectes encaminats a la millora del patrimoni natural a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i l’economia circular.

Es tracta del tercer any consecutiu que CaixaBank llança aquesta iniciativa dirigida a organitzacions sense ànim de lucre. En total, en aquesta edició l’entitat financera destinarà un milió d’euros a donar suport a projectes de millora del patrimoni natural a tota Espanya.

Fins al pròxim 25 de maig, podran presentar-se organitzacions sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima d’un any l’activitat de la qual estigui relacionada amb la protecció de la naturalesa. Els projectes seleccionats obtindran un suport econòmic d’entre 5.000 i 20.000 euros.

Les sol·licituds, que podran realitzar-se de manera online a través de la web https://www.cabkaccionsocial.com/, hauran d’emmarcar-se en alguna de les següents tipologies:

  • Conservació de la natura i la biodiversitat: Iniciatives de conservació, restauració i gestió d’espais naturals protegits o de territoris de demostrat valor ambiental, així com projectes que fomentin la protecció dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls, o la fauna i flora en perill.
  • Economia circular i gestió de recursos del territori: Plans de gestió sostenible dels recursos naturals i promoció del desenvolupament rural i urbà, incloent propostes d’emprenedoria en entorns rurals i foment de l’agroecologia. Aquesta categoria també inclou accions específiques de prevenció de la contaminació, ús eficient i gestió sostenible dels recursos de l’aigua i el sòl, i accions de reducció, reciclatge i descontaminació de residus.
  • Innovació ambiental: Projectes innovadors per a la mitigació del canvi climàtic i l’adaptació als nous escenaris que planteja.

La convocatòria d’àmbit nacional es complementa amb dues convocatòries específiques en col·laboració amb altres fundacions d’àmbit territorial. Així, a la Comunitat de Madrid i Castella-La Manxa, s’ha obert la ‘V Convocatòria de Medi ambient i Desenvolupament Sostenible’ juntament amb la Fundació Montemadrid i, a Canàries, la “Convocatòria de Medi ambient 2023” amb la col·laboració de Fundación La Caja de Canarias.   

En l’última edició, CaixaBank va donar suport a un total de 101 projectes mediambientals, entre les 181 candidatures presentades. Les seleccionades tenien com a eix fonamental la restauració d’ecosistemes, la difusió de les energies renovables, la reutilització i reciclatge de residus i el rescat i recuperació d’animals silvestres.

Sobre l’Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L’entitat, referent en banca sostenible, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L’impuls d’iniciatives d’acció social i el foment del voluntariat són una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, a la vegada que, a través de l’activitat financera, l’entitat ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones. 

L’estratègia d’Acció Social se centra en fomentar accions en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, així com altres aliances que s’impulsen de forma directa des de CaixaBank. Gràcies a  la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya, amb més de 3.900 oficines retail i presència en més 2.200 municipis de tot el país, pot donar suport a la Fundació “la Caixa” en la detecció de necessitats d’entitats socials locals.

L’actuació sostenible de CaixaBank ha sigut reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L’organització internacional CDP, per la seva part, la considera com empresa líder contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES