Nota de premsa

CaixaBank converteix els voluntaris de la Fundació Els Joncs en empleats del Bàsquet Girona per un dia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris de la Fundació Els Joncs treballant al partit del Basquet Girona

• En el marc del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat, CaixaBank ha impulsat una iniciativa que ha permès als voluntaris de la Fundació Els Joncs convertir-se en treballadors del club, tant als accessos del pavelló com a la botiga, per reforçar l’esperit de col·laboració i suport a les activitats socials del club.

• Amb aquesta acció CaixaBank aconsegueix aprofundir en les múltiples activacions socials derivades del patrocini amb el club, que posen de manifest la vocació de l’entitat, com el Mindset Program, les xerrades amb clients i empleats a càrrec de jugadors i directius del club o les accions amb diferents entitats socials del territori.

En el marc del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat, celebrat ahir 3 de desembre, CaixaBank i el Bàsquet Girona van fer possible que sis voluntaris de la Fundació Els Joncs es convertissin en treballadors del club durant un dia. Fruit d’aquesta proposta, els voluntaris van col·laborar en la gestió dels accessos al poliesportiu així com les tasques de la botiga oficial del club amb motiu de la disputa del partit de la Lliga Endesa entre el Bàsquet Girona i el Bàsquet Andorra.

Aquesta iniciativa neix de l’estreta col·laboració que té CaixaBank com a patrocinador oficial de les activitats socials del club, i que es materialitza amb diverses activitats i accions socials adreçades al territori al llarg de la temporada esportiva.

Una de les entitats beneficiades d’aquest acord és la Fundació Els Joncs, creada amb l’objectiu de promoure la plena integració social i laboral de noies i nois amb discapacitat intel·lectual, un cop han acabat el seu període d’escolarització.

De la mà de CaixaBank, la participació de voluntaris de la Fundació Els Joncs en el programa de voluntariat del Bàsquet Girona es va concretar aquest dissabte a Fontajau, en el partit inclusiu celebrat  entre el Bàsquet Girona i el Bàsquet Club Andorra, on els sis voluntaris del Centre Ocupacional de la Fundació Els Joncs van ser els encarregats de realitzar el marcatge dels QR dels abonaments i entrades a les portes d’accés al pavelló gironí.

Una altra de les tasques dutes a terme va ser a la botiga del Bàsquet Girona, on els voluntaris van poder vendre les tasses que creen al seu centre de treball, personalitzades al moment.

Segons Carles Saló, responsable del Centre Ocupacional de la  Fundació Els Joncs, “aquesta acció ajuda a visibilitzar, sensibilitzar i normalitzar la presència i participació activa de persones amb discapacitat intel·lectual a qualsevol activitat”.

Pel que fa als voluntaris, Joan Fàbrega ha declarat que: “Estem molt contents de formar part de l’equip de treball del Bàsquet Girona per un dia i esperem repetir l’acció”. Óscar Pokusa, un altre dels voluntaris participants, ha quedat impressionat amb la gent que ha vingut. “He sentit que he estat una persona molt important durant un dia”, ha declarat.

Al llarg de la temporada esportiva, CaixaBank patrocina altres accions socials del club Bàsquet Girona com és el cas del Mindset Program, programa de parla anglesa i hàbits saludables i sostenibles que s’ofereix a alumnes de les escoles de les comarques gironines de la mà dels jugadors del primer equip, o el programa de col·laboració amb la Fundació Girona Est, que engloba actuacions amb barris en risc d’exclusió mitjançant la interactuació dels seus infants i joves amb els jugadors del primer equip del bàsquet en activitats esportives, educatives i culturals.

Un cop més, CaixaBank continua mostrant així el seu suport i compromís amb l’esport, la diversitat, i amb les entitats que fan possible la inclusió de persones amb discapacitats arreu de les comarques gironines. L’aliança entre CaixaBank i el Bàsquet Girona, reforça el compromís amb la responsabilitat social i la promoció de valors positius a través de l’esport, consolidant així el suport mutu per dur a terme iniciatives que beneficiïn el territori.

CaixaBank, patrocinador de referència del bàsquet

Per a CaixaBank, el patrocini esportiu és una eina estratègica de comunicació que ajuda a impartir valors que l'entitat comparteix amb el bàsquet com són el lideratge, l'esforç, la superació i el treball en equip.

Per tot això, CaixaBank aposta fermament per aquest esport, del que ja és una de les empreses patrocinadores de la selecció espanyola de bàsquet masculí i femení i soci de la Federació Espanyola de Bàsquet així com patrocinador principal de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, amb l'objectiu d'impulsar el bàsquet en cadira de rodes. A més, CaixaBank és patrocinador d’onze equips de la Lliga Endesa vinculats a les seves planteres i equips en categories de formació, sent el líder en patrocinis a la màxima competició.

En la seva estratègia de patrocini local per a generar notorietat en el territori d'influència, CaixaBank ha col·laborat amb els principals esdeveniments que s'han celebrat recentment al territori, tant professionals com amateurs, traslladant els valors de l'esport a tots els racons del país.

Sobre Fundació Els Joncs

La Fundació Els Joncs és una entitat sense ànim de lucre que es dedica professionalment a l’atenció integral de persones amb discapacitat intel·lectual al llarg de tot el seu cicle vital amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida.