Nota de premsa

CaixaBank concedeix 23.000 milions d'euros durant el 2022 per a donar suport a la internacionalització de les empreses espanyoles, un 28% més que l'any anterior

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència en comerç exterior.

• Aquest volum de crèdit s'ha destinat a finançar l'activitat internacional de petites, mitjanes i grans empreses.

• L'entitat financera lidera la concessió de crèdits d'importació a Espanya amb una quota de mercat del 27,4%, així com el volum d'avals emesos i rebuts, amb una quota superior al 30%.

• A través de la seva àrea especialitzada en comerç exterior, CaixaBank ofereix productes i serveis especialitzats que ajuden les empreses a gestionar les seves operacions d'importació i exportació, així com opcions de finançament adaptat i una àmplia gamma de solucions innovadores per a la seva internacionalització.

 

CaixaBank ha concedit un total de 23.000 milions d'euros durant l'any 2022 destinats a impulsar la internacionalització de les empreses espanyoles. Aquest volum de nou finançament, dirigit a petites, mitjanes i grans empreses, s'ha destinat, principalment, a finançar operacions d'importació i exportació, així com projectes vinculats a l'activitat internacional de les empreses del país. La xifra suposa un 28% de creixement respecte l'any anterior.

Aquestes dades de crèdit posen de manifest la confiança del sector empresarial en CaixaBank com a entitat de referència en comerç exterior. L'entitat financera lidera la concessió de crèdits d'importació a Espanya amb una quota de mercat del 27,4%, així com el volum d'avals emesos i rebuts, amb una quota per sobre del 30%. Aquestes xifres reafirmen el compromís de CaixaBank de dona suport a les empreses en el seu procés d'internacionalització, posant al seu servei l'experiència i coneixement dels mercats per a facilitar les seves operacions a l'estranger.

CaixaBank ofereix assessorament en l'àmbit de la internacionalització empresarial a través de la seva àrea especialitzada en Comerç Exterior, que compta amb una extensa xarxa de més de 100 especialistes per a atendre les necessitats específiques de les empreses en aquest àmbit. L'entitat ofereix productes i serveis especialitzats que ajuden les empreses a gestionar les seves operacions d'importació i exportació, així com opcions de finançament adaptat i una àmplia gamma de solucions innovadores que els permeten gestionar les operacions internacionals íntegrament online. En aquest sentit, entre les novetats d'aquest últim any, destaca el servei de bestreta del cobrament de les exportacions a través de CaixaBankNow, que permet als clients obtenir finançament des del canal online d'una forma segura, amb agilitat i rapidesa.

Participació en la XXI edició d’IMEX-Madrid

Amb l'objectiu de contribuir a l'impuls de la internacionalització de les empreses del país, CaixaBank també està present durant aquesta setmana a la XXI edició d’‘IMEX-Madrid. Setmana de la Internacionalització 2023’, la major trobada de negoci internacional que se celebra a Espanya. La fira, que compta amb la participació de més de 60 països, concentra una oferta eficaç i innovadora dels productes i serveis necessaris per a impulsar la internacionalització de les empreses.

Durant aquests dies, CaixaBank, l’única entitat financera que participa en aquest esdeveniment, ofereix ponències i taules rodones per a analitzar amb experts del sector les perspectives i oportunitats de negoci internacional. A més, disposa en l'espai d'un stand propi en què els especialistes de Comerç Exterior de l'entitat ofereixen assessorament en aquest àmbit.

CaixaBank, entitat de referència per a les empreses

CaixaBank s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles on treballen 2.400 professionals altament qualificats amb una reputació sòlida en l'assessorament empresarial. L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per a donar suport i impulsar el sector empresarial.

En l'àmbit internacional, CaixaBank fa costat als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. L'entitat dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

L'entitat financera, en el marc del Pla de Banca Sostenible, integrat en el seu Pla Estratègic 2022-2024, assumeix la responsabilitat de promoure una economia positiva per al benestar de les persones a través de tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera. Per això, entre altres propòsits, CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins al 2024. A més, el banc és present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència, entre altres, en el Dow Jones Sustainability Index i en l'A List 2022 de CDP Climate Change.

Presència internacional de CaixaBank

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món i d'acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell. L'entitat financera és, a més, propietària del portuguès Banc BPI, la quarta major entitat financera del país en termes d'actius.

La xarxa internacional de CaixaBank ofereix suport als clients empresa de l'entitat que operen a l'exterior, així com a corporacions locals a través de cobertura mundial amb més de 200 professionals, prop de 30 punts de presència internacional i acords amb més de 1.660 bancs corresponsals. Aquesta xarxa dona cobertura a 72 països, que representen el 82% del PIB mundial i el 94% del comerç internacional a Espanya.

La Banca Internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional de banca a Espanya certificada per AENOR.

 

NOTÍCIES RELACIONADES