Nota de premsa

CaixaBank compleix 10 anys de presència a Egipte amb un creixement del 320% en operacions de ‘trade finance’ al país el 2022

Creixement de la xarxa de Banca internacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• Entre gener i setembre, l'entitat ha intervingut en 997 operacions documentàries de ‘trade’ amb Egipte, cosa que es tradueix en un creixement del 327% respecte al nombre registrat en tot l'exercici 2021.

• Amb una oficina de representació al Caire, CaixaBank és l'única entitat financera espanyola a Egipte. Des d'allà ofereixen serveis d'acompanyament en comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa en 7 països de la regió.

 

CaixaBank ha celebrat enguany el seu desè aniversari de presència a Egipte amb un destacat creixement en les seves quotes de mercat i operacions en el negoci del trade finance, no només entre Espanya i Egipte, sinó també a la resta dels països d'influència de l'oficina de representació: Jordània, Tunísia, Líbia, Palestina, Etiòpia i Djibouti.

L'entitat va entrar al mercat egipci el 2012 amb l'obertura d'una oficina de representació a la ciutat del Caire. A l'actualitat és l'única entitat financera espanyola amb presència al país, i es consolida com a líder en el suport i acompanyament d'empreses en la seva activitat de trade finance entre Espanya i la regió.

Entre gener i setembre, l'entitat ha intervingut en 997 operacions documentàries de trade amb Egipte, la qual cosa suposa un creixement del 327% respecte al nombre registrat en tot l'exercici 2021. L'entitat gestiona a més el 57% dels crèdits documentaris que les empreses espanyoles reben d'Egipte. Si es té en compte tota la zona d'influència de l'oficina de representació, es van tancar entre gener i setembre del 2022 un total de 793 operacions, la qual cosa suposa un creixement de l'11% respecte al registrat en tot el 2021.

D'aquesta manera, CaixaBank consolida el lideratge en el servei d'acompanyament i suport a la regió, gràcies a una estratègia de proximitat i col·laboració centrada en els requeriments de les empreses espanyoles que operen en el mercat egipci. En aquest sentit, l'entitat compta actualment amb comunicació directa per Swift amb la totalitat d'entitats financeres del país i les principals de la regió, la qual cosa permet l'enviament directe d'operacions i missatges, sense necessitat de la intermediació d'altres bancs.

CaixaBank a Egipte

CaixaBank està a Egipte des del 2012 amb l'obertura d'una oficina de representació a la capital del país. Des d'allà, ofereix serveis d'acompanyament en comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa en 7 països de la regió: Egipte, Jordània, Tunísia, Líbia, Palestina, Etiòpia i Djibouti.

L'equip de CaixaBank a Egipte, en col·laboració amb tots els equips del banc i, especialment amb els especialistes de Comerç Exterior, treballa per donar suport i reforçar els interessos i relacions comercials que els clients empresa del banc tenen a la zona.

En aquest sentit, acompanyen els sectors més puixants del país com l'agricultura, l'energia renovable o la maquinària industrial, i en la participació de les grans inversions d'infraestructura de ferrocarril, metro i monoraïl.

Egipte, un mercat emergent que ofereix grans oportunitats

Egipte és, segons informació de l’ICEX, una gran economia emergent i un gran mercat que ofereix oportunitats encara per aprofitar per les empreses espanyoles. El país compta amb una població de més de 100 milions d'habitants, i un PIB de més de 400.000 milions de dòlars estatunidencs. A més, Egipte ha estat una de les poques economies del món que han aconseguit créixer malgrat la crisi de la Covid-19, i per al 2022 l'FMI preveu un creixement del 5,2%.

El comerç bilateral entre Espanya i Egipte continua per sota del seu potencial, però ha experimentat un significatiu creixement en els últims anys. Espanya és, entre els països de la UE, el 4rt proveïdor d'Egipte, per darrere d'Alemanya, Itàlia i França. El nombre d'empreses exportadores regulars se situa en 1.412 (dades del 2021).

Per la seva part, Espanya és el tercer país de destinació de les exportacions egípcies a la UE, per darrere d'Itàlia i Alemanya. El nombre d'empreses importadores regulars se situa en 443 (dades del 2021).

Presència internacional de CaixaBank

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món i d'acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell. L'entitat financera és, a més, propietària del portuguès Banc BPI, la quarta entitat financera més gran del país en termes d'actius.

La xarxa internacional de CaixaBank ofereix suport als clients empresa de l'entitat que operen en l'exterior, així com a corporacions locals a través de cobertura mundial amb més de 200 professionals, prop de 30 punts de presència internacional i acords amb més de 1.660 bancs corresponsals. Aquesta xarxa dona cobertura a 72 països, que representen el 82% del PIB mundial i el 94% del comerç internacional a Espanya.

La Banca Internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional de banca a Espanya certificada per AENOR.

 

NOTÍCIES RELACIONADES