Nota de premsa

CaixaBank col·loca amb èxit el seu segon bo en lliures per valor de 500 milions

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'entitat financera ha tancat la segona emissió de bons el 2022, la primera en mercat no Euro i en format sènior no preferent

• L'emissió ha tingut una excel·lent acollida en mercat, arribant a assolir una demanda superior als 1.500 milions de lliures.

• Amb aquesta operació, CaixaBank continua la seva estratègia de diversificació en divises i segueix reforçant el seu ampli marge sobre el requeriment MREL.

CaixaBank ha tancat avui la seva segona emissió de bons el 2022, la primera de l'any en divisa no euro. En aquesta ocasió, l'entitat ha col·locat 500 milions de lliures en format sènior no preferent a 6 anys amb opció d'amortització anticipada en l'últim any per part de l'emissor. L'entitat ha aprofitat el bon to de mercat, després de setmanes de volatilitat i mercats tensats, per fer aquesta operació.

Amb aquesta emissió, l'entitat reprèn l'estratègia de diversificació de les seves fonts de finançament en els mercats de capitals, ampliant així la seva base inversora. Aquest bo se suma a les emissions de lliures esterlines i francs suïssos realitzades el maig i juny de 2021, respectivament.

El preu s'ha fixat en 210 punts bàsics sobre el nivell del Tresor del Regne Unit (UKT), 20 punts per sota dels 230 punts bàsics oferts en l'anunci, i el cupó ha quedat establert en el 3,5%. L'èxit de l'emissió es reflecteix en una elevada demanda, que ha arribat a superar els 1.500 milions de lliures, després de la revisió del diferencial.

Amb aquest nou bo, CaixaBank continua reforçant la seva elevada posició de passius “bail-inables”, complint folgadament amb els requeriments de MREL previst per a l'1 de gener de 2024 i reflecteix la intenció del banc de seguir construint proactivament un matalàs de deute subordinat  “bailinable” que augmenti la protecció de creditors sènior i dipositants. El deute sènior no preferent té una ordre de prelació inferior al deute sènior preferent en cas de resolució o concurs, però superior al deute subordinat i ha estat dissenyat pels reguladors per incrementar la solvència dels bancs i garantir l'existència de majors passius que absorbeixin pèrdues en cas de resolució de l'entitat.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat Barclays, BNP Paribas, CaixaBank i HSBC.

 

NOTÍCIES RELACIONADES