Nota de premsa

CaixaBank col·loca 750 milions d'euros en un nou bo subordinat Tier 2, amb una demanda superior als 3.200 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• És la sisena emissió de CaixaBank el 2022 i el primer bo Tier 2 des del març del 2021. Es tracta del primer bo Tier 2 d'una entitat espanyola des de la guerra d'Ucraïna.

• Aquesta nova emissió, que optimitza el matalàs de Tier 2 i reforça la posició de capital total de l'entitat, té un venciment de 10 anys i 3 mesos i disposa d'opció d'amortització anticipada a partir del cinquè any per part de l'emissor.

• La forta demanda ha permès rebaixar el tipus d'interès en 45 punts bàsics, fins a midswap + 355 pbs, i recollir ordres de més de 200 inversors institucionals, cosa que reafirma l’apetit en mercat pel crèdit de CaixaBank.

CaixaBank ha tancat avui la seva sisena emissió de bons en format públic el 2022. L'entitat ha col·locat 750 milions d'euros en format subordinat Tier 2, import fixat en l'anunci de l'emissió, a 10 anys i 3 mesos, amb opció d'amortització anticipada en el cinquè any. És la primera emissió en format subordinat Tier 2 des de març del 2021.

Amb aquesta operació, l'entitat optimitza i reforça els seus matalassos i ràtio de capital total en 35 punts bàsics (pbs) fins al 16,87%, reforçant el matalàs sobre el seu requeriment mínim fins als 434 pbs.

El preu s'ha fixat en 355 punts bàsics sobre midswap, 45 punts per sota dels 400 punts bàsics oferts en l'anunci, gràcies a l'elevada demanda que ha superat els 3.200 milions d'euros, amb la participació de més de 200 inversors institucionals, malgrat coincidir amb 8 operacions d'entitats financeres durant el mateix dia, entre elles dos operacions més en format subordinat Tier 2. Destaca la important participació d'inversors estrangers, que representen el 96% i l'excel·lent qualitat del llibre. El cupó ha quedat establert en el 6,25%.

El llibre final ha presentat una sobresubscripció de 3,9x, molt per damunt de la mitjana de 2,3x dels Tier 2 en euros executats en l'any. Es tracta del primer bo Tier 2 d'una entitat espanyola des que esclatés la guerra d'Ucraïna.

L'emissió espera comptar amb una qualificació Ba1/BBB-/BBB- per Moody’s, S&P i Fitch. Les entitats encarregades de la col·locació han estat Barclays, BNP Paribas, CaixaBank, Citi i Société Générale.

 

NOTÍCIES RELACIONADES