Nota de premsa

CaixaBank, banc coordinador de sostenibilitat en el finançament verd de 750 milions d'euros a Acciona Energia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Parc eòlic d'Acciona Energia a Australia

• L'operació ha estat catalogada com a Finançament Verd per anar destinada a projectes de generació d'energia elèctrica sostenible.

• Es tracta d'una de les operacions verdes més importants de l'any en el mercat espanyol tant per import com per la innovadora estructura de sostenibilitat implementada.

CaixaBank ha estat el banc coordinador de sostenibilitat en el finançament verd de 750 milions d'euros que Acciona Energia ha signat amb un pool bancari format per a prop de trenta entitats espanyoles i internacionals. L'operació ha estat catalogada com a Finançament Verd en la mesura en què facilitarà el circulant a projectes alineats amb el Reglament de Taxonomia de la Unió Europea compreses en la categoria de construcció i operació d'instal·lacions de generació renovable. L'estructura està dissenyada d'acord amb els Green Loan Principles i recolzada pel Marc de Finançament d'Impacte Sostenible publicat a juny 2023 per Acciona, que compta amb una Second Party Opinion de DNV. El termini del finançament és de tres anys ampliables a dos anys més.

Es tracta d'una de les operacions verdes més importants de l'any en el mercat espanyol tant per import com per la innovadora estructura implementada. D'acord amb el Marc de Finançament d'Impacte Sostenible d'Acciona, el nou finançament incorpora un indicador d'impacte local mitjançant el qual la companyia es compromet a plantar 26.000 arbres a l'any durant el termini del finançament. D'aquesta manera, Acciona Energia aferma el seu compromís amb la reforestació com la principal solució als dos fenòmens amb major impacte en la degradació de la terra i canvi climàtic: la desertificació i la desforestació.

CaixaBank, referent internacional en sostenibilitat

La sostenibilitat és un vector del Pla Estratègic 2022-24 de CaixaBank. L'entitat ha pres el compromís de mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles durant aquest període de tres anys. A 30 de setembre de 2023, CaixaBank ja havia assolit els 43.272 milions d'euros, el que representa el 67,6% de l'objectiu, posicionant-se com un referent internacional en Finançament Sostenible.

Recentment, CaixaBank ha estat reconeguda per Global Finance com a “Millor Banc del món en préstecs ASG 2023” i “Millor Banc en el recolzament a la societat a Europa Occidental 2023”, que reconeixen el lideratge internacional del banc en l'àmbit del finançament sota criteris ambientals, socials i de bon govern.

 

NOTÍCIES RELACIONADES