Nota de premsa

CaixaBank augmenta un 58% el nombre de clients que paguen amb el mòbil, amb una facturació superior als 1.100 milions d’euros

Balanç d’operacions per smartphone en el primer semestre del 2020

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Banca mòbil de CaixaBank

• Els clients que han utilitzat l’smartphone per realitzar pagaments en establiments arriba als 871.000 durant el primer semestre i van concretar 46,1 milions d’operacions, un 61,1% més que en el mateix període del 2019.

• Entre juliol del 2019 i juny del 2020, es van efectuar 92 milions de compres per mòbil, amb un increment del 98,5% respecte a un any enrere. En total, 96,8 milions d’operacions, entre les esmentades compres i els reintegraments, que van generar una facturació de 2.720 milions d’euros.

• La quota de CaixaBank en Bizum creix de manera significativa en aquest últim any i ja representa el 25,2% del total d’operacions a tancament de juliol, ampliant així la seva posició de lideratge.


CaixaBank ha experimentat un important creixement en el nombre de clients que utilitzen el telèfon mòbil per realitzar els seus pagaments en establiments comercials, que entre gener i juny va arribar als 871.000, un 57,6% més que en mateix període de l’any passat. Aquest percentatge revela l’alt grau d’acceptació d’aquest tipus de mitjà de pagament entre la població, i especialment entre els usuaris de CaixaBank, que dia a dia experimenta cotes més elevades respecte a l’exercici anterior.

Durant el primer semestre, CaixaBank, el banc presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, ha registrat un total de 46,1 milions de pagaments mòbils realitzats per clients, que suposa un creixement del 61,1% respecte a l’any anterior. La facturació d’aquest tipus d’operacions s’ha incrementat fins i tot per damunt d’aquest percentatge, arribant als 65,1% i situant-se en els 1.127,6 milions d’euros. Les compres realitzades des del mòbil presenten un import mitjà de 24,4 euros, 0,6 euros més que entre gener i juny del 2019, tot i que encara està per sota dels 30 euros de les compres presencials amb targeta.

A finals de juny, CaixaBank comptabilitzava 4,52 milions de clients (el 35,2% del total) amb capacitat per realitzar pagaments mòbils, és a dir, que disposen de targetes i dispositiu mòbil compatible amb la tecnologia de pagament de CaixaBank Pay, Apple Pay i Samsung Pay. Aquesta xifra representa un increment de 4,7pp respecte als 3,96 milions de clients potencials d’un any abans.

Barcelona i Madrid lideren el rànquing, amb 1,1 milions i 507.000 clients potencials per usar aquesta tecnologia, respectivament, amb augments de l’11,4% en el primer cas i del 14,5% en el segon. Al mateix temps, les províncies amb més creixement d’aquest tipus d’usuaris son Navarra (amb un 24,3%), Palència (23,4%) i Terol (23,2%).

Un total d’1,5 milions de clients, un 55% més que el juny del 2019, disposen de 2,3 milions de targetes de l’entitat vinculades a alguna de les solucions de pagament mòbil i, per tant, tenen capacitat per portar a terme compres amb smartphone. D’aquests, 664.000 han realitzat alguna compra per aquest sistema durant el mes de juny, amb un increment del 65,1% respecte a fa un any. La progressiva implantació d’aquesta tecnologia i la seva creixent acceptació porten a que el 64% d’aquests clients pagui més del 30% de la seva facturació pel mòbil i que un 76% realitzi més de 3 compres mensuals amb el seu dispositiu.

Com indiquen aquestes dades, el juny passat va ser un mes de gran creixement en el pagament mòbil. Una altra mostra d’això son els 10,4 milions de compres realitzades, un 75,3% més que un any enrere, que van suposar un augment de la facturació del 86,5%, fins a arribar als 267,6 milions d’euros. Aquest volum de pagaments mòbils representa el 10,2% del total dels 102 milions d’euros de compres presencials amb targeta, amb un increment de 4,1 punts respecte al juny del 2019. Per sectors, els clients de CaixaBank abonen les seves compres amb el mòbil preferentment en establiments de restauració (el 15,6% del total de la facturació), seguit de les tendes de moda (7,6%).

Si es té en compte el període entre juliol del 2019 i el juny del 2020, s’extreu que en aquests 12 mesos es van realitzar un total de 92 milions de compres amb el mòbil, amb un creixement del 98,5% respecte a un any abans, mentre que la facturació va créixer un 92,7% i es va situar en els 2.212 milions d’euros. En el mateix període, el total d’operacions amb el mòbil, incloses compres i reintegraments, va arribar als 96,8 milions, assolint una facturació de 2.720 milions d’euros.

Creixement exponencial que amplia el lideratge en Bizum

Bizum és una altra eina que està guanyant popularitat entre els usuaris de les entitats financeres. Aquest sistema de pagament tenia registrats a tancament de juliol del 2020 més de 2,3 milions d’usuaris de CaixaBank, xifra que triplica els 745.000 del mateix mes del 2019 i que consolida l’entitat com a líder d’usuaris aportats a la plataforma.

Entre agost del 2019 i juliol del 2020, CaixaBank acumula 29 milions d’operacions de Bizum iniciades, xifra que quintuplica els 5 milions d’operacions d’un any enrere.

La quota d’operacions de Bizum iniciades per clients de CaixaBank creix de forma ininterrompuda durant els últims mesos i ja se situa en el 25,5% del total, amb la qual cosa amplia la posició de lideratge que manté des de finals del 2019.

CaixaBank, líder en innovació

La tecnologia i la digitalització son clau en el model de negoci de l’entitat, que compta amb la base de clients digitals més gran d’Espanya (7 milions). A més, CaixaBank  ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la creació dels primers caixers que permeten realitzar reintegraments mitjançant reconeixement facial i sense haver d’introduir el PIN, un projecte elegit com un dels Projectes Tecnològics de l’Any en els Tech Project Awards 2019 de la revista The Banker.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s’ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. Aquest any, la revista nord-americana Global Finance ha destacat en els seus The Innovators Awards tres projectes de l’entitat per l’ús de la biometria en els serveis bancaris, pel seu nou on-boarding digital i per la contínua millora de la seva aplicació CaixaBankNow. A més,  ha estat elegida com a “Millor entitat de banca privada d’Europa per la seva cultura digital 2020” en els Wealth Tech Awards de la revista PWM, del grup Financial Times.

 

NOTÍCIES RELACIONADES