Nota de premsa

CaixaBank atorga un crèdit de 688 milions d'euros a Northland Power Spain per refinançar els seus actius d'energia renovable a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Parc eòlic de Northland a Almería.

• Es tracta d'una de les operacions més importants de l'any en el sector energètic a Espanya.

• L'operació ha estat assegurada al 100% per CaixaBank.

CaixaBank i Northland Power Spain, filial 100% propietat de Northland Power Inc. (“Northland”), han signat un acord per al refinançament dels actius d'energia renovable que Northland té a Espanya. L'import del finançament, assegurat íntegrament per CaixaBank, ascendeix a 688 milions d'euros, amb un venciment a 20 anys.

El finançament disposa de la qualificació sostenible “verda”, pel seu impacte mediambiental positiu, segons estableixen els Green Loan Principles de la Loan Market Association (LMA), i segons el Marco de Finançament Verd de Northland, certificat per l'agència de sostenibilitat independent Sustainalytics.

Aquesta transacció té com a resultat l'optimització de l'estratègia de finançament de Northland amb la incorporació de la seva banca de relació a una plataforma d'actius amb què complir els objectius de creixement a Espanya.

CaixaBank ha actuat com Sole Underwritter, Mandated Lead Arrenger i Banc Agent en el finançament.

La cartera d'actius de Northland Power Spain consta de 12 plantes fotovoltaiques amb una capacitat de 66 MW, tretze parcs eòlics amb capacitat de 459 MW i una planta termosolar de 50 MW. Tots els actius estan subjectes als termes del règim econòmic establert en el Reial decret 413/2014, i es troben en fase operativa avui dia.

Dels 688 milions d'euros de finançament, 615 milions d'euros corresponen a Deute Sènior, mentre que la resta de facilitats creditícies estan destinades a atendre necessitats de circulant de Northland Power Spain.

Addicionalment, i dins l'estratègia de creixement de la companyia, s'ha inclòs un Accordion Facility de 200 milions d'euros, que permetrà finançar el desenvolupament o l'adquisició de nous actius renovables.

Northland Power Inc.

Northland Power Inc. és un productor global d'energia focalitzat en l'impuls a la transició de l'energia neta a través de la producció d'electricitat amb recursos renovables nets. Fundada el 1987, Norhtland compta amb una llarga història en el desenvolupament, construcció, control i operació d'infraestructures d'energia verda i neta, i és també un líder global d'energia eòlica offshore. A més, Northland controla i gestiona un mix de generació diversificat, amb actius renovables onshore, energia de gas natural eficient, així com el subministrament d'energia a través d'una infraestructura regulada.

Amb seu a Toronto (Canadà), i oficines globals en 8 països, Northland té en propietat o té interessos econòmics en infraestructures operacionals de fins a 3GW. L'empresa té també un destacat inventari de projectes en construcció en diferents fases de desenvolupament, que sumen més de 14GW de capacitat potencial.

Cotitzats en borsa des de 1997, els títols comuns i les preferents Sèries 1, Sèries 2 i Sèries 3. Cotitzen en la borsa de valors de Toronto sota els símbols NPI, NPI.PR.A, NPI.PR.B i NPI.PR.C, respectivament.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank ha establert com una prioritat estratègica ser referent a Europa en sostenibilitat, per a la qual cosa ha fixat com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles que impulsin la transició sostenible de les empreses i la societat.

En aquesta línia, l'entitat ha estat líder en finançament sostenible a Europa durant el primer semestre de l'any, segons la classificació de Refinitiv, que situa al banc en la primera posició del rànquing EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. Igualment, CaixaBank s'ha col·locat al capdavant del finançament verd a Europa durant el primer semestre, segons la Green Use of Proceeds Top Tier Lender League Table de Bloomberg.

 

NOTÍCIES RELACIONADES