Nota de premsa

CaixaBank aconsegueix una quota rècord del 43% en banca digital després de la integració tecnològica

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Evolució de la penetració de la banca digital per entitats el 2021

• La unificació comercial i tecnològica reforça el lideratge de CaixaBank en serveis financers per mòbil i web a Espanya i dispara el creixement en quota un 25% en un any, segons les dades de Comscore.

• Per canals, l'entitat consolida especialment la seva posició com a líder en banca mòbil, amb una quota del 42,5%, reforçada per l'alt volum d'ús de les ‘apps’ CaixaBankNow i imagin.

La integració tecnològica de Bankia dispara el lideratge de CaixaBank en banca digital. D'acord amb les dades de Comscore corresponents a desembre del 2021, amb la informació completa sobretot l'exercici anual, CaixaBank s'ha situat en un 43% en penetració en banca digital, la major dada aconseguida per l'entitat en la seva història i un 25% per sobre de les dades de l'any anterior.

Els mesuraments de Comscore, que estimen el nombre d'usuaris dels serveis de banca digital (mòbil i web) per entitats a Espanya, posicionen a CaixaBank com a líder destacat del sector, amb 18 punts percentuals per sobre del següent competidor.

Per canals, CaixaBank ha consolidat especialment la seva posició com a primera entitat fent ús de la banca mòbil, amb una quota de penetració al desembre del 42,5%, la qual cosa suposa un augment anual del 31%. El lideratge en banca mòbil ve reforçat per les altes quotes d'ús de CaixaBankNow, que al desembre s'ha situat en el top-20 de les aplicacions més populars d'Espanya, segons el rànquing de Comscore, en un volum equivalent a altres com Google Drive, Microsoft Outlook, Spotify o Amazon.

Així mateix, en el lideratge de CaixaBank en banca mòbil exerceix un important paper imagin, que ofereix, exclusivament a través de l'app mòbil un ampli ventall de serveis i continguts financers i no financers.

Quant a l'evolució dels usuaris que accedeixen a l'entitat via web, segons les dades de Comscore, CaixaBank també es manté com a primera entitat del sector, amb una quota del 33,5% i un increment anual del 16,31%. 

CaixaBank, líder en innovació

La tecnologia i la digitalització són clau en el model de negoci de l'entitat, que compta amb un percentatge de clients digitals del 73,1%.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals, havent rebut per primera vegada en la seva història el màxim guardó nacional que atorguen les tres principals publicacions econòmiques sectorials internacionals -“Banc de l'Any 2021 a Espanya”, per The Banker; “Millor Banc a Espanya 2021”, per Global Finance, i “Millor Banc a Espanya 2021” per Euromoney, al qual s’afegeix el de “Millor Transformació Bancària en el Món 2021”-.

L'entitat també ha rebut enguany múltiples reconeixements en l'àmbit de la banca digital i de la innovació, com el de “Banc més Innovador del Món 2021” en els premis EFMA & Accenture; o els de “Entitat financera més innovadora a Europa Occidental 2021”, “Millor banc digital en banca de particulars a Espanya 2021”, “Millor disseny web en banca de particulars a Europa Occidental 2021” i “Millor aplicació mòbil en banca de particulars a Europa Occidental 2021”, per part de Global Finance.

En l'àmbit de la banca privada, CaixaBank ha estat elegida “Millor entitat de Banca Privada en anàlisi de Big data i Intel·ligència Artificial a Europa 2021” per la revista britànica PWM (Grup Financial Times) i “Entitat de Banca Privada més Innovadora d'Europa Occidental” en els Best Private Bank Awards 2022 de Global Finance.

3,7 milions d’imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 3,7 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals d’imagin s'organitzen entorn de sis grans verticals: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop), sostenibilitat (imaginPlanet) i solidaritat (imaginChangers). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

A més, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida.

En tots els casos, imagin manté les característiques que li han convertit en líder bancari 100% digital: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.

 

NOTÍCIES RELACIONADES