Nota de premsa

BPI entra en el metavers i obre la primera oficina bancària de realitat virtual del Grup CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de BPI en el metaverso.

• Amb l’obertura de la primera oficina immersiva 100% virtual a Portugal, BPI es converteix en el primer banc a oferir una experiència virtual d'interacció amb el client.

• El banc oferirà equips de Realitat Virtual en més de 100 oficines de Portugal perquè els clients puguin visitar l'Oficina BPI VR.

 

BPI obre avui l'Oficina BPI VR, la seva primera oficina de Realitat Virtual (VR) i la primera oficina bancària virtual del Grup CaixaBank. Es converteix així en el primer banc a Porugal a oferir una experiència immersiva de presentació de serveis bancaris i de contacte amb el client en el món virtual, i marca el primer pas de BPI en el metavers.

BPI VR és una oficina immersiva 100% virtual, construïda en 3D, amb diverses àrees de negoci i segments (particulars, banca privada, banca corporativa, segment jove (AGE) i sostenibilitat) i que permet accedir als continguts sobre els serveis del banc utilitzant ulleres VR de Meta (Facebook). Els clients podran transitar pels dos pisos de l'oficina, saber més sobre l'oferta de BPI (incloent simuladors de productes d'estalvi, hipoteques i crèdit personal, etc.), i gaudir de funcionalitats d'entreteniment, com ara un joc virtual de minigolf.

BPI preveu que, en el futur, aquesta oficina pugui funcionar com un nou canal per realitzar operacions bancàries i de distribució de productes i serveis del banc, en línia amb el que va succeir fa una dècada quan de les pàgines web de banca digital va néixer la banca digital mòbil.

Per accelerar la familiarització dels clients amb els entorns virtuals, es podrà accedir a l'oficina immersiva BPI VR a més de 100 oficines de BPI a través de les ulleres de realitat virtual de Meta (Oculus). De la mateixa manera, els clients que ja tinguin aquest equip de realitat virtual a les seves cases podran també accedir a l'oficina immersiva de BPI descarregant BPI VR directament a través de la botiga d'aplicacions dels seus dispositius. Es calcula que la plataforma Oculus Quest Store té 200 milions d'usuaris a tot el món.

Un projecte del Centre d’Excel·lència per a la Innovació i Nous Negocis de BPI

BPI VR és el primer producte disruptiu llançat pel Centre d'Excel·lència per a la Innovació i Nous Negocis de BPI, creat enguany. El Centre té com a missió donar suport a la visió de futur de BPI, identificant tendències rellevants en el sector financer i les noves oportunitats de generació de valor per als clients i per al seu accionista, el Grup CaixaBank.

El Centre està focalitzat en la promoció d'ecosistemes col·laboratius que facilitin i accelerin la implementació d'oportunitats de negoci en àrees com l’open banking, el finançament sostenible (ESG), el metavers/Web 3.0 i les finances descentralitzades (DeFi).

L'oficina immersiva BPI VR s'ha desenvolupat en col·laboració amb Unity Technologies, l'empresa líder en el desenvolupament de plataformes i continguts de realitat virtual (VR) i augmentada (AR), amb una tecnologia responsable de prop del 75% de tots els continguts VR i AR, incloent-hi jocs com Pokémon Go, entre altres.

CaixaBank, pionera en projectes en el metavers

L'experiència de BPI se suma a uns altres projectes en el metavers promoguts pel Grup CaixaBank, com imaginLAND, l'espai en el metaverso d'imagin, que s'ha convertit en la primera fintech europea amb presència activa al món virtual. imagin compta amb un espai mateix en la realitat virtual en què ha replicat i modelat en 3D l'imaginCafé, un lloc físic situat a Barcelona. En el metavers, imagin ofereix continguts vinculats a la cultura, la creativitat, la tecnologia i la sostenibilitat, i els usuaris poden gaudir i interactuar amb les experiències immersives.

Així mateix, CaixaBank ha establert amb Microsoft un acord estratègic d'innovació conjunta amb l'objectiu de potenciar l'aplicació de la Intel·ligència Artificial (IA) en noves solucions financeres, així com crear nous entorns de treball innovadors ubicats en el metavers.

 

NOTÍCIES RELACIONADES