Nota de premsa

Aqualia obté un préstec corporatiu verd de 1.100 milions d'euros, liderat per CaixaBank

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Estació depuradora d'aigües residuals a Lleida d'Aqualia.

• CaixaBank ha liderat el préstec sindicat, actuant com a coordinador del finançament, banc agent, solebookrunner i agent de sostenibilitat.

• Aqualia destinarà el préstec a finançar i refinançar projectes verds, com a tractaments d'aigües i residus, energia renovable o transport sostenible, entre altres projectes elegibles.

• Es tracta del préstec sindicat verd de major volum realitzat aquest any a Espanya.

Aqualia, una de les companyies líders mundials en la gestió de l'aigua, ha obtingut la concessió d'un crèdit corporatiu verd sindicat de 1.100 milions d'euros en què han participat deu entitats bancàries, liderades per CaixaBank, que ha actuat com a coordinador del finançament, banc agent, solebookrunner i agent de sostenibilitat.

Aqualia destinarà aquest crèdit a finançar i refinançar projectes verds elegibles i les seves activitats, com a tractament d'aigües i residus, distribució i emmagatzematge d'aigua, energia renovable o transport sostenible, entre altres projectes.

Aquesta operació és el préstec sindicat verd de major volum realitzat aquest any a Espanya. El finançament està lligat al Framework de Finançament Verd d'Aqualia, que ha comptat amb l'assessorament de CaixaBank, i que ha estat recolzat amb una Second Party Opinion de DNV, que ha validat l'elegibilitat dels projectes que estan alineats amb els Green Loan Principles de LMA.

Segons Isidoro Marbán, CFO d'Aqualia: “es tracta d'un finançament que concedeix a Aqualia gran estabilitat en la seva estructura de capital a llarg termini en un moment en què els mercats financers presenten un alt grau de volatilitat i que ve a reconèixer la solidesa del negoci i l'orientació del mateix cap a una economia i serveis sostenibles”.   

El finançament també ha comptat amb la participació d'Allen & Overy i Garrigues com a assessors legals de l'operació.

Aqualia presta servei a 45 milions de persones en 17 països amb la sostenibilitat com basa estratègica en la seva gestió

Aqualia és l'empresa de gestió de l'aigua de FCC (51%) i del fons ètic IFM Investors (49%). La companyia és la 4a empresa d'aigua d'Europa per població servida i la 9a del Món, segons el rànquing Global Water Intelligence (març de 2021). Presta servei a 45 milions d'usuaris i promou projectes a llarg termini en 17 països: Algèria, l'Aràbia Saudita, Colòmbia, Xile, Perú, Egipte, Emirats Àrabs, Espanya, França, Itàlia, Mèxic, Oman, Portugal, Qatar, República Txeca, Romania i Geòrgia.

La companyia està situada com una marca de referència en el sector, posicionada com avantguardista, especialitzada, transparent i innovadora. Gràcies a un equip humà compromès, amb gran experiència, que cerca permanentment la millora de l'eficiència en els processos de producció i l'optimització dels recursos i amb una clara orientació cap al ciutadà.

El compromís i responsabilitat amb els municipis en què Aqualia desenvolupa la seva activitat no es limita únicament a la prestació del servei sinó que va més enllà: cerca contribuir sempre a millorar el benestar de les persones i, en especial, d'aquells col·lectius més vulnerables.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

Les iniciatives de CaixaBank en sostenibilitat se centren en impulsar la transició energètica de les empreses i del conjunt de la societat, mitjançant, entre d'altres, el desenvolupament de solucions per a particulars amb focus en mobilitat i habitatge sostenible, i el foment de les inversions amb criteris ASG.

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finançament sostenible, a través de l'impuls de diverses iniciatives centrades en l'oferta de productes, l'assessorament ASG, la conscienciació i la formació.

CaixaBank s'ha posicionat com el 6è banc a nivell europeu en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv i és el banc espanyol millor col·locat en aquesta classificació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES