Nota de premsa

AgroBank finança amb 29.479 milions d'euros el sector agroalimentari el 2022, un 95,6% més

L'entitat reforça la seva posició de lideratge

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina d'AgroBank.

• Tanca l'exercici amb més de 510.000 clients agro, fet que suposa que un de cada dos agricultors i ramaders d'Espanya treballa amb AgroBank.

• Té 1.152 oficines especialitzades AgroBank, la xarxa de sucursals més gran del sector agroalimentari, i presència a totes les províncies.

• Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank, subratlla que “l'important increment de la xifra de finançament reflecteix l'aposta de CaixaBank pel sector agroalimentari i per ser a prop dels nostres clients. L'any 2022, que ha estat marcat per la incertesa generada per la invasió d'Ucraïna, el sector agro espanyol ha tornat a estar a l'alçada”.

 

AgroBank, la divisió especialitzada en el sector agroalimentari de CaixaBank, ha finançat el conjunt de la cadena agroalimentària amb 29.479 milions d'euros el 2022, fet que suposa un increment del 95,6% en comparació amb l'exercici anterior.

A més, l'entitat té actualment a disposició dels seus clients 7.000 milions d'euros en crèdits preconcedits, amb disponibilitat immediata, perquè aquests puguin dur a terme els projectes necessaris per impulsar els seus negocis.

AgroBank tanca l'exercici 2022 amb més de 510.000 clients agro, de manera que un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballen amb CaixaBank, gràcies a què disposa de la xarxa més gran d'oficines especialitzades, amb presència a totes les províncies i un equip de més de 3.000 gestors especialitzats.

“L'important increment de la xifra de finançament reflecteix l'aposta de CaixaBank pel sector agroalimentari i per ser a prop dels nostres clients. L'any 2022, que ha estat marcat per la incertesa generada per la invasió d'Ucraïna, el sector agro espanyol ha tornat a estar a l'alçada”, ha afirmat el director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez.

A més, ha subratllat que “malgrat l'entorn complex, el sector ha continuat avançat en sostenibilitat, innovació i digitalització, per fer front als reptes que té al davant. I en aquest camí ha comptat amb el suport d'AgroBank, amb el llançament de l'Ecosistema d'Innovació i Digitalització, AgroBank Tech, desenvolupant programes com AgroBank Tech Digital INNovation, el partnership amb l'EIC o el Digital Toolkit Agro”.

Proposta de valor

La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes, serveis i eines adaptats a les necessitats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, a més d'un assessorament pròxim i integral, no només oferint el suport financer, sinó també la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per prestar un servei realment útil.

Per fer-ho, els més de 3.000 gestors agro de CaixaBank tenen un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, doncs, els responsables d'AgroBank a totes les Direccions Territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció dels tipus de conreus i ramaderies de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència per tal de conèixer d’aprop les necessitats dels clients i entendre els seus fluxos financers.

La proposta de valor d'AgroBank es basa en quatre verticals. Com a valor diferencial, disposa d'una extensa xarxa d'oficines, present a tots els territoris en què el sector agroalimentari juga un paper preponderant en l'economia de la zona, i d'equips especialitzats que donen servei als clients. Es tracta d'una xarxa de 1.152 sucursals AgroBank, la més àmplia del sector, totes amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on s'ubiquen.

Com a segona vertical, hi ha el catàleg de productes, serveis i eines més complet del mercat, sense oblidar la forta capacitat de finançament especialitzat, com el confirming i el factoring, o l'activitat de comerç exterior. Productes concrets per a la conversió a ecològic o per a la transformació de l'oliverar són algunes de les novetats de l'exercici 2022 que ja formen part del nou catàleg.

El tercer pilar són les accions d'impuls al sector, amb les quals, a través de la Comunitat Agro, clients i no clients tindran accés a tota la informació. Aquestes accions fan que AgroBank sigui referència en el sector, com la participació en fires i jornades, la ‘Càtedra AgroBank de Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari’ de la Universitat de Lleida o la ‘Càtedra Dona, Empresa i Mon Rural’ amb la Universitat de Castella-la Manxa. A més, l'entitat aposta per plans per fomentar el relleu generacional en el sector per a joves agricultors, centrats en l'ús de noves tecnologies, amb formació en innovació, digitalització i sostenibilitat. 

L'última vertical de la proposta de valor d'AgroBank és l'AgroTech, per acompanyar els clients en la transició cap a un agro del futur, basat en la innovació, la digitalització i la sostenibilitat. Entre les iniciatives, hi ha el programa AgroBank Tech Digital INNovation, d'acceleració de startups especialitzades en el sector agro.

D'altra banda, AgroBank col·labora de manera activa amb les principals organitzacions del sector -tant en l'àmbit nacional com territorial- a través de convenis de col·laboració, i també ho fa amb el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, amb el qual el 2022 ha signat un conveni per impulsar la innovació, la inclusió de la dona rural, la formació en zones rurals a través de CaixaBank Dualitza i l'emprenedoria rural juntament amb MicroBank, l'entitat de microcrèdits més important d'Europa.