Nota de premsa

AgroBank dona suport al negoci hortofructícola espanyol amb la seva presència a ‘Fruit Attraction’, principal fira del sector

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
AgroBank dona suport al negoci hortofructícola espanyol amb la seva presència a la 14a. edició de ‘Fruit Attraction 2022’.

• La fira internacional del sector de fruites i hortalisses tindrà lloc a IFEMA Madrid els dies 4, 5 i 6 d'octubre.

• L'esdeveniment es posiciona com la gran cita internacional per a la comercialització de productes i serveis de tota la cadena de valor del sector hortofructícola que se celebra a Espanya.

• AgroBank reforça la seva presència en la fira com a banc líder del sector agroalimentari, amb un programa d'activitats complet i la presència de més de 100 gestors de CaixaBank.

 

AgroBank, la divisió especialitzada del sector agroalimentari de CaixaBank, dona suport al negoci hortofructícola espanyol amb la seva presència la 14a edició de ‘Fruit Attraction 2022’, la fira internacional del sector de fruites i hortalisses, que tindrà lloc a IFEMA Madrid els dies 4, 5 i 6 d'octubre.

L'esdeveniment es posiciona com la gran cita internacional per a la comercialització de productes i serveis de tota la cadena de valor del sector hortofructícola que se celebra a Espanya. Amb més de 55.000 metres quadrats en 8 pavellons, està prevista que l'assistència superi els 80.000 participants provinents de 130 països, amb més de 1.700 empreses expositores.

Aquest any, AgroBank reforça la seva presència a la fira com a banc líder del sector agroalimentari, amb un programa d'activitats complet i amb la presència de 100 gestors de CaixaBank.

“Volem donar suport al sector hortofructícola espanyol en un moment de canvi per al sector agroalimentari, que es presenta ple de reptes i oportunitats. Per fer-ho, pretenem facilitar als professionals i empreses del sector la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis”, afirma Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank.

“A més, desitgem acompanyar els nostres clients en els seus processos d'internacionalització, aspecte clau a ‘Fruit Attraction’, atès que es tracta de la principal eina de referència per a la comercialització mundial de fruites i hortalisses”, afegeix Gutiérrez.

AgroBank ha programat la realització de múltiples activitats i trobades amb clients per desenvolupar en el seu estand, com ara accions amb les Direccions Territorials de CaixaBank, actes institucionals, firmes de convenis, etc.

Entre elles, cal destacar l'exposició per part de José Ramón Diez Guijarro, director d'Economia i Mercats Internacionals de CaixaBank Research, de la ‘Situació macro mundial, Espanya i el sector agroalimentari a Múrcia’ i  la presentació  del segon ‘Informe Sectorial Agroalimentari 2023’ a càrrec de Judit Montoriol, economista sènior de CaixaBank Research. A més, CaixaBank Dualitza donarà a conèixer els seus projectes en el sector agroalimentari i CaixaBank-DayOne reunirà en una taula rodona a tres startups d'Alumni Premis EmprènXXI per parlar dels seus projectes de negoci innovadors del sector agrofood. Per a l'últim dia, l'Ambaixada Britànica ha donat cita a set empreses del Regne Unit que faran seus pitches i gaudiran d'una sessió de networking juntament amb unes altres empreses, startups i inversors.

A més, durant les tres jornades seran a l'estand de CaixaBank les cambres del ‘Racó de la Innovació’, per on passaran més de 40 professionals i referents líders del sector, com Gerardo Peregrín, vicepresident de Primaflor; Juan Antonio Reyes, gerent de Reyes Gutiérrez; o Jesús García, CEO en Grup la Caña, entre d'altres.

‘Sent agro. La nova era comença amb tu’

AgroBank ha començat el 2022 una nova etapa. Per visualitzar l'inici de la mateixa, ha llançat un nou pla estratègic acompanyat de la campanya de comunicació i posicionament ‘Sent agro. La nova era comença amb tu’, on es completa la proposta de valor d'AgroBank amb el llançament, entre altres iniciatives, de l'‘Ecosistema d'Innovació Agro’, creat per posar en marxa nous projectes de digitalització, innovació i sostenibilitat, donar impuls a joves i dones i oferir accés als fons Next Generation  de la Unió Europea per a una agricultura sostenible.

Mitjançant aquesta campanya, s'han llançat nous perfils en xarxes socials, com Twitter (@AgroBank_CABK) i Linkedin (AgroBank CaixaBank), que ofereixen contingut multimèdia exclusiu i són claus en la ‘Comunitat AgroBank’. Aquests nous canals de relació estan dirigits a clients i no clients, i compten amb els millors experts del sector, notícies de rellevància per a l'activitat agroalimentària i continguts experiencials.

Proposta de valor

La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, a més d'un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer, sinó també ofereix la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

Per fer-ho, els més de 3.000 gestors agro de CaixaBank compten amb un alt coneixement del sector i mantenen una formació continuada i especialitzada. Així, els responsables d'AgroBank en totes les Direccions Territorials de l'entitat tenen coneixements específics en funció de les peculiaritats de cada població, i els equips de riscos estan especialitzats en les seves zones d'influència a fi que coneguin molt de prop les necessitats dels clients i entenguin els seus fluxos financers.

La proposta de valor d'AgroBank es basa en diverses verticals. La primera d'elles és una extensa de xarxa d'oficines present en tots els territoris on el sector agroalimentari juga un paper preponderant en l'economia de la zona i els equips especialitzats que donen servei als clients. Es tracta d'una xarxa de 1.175 sucursals especialitzades, la més gran del sector. Totes elles amb un disseny temàtic i personalitzat en funció del principal sector productiu del territori on s'ubiquen.

A més de la xarxa específica d'AgroBank, CaixaBank complementa la seva presència en les zones menys poblades amb 1.650 oficines ubicades en municipis de l'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en aquest tipus de localitats. Aquesta presència és part del compromís social de l'entitat i la seva responsabilitat per fomentar la inclusió social i la presència en entorns rurals.

En aquest sentit, CaixaBank aposta per romandre en aquells municipis en què és l'única entitat bancària. És la manera d'entendre la inclusió financera per part de l'entitat com una banca propera i accessible, mantenint inalterable el seu compromís de ser a prop dels clients.

Això s'acompanya amb una segona vertical, el catàleg de productes i serveis més complet del mercat, al que aviat s'uniran noves solucions paquetizadas i eines que facilitin la vida als clients, sense oblidar la forta capacitat de finançament especialitzat, com ara el confirming i el factoring, o l'activitat de comerç exterior. Tot això amb l'objectiu de construir el més gran ecosistema agro que englobi tot el conjunt de solucions per al sector.

El tercer pilar són les accions d'impuls al sector on, a través de la Comunitat Agro, clients i no clients tindran accés a tota la informació que fan que AgroBank sigui referència en el sector, com la participació en fires i jornades o les càtedres AgroBank. Al costat d'això, l'entitat posarà en marxa plans per fomentar el relleu generacional en el sector per a joves agricultors, centrats en l'ús de noves tecnologies, amb formació en innovació, digitalització i sostenibilitat. Igualment, AgroBank continuarà treballant en un pla per impulsar la diversitat i el paper de la dona en els entorns rurals.

Més de 14.400 milions d'euros en finançament el primer semestre

AgroBank va finançar el sector agroalimentari amb 14.415 milions d'euros el primer semestre de l'any, un 85% més respecte al mateix període de l'exercici anterior.

Addicionalment, l'entitat té a disposició dels seus clients prop de 7.000 milions d'euros en crèdits preconcedits, amb disponibilitat immediata perquè aquests puguin afrontar els projectes que necessitin dur a terme.

AgroBank va finalitzar el primer semestre amb més de 517.000 clients agro, fet que suposa que un de cada dos agricultors i ramaders a Espanya treballen amb CaixaBank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES