Nota de premsa

World Benchmarking Alliance situa CaixaBank com el primer banc espanyol en contribució a una economia justa i sostenible

Entitat líder al sud d’Europa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Interior d’Oficina de CaixaBank

• L’anàlisi avalua 400 institucions financeres i té en compte criteris de sostenibilitat en els àmbits de governança, medi ambient i social.

• Fruit de la seva activitat, CaixaBank ocupa la setena plaça entre els bancs europeus i la novena posició mundial.

 

CaixaBank ha obtingut la millor puntuació entre els bancs i institucions financeres espanyoles en el primer rànquing dirigit al sector financer que ha elaborat la World Benchmarking Alliance (WBA), entitat internacional nascuda el 2018 amb l’objectiu d’ajudar les empreses a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Segons la classificació del Financial System Benchmark, on s’ha avaluat 400 de les institucions financeres més grans del món, CaixaBank ocupa, a més de la primera plaça entre els bancs i institucions financeres espanyoles i el lideratge en el sud d’Europa, la setena posició entre els bancs europeus i la novena en el món.

Aquesta anàlisi avalua i classifica l’acompliment de les institucions financeres segons la seva disposició a contribuir a la transició cap a un futur més inclusiu i sostenible a partir de 32 indicadors relacionats amb la governança, el medi ambient i qüestions socials.

El resultat del Financial System Benchmark suposa un nou reconeixement a CaixaBank com a referent internacional en matèria de sostenibilitat i se suma als recents guardons que l’entitat ha rebut en el mateix àmbit. El mes d’octubre passat, Sustainalytics va situar CaixaBank com el millor banc d’Espanya en el seu ràting de riscos ESG, i al juny FTSE4Good va identificar a CaixaBank com un dels bancs més sostenibles del món.

A més, com a membre fundador de Net Zero Banking Alliance, CaixaBank va anunciar recentment el seu compromís de reduir en un 30% la intensitat de les emissions de la seva cartera creditícia al sector elèctric i en un 23% les emissions en petroli i gas abans de 2030.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat 

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l’impacte social de la seva activitat, que fa que assumeixi la responsabilitat d’impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, el banc ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per a resoldre reptes com l’impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i la desocupació.

La sostenibilitat és un dels tres pilars en els quals es recolza per aconseguir els resultats del Grup i s’estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l’impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d’euros en finançament sostenible fins al 2024.

En aquesta línia, l’entitat ha estat líder en finançament sostenible a Europa durant el primer semestre de l’any, segons la classificació de Refinitiv, que situa el banc en la primera posició del rànquing EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. Igualment, CaixaBank s’ha col·locat al capdavant del finançament verd a Europa durant el primer semestre, segons la League Table Green Use of Proceeds Top Tier Lender de Bloomberg, una de les agències d’informació financera de més prestigi.

Fruit de la seva tasca, CaixaBank està present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats. Destaca la seva presència, entre altres, al Dow Jones Sustainability Index, als anteriorment esmentats índexs FTSE4Good, i a l’A List del CDP Climate Change, on és l’únic banc espanyol inclòs.

 

NOTÍCIES RELACIONADES