Nota de premsa

Voluntariat CaixaBank impulsa més de 3.200 activitats durant l'estiu a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris de CaixaBank

• En el període estival, està previst que més de 670 voluntaris de l'entitat participin en tota mena d'activitats solidàries, entre elles l'acompanyament a persones grans, l'atenció a menors vulnerables, la inserció laboral o la preservació del medi ambient.

• Les accions beneficiaran a més d’11.000 persones en situació de vulnerabilitat i són una mostra de la continuïtat i la tasca altruista que es realitza durant l'any en col·laboració amb més de 220 entitats socials de tota la geografia espanyola.

Durant juliol i agost, Voluntariat CaixaBank impulsarà més de 3.200 activitats solidàries per tot Espanya per a continuar atenent persones i col·lectius vulnerables en els mesos d'estiu. Gràcies a la participació prevista de més de 670 voluntaris i a la col·laboració de més de 220 entitats socials locals, les activitats es desenvoluparan en benefici de més d’11.000 persones vulnerables. Així mateix, les accions s'adapten a les necessitats de cada col·lectiu.

En el període vacacional, Voluntariat CaixaBank reafirma el seu compromís amb la millora de la qualitat de vida de persones vulnerables, especialment a través de l'acompanyament a persones grans, l'atenció de menors en risc d'exclusió, la inserció laboral o la preservació del medi ambient, entre altres iniciatives.

Un estiu solidari a totes les províncies espanyoles

Un dels àmbits d'actuació són els campaments i activitats a l'aire lliure que s'organitzen amb nens i joves vulnerables. Per exemple, els voluntaris a Alacant, en col·laboració amb ASINDOWN, han organitzat un campament d'estiu perquè els joves que pateixen síndrome de Down puguin gaudir de l'esport i la natura amb l'objectiu d'afavorir la seva integració. Per altra banda, els voluntaris a Barcelona, i gràcies la implicació de Fundació Gavina, han organitzat un campament d'estiu perquè nens i joves del barri del Raval puguin gaudir d'activitats d'oci i conèixer a altres nens i nenes.

L'acompanyament a persones grans és un altre dels pilars de l'acció solidària, especialment per a oferir alternatives d'oci i companyia al col·lectiu de la tercera edat. 

Per exemple, a Canàries, els voluntaris, en col·laboració amb Iniciatives Humanes i Grup ICOT, visiten en aquests mesos als ancians del Centre Sociosanitari ‘El Pino’ per a celebrar l'aniversari d'alguns d'ells. Així mateix, els voluntaris CaixaBank a Sevilla aprofiten aquests dies per a acompanyar a persones grans d’Hábitat Geriátrico a visitar l'Aquari de la ciutat, on els ancians coneixen algunes de les espècies marines més sorprenents.

L'esport com a vehicle de superació també té un paper clau. Els voluntaris CaixaBank de Granada, Almeria, Màlaga i Jaén han acompanyat, del 17 al 20 de juliol, a persones amb càncer de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a completar la ‘Integral Sierra Nevada’, una ruta a través de la qual els participants han recorregut alguns dels pics més icònics de Sierra Nevada. Així mateix, el muntanyenc Javier Campos realitzarà un documental per a mostrar els beneficis i els valors de superació que l'esport aporta a la societat i, especialment, a persones que pateixen càncer.

També es reforcen les accions relacionades amb el repartiment d'aliments i l'atenció a menjadors socials. Així, els voluntaris de CaixaBank a Madrid i Navarra poden ajudar que persones en risc accedeixin a aliments i serveis d'higiene.

En l’àmbit mediambiental, voluntaris a Tenerife i membres de Kilómetros Verdes participen en neteges de la zona recreativa la caldera d’Aguamansa i reben xerrades temàtiques per a conèixer la flora i fauna d'aquesta zona de Tenerife. Així mateix, els voluntaris CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears participen en el projecte ‘Col·lisions’, iniciativa de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic l'objectiu del qual és minimitzar les col·lisions de cetacis, i especialment el catxalot, amb els vaixells.  

Per a poder oferir ajuda a persones en situació de vulnerabilitat en el marc laboral, Voluntariat CaixaBank, en col·laboració amb entitats com Creu Roja, Save The Children o Fundació Senara, imparteixen cursos a l'estiu sobre canals de cerca de feina o d'interpretació d'una nòmina en diferents punts de la geografia espanyola. Gràcies a aquestes sessions, els beneficiaris obtenen eines clau per a la seva inserció laboral.

Un altre dels eixos de les activitats estiuenques és l'educació financera. Voluntaris a Lleó, i gràcies a la participació de Proyecto Convivo, imparteixen cursos sobre finances bàsiques a persones amb discapacitat. Tanmateix, els voluntaris a Barcelona duen a terme sessions sobre eines per a la gestió de l'economia familiar a membres de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Els voluntaris també impulsen activitats de digitalització, com per exemple el taller sobre l'ús de les xarxes socials en el camp professional o el d'utilització del programa Excel.

L'organització d'aquestes activitats ha acostat la pràctica del voluntariat a la societat, donant a conèixer el treball d'associacions locals.

Aquestes accions són especialment necessàries en època de vacances, quan els col·lectius vulnerables continuen necessitant suport i atenció.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 18 anys, l'associació està formada per empleats i extreballadors del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.991 entitats socials, al voltant de 14.000 voluntaris han ajudat a més de 482.000 persones vulnerables a tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES