Nota de premsa

Voluntariat CaixaBank impulsa més de 1.500 activitats d'acompanyament a 11.000 persones grans a tot Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntariat CaixaBank impulsa més de 1.500 activitats d'acompanyament a 11.000 persones grans a tot Espanya.

• Des d'inicis d'any Voluntariat CaixaBank, en col·laboració amb més de 160 entitats socials i residències, ha participat en diverses iniciatives relacionades amb l'acompanyament a gent gran, l'educació financera, tallers de digitalització o les sortides culturals.

• L'atenció i la cura del col·lectiu de la tercera edat és un dels pilars estratègics de la tasca de Voluntariat CaixaBank, i té com a objectiu millorar la seva qualitat de vida i les seves alternatives d'oci i acompanyament.

 

Voluntariat CaixaBank ha impulsat en el que portem d'any més de 1.500 activitats solidàries a tot Espanya per atendre, acompanyar i millorar la qualitat de vida de més d'11.000 persones grans. Aquestes accions, que formen part dels pilars estratègics del programa de voluntariat corporatiu de l'entitat, s'han impulsat gràcies a uns 1.500 voluntaris i en col·laboració amb més de 160 entitats socials i residències de gent gran de tot el territori.

Entre les activitats impulsades destaquen les xerrades d'educació financera, en les quals els voluntaris han compartit de forma amena i didàctica conceptes bàsics d'economia domèstica, així com de planificació de l'herència. També s'han dut a terme tallers de digitalització, per exemple, per a l'ús personal de les xarxes socials o de les eines d'Office com Power Point.

Un altre dels pilars de les actuacions amb persones grans han estat les iniciatives lúdiques, de lleure, i culturals. Per exemple, els voluntaris han acompanyat majors a Andalusia, Aragó o Catalunya a visitar museus i exposicions. En concret, en el marc del programa 'Apropa Cultura', més de 260 avis han pogut sortir de la seva rutina diària i han visitat el Museu d'Història de Barcelona, el Castell de Montjuïc, el CosmoCaixa, el Monestir de Pedralbes o el Zoo de la ciutat. També s'han realitzat excursions com la sortida al Monestir del Pueyo a Aragó amb l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, o la visita a l'entorn de l'Alhambra i els tresors de Granada amb beneficiaris de residències locals.

Les activitats d'acompanyament en centres de la gent gran també han estat un dels suports per a la gent gran. Els voluntaris s'han organitzat durant l'any per atendre de forma periòdica els residents dels centres, participant amb ells en tallers de manualitats, jocs de taula, lectura compartida i, fins i tot, celebracions d'aniversari. Els voluntaris s'han involucrat també en l'organització de passejos (caminant o en bicicleta i tricicle), i en algunes activitats esportives com bàsquet o gimnàstica adaptada.

També s'han organitzat activitats artístiques. A Madrid els avis han participat en tallers literaris, de pintura sobre tela, de teatre, així com en classes d'art. D'altra banda, a Múrcia, han destacat activitats com tardes de cinema amb beneficiaris de la Fundació Marraja i, a Navarra, s'han realitzat activitats de bingo amb el Club de Jubilats i amb la Residència de les Germanetes a Tafalla.

Els voluntaris s'han implicat així mateix en diverses iniciatives locals per a celebrar festivitats de pobles i ciutats amb la gent gran. Per exemple, a Barcelona, els van lliurar roses elaborades per persones amb discapacitat, i van celebrar junts la diada de Sant Jordi. També han celebrat els passos de Setmana Santa a Sevilla, la Feria de Abril, el festival dels Patis de Còrdova, i la Mare de Déu de la Candela en Valls (Tarragona), entre d'altres.

En definitiva, Voluntariat CaixaBank consolida entre els seus eixos principals l'acompanyament i la millora de la qualitat de vida de persones grans que, en molts casos, es troben en una situació de soledat no desitjada. Segons l'Observatori Estatal de la Soledat no Desitjada, en Espanya s'estima que el 13,4% de les persones pateixen aquesta condició (dades del 2023). Afecta més dones (14,8%) que homes (12,1%), i en concret, té més repercussió en persones amb discapacitat, i altres grups com les persones cuidadores, immigrants, o les persones retornades, entre d'altres. Per això, és fonamental impulsar iniciatives que puguin ajudar a pal·liar aquesta situació, millorant la qualitat de vida de col·lectius vulnerables.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 18 anys, l'associació està formada per empleats i exempleats del Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.991 entitats socials, prop de 14.000 voluntaris han ajudat més de 482.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES