Nota de premsa

Voluntariat CaixaBank beneficia més de 370.000 persones vulnerables a través de 25.000 activitats solidàries durant el 2023

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris CaixaBank.

• El nombre de voluntaris participants en les accions ha crescut un 23% respecte al 2022, cosa que posa de manifest la implicació de la ciutadania per donar resposta a les necessitats socials de col·lectius vulnerables.

• Les principals àrees d'activitat han estat l'educació i l'acompanyament professional i persones en situació de vulnerabilitat.

• Durant el passat any Voluntariat CaixaBank va llançar el 'Mes Social', iniciativa que va beneficiar més de 119.000 persones gràcies a la implicació de més de 13.800 ciutadans.

 

Un total de 17.240 voluntaris de CaixaBank a tota Espanya han participat en 25.137 activitats solidàries que han beneficiat 372.669 persones en situació de vulnerabilitat durant el 2023. Els voluntaris han dut a terme les accions per totes les comunitats autònomes, i han comptat amb la col·laboració i participació de 2.238 entitats socials de tota Espanya.

Al llarg del 2023, Voluntariat CaixaBank ha reforçat i ampliat les activitats en els diferents programes que porta a terme, amb l'objectiu d'adaptar-se a les necessitats de la ciutadania més vulnerable i fer front a reptes que afronta la societat. Així, el nombre de voluntaris participants en les accions solidàries ha crescut un 23%, posant de manifest la implicació de la societat en les tasques de voluntariat. De la mateixa manera, el nombre d'entitats socials col·laboradores ha incrementat un 12% respecte al 2022.

Les activitats en l’àmbit local han exercit un paper significatiu en les iniciatives del Voluntariat CaixaBank, organitzant més de 13.000 accions per localitats de totes les comunitats autònomes.

Com a principal novetat de 2023, Voluntariat CaixaBank va posar en marxa el 'Mes Social' per impulsar iniciatives solidàries durant tot un mes, ampliant l'antiga 'Setmana Social'. Així, durant el mes de maig, més de 13.800 empleats, exempleats, amics, familiars i clients de l'entitat van participar com a voluntaris en més de 2.300 activitats per tota la geografia. En conjunt, es van atendre les necessitats de més de 119.000 persones en col·laboració amb 1.006 entitats socials d'arreu del país.

Principals programes

Un dels principals programes de Voluntariat CaixaBank és l'educació, on destaquen les iniciatives en educació financera, d'acompanyament en la lectura i de reforç escolar. Durant el 2023 s'han organitzat 6.248 activitats, oferint contingut adaptat a cadascuna de les persones.

L'acompanyament personal i professional és un altre dels pilars de l'acció de Voluntariat CaixaBank. Així, durant l'any s'han dut a terme 4.695 activitats centrades a afavorir la inserció laboral i l'emprenedoria, així com accions d'acompanyament per apropar la cultura, l'esport o la música a persones en situació de vulnerabilitat, a persones grans i a persones amb discapacitat.

Fruit del compromís amb la cura del planeta, Voluntariat CaixaBank ha realitzat 579 accions per fomentar la preservació del medi ambient, com neteges en boscos i platges, accions de reforestació i de reciclatge.

Les activitats mediambientals no només s'han centrat en accions sobre el terreny, sinó que també s'han dut a terme 215 tallers i xerrades sobre sensibilització per conscienciar els presents sobre la vital importància de protegir el planeta, la flora i la fauna.

La digitalització i la formació en competències digitals i ofimàtiques també han estat un dels eixos de l'activitat del passat any. D'aquesta manera, s'han realitzat 225 sessions i tallers que han permès als participants millorar els seus coneixements sobre navegació web o conèixer eines de comunicació digital, entre d'altres.

Les situacions d'emergència d'abast global i nacional també han fomentat l'acció del Voluntariat CaixaBank. Per donar resposta als damnificats pel terratrèmol que al febrer va sacsejar Turquia i Síria, mig centenar de voluntaris de CaixaBank a Madrid, Balears, Màlaga, València i Múrcia, amb la col·laboració d'entitats socials i l'Ajuntament de Màlaga, van participar en tasques de recollida de material humanitari, medicines i aliments per proveir els afectats pel sisme.

‘El Projecte de tots’

De 2023 també destaca 'El Projecte de Tots', iniciativa a través de la qual els empleats de CaixaBank presenten projectes de les ONG amb les quals col·laboren, i l'entitat ofereix ajudes econòmiques per a l'execució d'aquestes iniciatives solidàries. Així, el 2023 s'han seleccionat 122 projectes d'entitats socials i se'ls ha dotat de 616.000 euros per dur a terme accions i activitats en favor de la societat.

CaixaBank ha celebrat a la seva seu central de Madrid una trobada per reconèixer la tasca i implicació dels seus empleats com a voluntaris d'associacions que porten a causes solidàries. Durant l'acte, es va posar de manifest el ferm compromís solidari dels empleats del banc i l'important valor que té la col·laboració de primera mà amb les associacions, que desenvolupen una tasca fonamental per al progrés social.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les iniciatives més gran de voluntariat a Espanya i el seu propòsit és acostar la pràctica d'accions solidàries a tota la ciutadania. Amb una trajectòria de 19 anys, l'associació està formada per empleats i exempleats del Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb més de 2.200 entitats socials i fruit de la implicació de més de 17.200 voluntaris, el programa de Voluntariat CaixaBank ha ajudat a més de 372.000 persones vulnerables a tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

  

  

  

  

 

NOTÍCIES RELACIONADES