Nota de premsa

Voluntariat CaixaBank acompanya a més de 34.000 persones grans a través de 3.600 activitats el 2023

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris de CaixaBank amb gent gran.

• Les accions han comptat amb la participació de més de 2.600 voluntaris de CaixaBank i amb la col·laboració de més de 270 entitats socials.

• Les principals àrees d'activitat han estat l'acompanyament, l'educació financera i la digitalització.

 

Voluntariat CaixaBank ha impulsat 3.604 activitats per acompanyar, atendre i millorar la qualitat de vida de 34.095 persones grans de tota Espanya durant 2023. Les accions han comptat amb la participació de 2.662 voluntaris de CaixaBank de totes les regions i han estat possibles gràcies a la col·laboració de 276 entitats socials locals.

Amb l'objectiu d'atendre les necessitats dels col·lectius vulnerables, les accions s'han centrat en els quatre programes estratègics del Voluntariat CaixaBank: acompanyament, educació, medi ambient i digitalització.

Com un dels pilars de l'activitat del Voluntariat, el 2023 es van organitzar 3.485 activitats per acompanyar a més de 32.000 persones grans, i es van realitzar activitats per apropar la cultura, l'oci i l'esport a aquest col·lectiu. Entre les moltes iniciatives, per exemple, es troba l'acompanyament a persones grans de la Residència Assistida per a Gent Gran Hospital de Sant Miquel - Fundació Albà en un recorregut en el qual van poder contemplar la il·luminació de Nadal de la Ciutat Comtal; l'organització a Tomelloso (Ciudad Real) de les ‘III Olimpíades de Majors a Castella’; o la preparació d'algunes activitats de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls (Tarragona).

Les activitats en centres de la tercera edat també van tenir un paper molt significatiu. Voluntaris de totes les regions van organitzar tallers de treballs manuals, jocs de taula o activitats de lectura compartida, permetent que els grans gaudissin d'activitats creatives i estimulants. Entre altres, voluntaris a la Comunitat de Madrid van passar una tarda amb els usuaris de la residència Amavir de Getafe (Madrid), on van compartir històries i anècdotes i van realitzar mots encreuats i passatemps. De la mateixa manera, voluntaris de CaixaBank a les Balears van elaborar postals de Nadal amb interns de residències i centres de la regió. A Canàries, els voluntaris van organitzar, juntament amb Música Popular de Tenerife, un concert a l'Asil d'Ancians de Santa Cruz de Tenerife.

La formació en educació financera és un altre dels pilars de l'acció de Voluntariat CaixaBank. D'aquesta manera, el 2023 es van impartir més de 100 tallers a través dels quals més de 1.500 persones grans van adquirir coneixements bàsics sobre com gestionar les seves finances personals i familiars, o operar de manera responsable i segura. Entre la gran varietat d'activitats d'aquesta temàtica, al març, voluntaris de CaixaBank a la Comunitat Valenciana van organitzar una xerrada, en col·laboració amb l'Ajuntament de Segorbe (Castelló), sobre com planificar l'herència.

Fruit de la importància de la tecnologia i de la preservació del medi ambient en la nostra societat, les accions també van estar centrades en aquests segments. Així, les persones grans es van formar en competències ofimàtiques, ampliant els seus coneixements sobre l'ús d'aplicacions d'Office com Word i PowerPoint i la navegació web, i van participar en accions per cuidar la flora i la fauna.

A més d'aquestes activitats, Acció Social CaixaBank impulsa el programa ‘Plens de Vida’, iniciativa que promou el desenvolupament personal de les persones grans en zones despoblades per a facilitar-los una vida plena i compromesa amb la seva comunitat, mitjançant tallers de formació i activitats grupals sobre salut i prevenció de la fragilitat, desenvolupament personal i cicle vital, i competències digitals.

A través d'aquestes accions, Voluntariat CaixaBank vol posar en relleu la importància dels majors en la nostra societat, brindant-los l'oportunitat de gaudir d'activitats i d'opcions d'oci amb el propòsit de millorar la seva qualitat de vida.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya i el seu propòsit és acostar la pràctica d'accions solidàries a tota la ciutadania. Amb una trajectòria de 19 anys, l'associació està formada per empleats i extreballadors del Grup CaixaBank i de la Fundació “la Caixa”, així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb més de 2.200 entitats socials i fruit de la implicació de més de 17.200 voluntaris, el programa de Voluntariat CaixaBank ha ajudat a més de 372.000 persones vulnerables en tota Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES