Nota de premsa

Valladolid acull la primera parada i presenta el circuit Plaza 3x3 CaixaBank 2024

#CreiemEnElBàsquet

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Valladolid ha acollit l’acte institucional de presentació del circuit Plaza 3x3 CaixaBank 2024.

• La presidenta de la FEB, Elisa Aguilar; Iñigo Roy, director d'Estratègia de Comunicació i Patrocinis de CaixaBank; María Teresa Martínez, regidora de Participació Ciutadana i Esports de Valladolid; Óscar Castañeda, president de la Federació de Bàsquet de Castella i Lleó; i Fernando Romay, ambaixador FEB, han inaugurat la dotzena edició del circuit de bàsquet 3x3, gratuït i a l'aire lliure més gran d'Espanya

• L'edició actual comptarà amb 11 parades per tota Espanya, sent Valladolid l'inici del circuit i passant per San Fernando (18 de maig), Melilla (1 de juny), Alacant (8 de juny), Vigo (22 de juny), València (6 de juliol), Pamplona (30 d’agost), Múrcia (7 de setembre), Logronyo (14 de setembre), Santander (21 de setembre) i Càceres (28 de setembre)

• El programa anual de promoció del bàsquet impulsat per la FEB i CaixaBank va tancar l'edició anterior amb més de 55.000 participants acumulats des del 2012, en una trajectòria històrica que acumula a més 123 parades en 48 ciutats i un total de gairebé 340.000 visitants en totes les seves jornades

La Federació Espanyola de Bàsquet i CaixaBank han presentat aquest dimarts, a Valladolid, el Plaza 3x3 CaixaBank, el circuit de bàsquet 3x3, gratuït i a l'aire lliure més gran d'Espanya. La ciutat castellana ha estat la primera parada d'aquesta edició i el lloc triat per presentar tot el circuit, que comptarà amb 11 parades que itineraran per tota Espanya. A més d'aquesta primera jornada, que visita Valladolid per primera vegada en la seva història, el Plaza 3x3 CaixaBank acudirà a San Fernando a Cadis (18 de maig), Melilla (1 de juny), Alacant (8 de juny), Vigo (22 de juny), València (6 de juliol), Pamplona (30 d’agost), Múrcia (7 de setembre), Logronyo (14 de setembre), Santander (21 de setembre) i Càceres (28 de setembre).

Per inaugurar la dotzena edició, la jornada ha comptat amb la presidenta de la FEB, Elisa Aguilar; Iñigo Roy, director d'Estratègia de Comunicació i Patrocinis de CaixaBank; María Teresa Martínez, regidora de Participació Ciutadana i Esports de Valladolid; Óscar Castañeda, president de la Federació de Bàsquet de Castella i Lleó; i Fernando Romay, ambaixador FEB.

La regidora de Participació Ciutadana i Esports de Valladolid, María Teresa Martínez, ha agraït “a la FEB, CaixaBank i la Federació de Castella i Lleó haver triat Valladolid per donar inici al circuit. És un honor i un luxe comptar amb aquests centenars d'esportistes, familiars, visitants. És una satisfacció, és la primera vegada que acollim el Plaza 3x3 i desitgem que no sigui l'última. Els més de 450 jugadors i jugadores que avui han participat s'han esforçat, i volem que siguin un exemple per als més petits”.

La presidenta de la FEB, Elisa Aguilar, ha fet arribar així mateix els seus agraïments a l'Ajuntament, CaixaBank i la FBCyL i ha destacat que “és molt bonic donar el tret de sortida a la dotzena edició d'aquest circuit” i ha remarcat que “la relació de la FEB i CaixaBank va molt més allà de l’àmbit comercial, compartim valors, il·lusió, foment del bàsquet i treballem en equip pel futur del bàsquet espanyol”. Elisa Aguilar ha tingut també paraules de reconeixement per a la Federació de Bàsquet de Castella i Lleó, “perquè la vostra tasca és molt important, sense el vostre esforç res seria possible”.

Per la seva banda, el director d'Estratègia de Comunicació i Patrocinis de CaixaBank ha posat en valor el paper de l'entitat financera com a patrocinador principal del circuit i soci de la FEB. “Amb la vinculació històrica a aquest circuit, CaixaBank es consolida com un patrocinador de referència del bàsquet a Espanya, amb el qual busca arribar a tot el territori d'influència i estar prop de les persones. Després de més de 120 parades i la visita a 48 ciutats, encara tenim la capacitat d'innovar i estem orgullosos de presentar la nova iniciativa ‘Triple Solidari’, que busca ajudar a nous col·lectius i atendre altres necessitats mitjançant la pràctica esportiva”, ha apuntat Roy.

Finalment, el president de la Federació de Bàsquet de Castella i Lleó, Óscar Castañeda, ha manifestat: “Estic molt content pels molts anys que portem treballant en el 3x3, i vull agrair a CaixaBank i la Federació Espanyola haver-nos triat per donar inici al circuit nacional. I a l'Ajuntament per cedir-nos aquest escenari, en el qual esperem que hagin gaudit tots els jugadors, jugadores, àrbitres i tots els que han participat en aquest jornada”.

12a edició del Plaza 3x3 CaixaBank amb un impuls més social

La d'aquest 2024 serà la 12a edició del Plaza 3x3 CaixaBank, el programa anual de promoció del bàsquet impulsat per la FEB i CaixaBank que inclou el circuit 3x3, gratuït i a l'aire lliure més gran d'Espanya i que la passada temporada va tancar amb unes xifres espectaculars: més de 55.000 participants des del 2012, en una trajectòria històrica que acumula més 123 parades en 48 ciutats i un total de gairebé 340.000 visitants en totes les seves jornades.

Igual que en anteriors edicions, les jornades del Plaza 3x3 CaixaBank 2024 comptaran amb múltiples pistes, entre les quals destacarà la Pista CaixaBank, en la qual es jugaran les finals masculines, i la Pista Univers Dona, que donarà cabuda a les femenines. Aquesta última pista s'engloba dins del projecte ‘Univers Dona Bàsquet’, liderat per la FEB i el Consell Superior d'Esports per a la promoció i difusió del paper de la dona en la societat a través dels valors que transmeten els esportistes, al qual està adherit CaixaBank.

A banda de la competició esportiva, el circuit continuarà oferint activitats lúdiques per assegurar la diversió dels participants, familiars i visitants, especialment els més petits, amb la participació d'Ambaixadors FEB i d'equips de voluntaris adscrits al reeixit Programa de Voluntaris FEB - CaixaBank, que està prop d'aconseguir els 25.000 inscrits.

Seguint la iniciativa de l'any passat i amb un clar focus social molt marcat, també en aquesta edició les parades comptaran amb una categoria d'exhibició i pràctica de bàsquet en cadira de rodes, del qual CaixaBank també és patrocinador oficial via la FEDDF, amb l'objectiu de conscienciar a la societat d'aquesta modalitat esportiva, els valors que transmet i la seva història d'èxit.

A les ciutats on el circuit farà parada, el Plaza 3x3 CaixaBank 2024 comptarà un any més amb el suport de les institucions locals i la col·laboració de les Federacions Autonòmiques.

La inscripció per participar en el circuit és gratuïta, està oberta a totes les edats i categories des de pre mini fins a sènior, tant masculina com femenina, i es podrà formalitzar per a cadascuna de les seus a través de la pàgina https://3x3.feb.es/

#Marca’tUnTripleSolidari

En aquest 2024, el Plaza 3x3 es presenta més solidari que mai amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa”. Parada a parada, tots els participants inscrits i visitants que s'acostin al Plaza 3x3 CaixaBank sumaran a favor d'una causa anotant triples solidaris en una iniciativa pionera. Durant tota la jornada i gràcies a la Fundació “la Caixa”, tots els triples registrats en els partits i en la zona lúdica sumaran fins a aconseguir l'objectiu: 1.000 triples per parada, que es traduiran en una ajuda econòmica a favor de la inclusió i la igualtat social. La iniciativa #Marca’tUnTripleSolidari se situarà en la pista central CaixaBank i en aquesta tots els participants i visitants podran demostrar la seva habilitat en l'anotació de Triples Solidaris en una cistella amb un cèrcol gegant que garanteix també diversió.

En el cas de la primera parada, a Valladolid, la recaptació anirà destinada a l'associació Down Valladolid.

El Plaza 3x3 CaixaBank 2024 es podrà seguir des d'aquest mateix dimarts en tots els seus detalls a través de la pàgina http://www.feb.es/plaza3x3.aspx.

CaixaBank, patrocinador de referència del bàsquet espanyol

CaixaBank és soci patrocinador de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i patrocinador oficial de la selecció espanyola, tant femenina com masculina, en totes les seves categories, que van des de l'absoluta fins a la sub-16, i patrocinador principal de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, amb l'objectiu d'impulsar el bàsquet en cadira de rodes.

L'entitat financera s'ha involucrat amb el bàsquet nacional des de l'any 2013 i la seva implicació i activació de múltiples iniciatives entorn d'aquest esport han ajudat a visibilitzar i ampliar la repercussió dels grans èxits assolits internacionalment.

En la seva implementació de l'estratègia de patrocini local, CaixaBank ha col·laborat amb els principals esdeveniments de bàsquet que s'han celebrat en l'última dècada a Espanya, tant professionals com amateurs, traslladant els valors de l'esport a tots els racons del país. Prova d'això és l'aposta com a patrocinador oficial de la Copa del Món de 2014 celebrada a Espanya, la col·laboració amb la Copa del Món de Bàsquet Femení celebrada a Tenerife l'any 2018, l'Eurobasket femení que es va disputar a València el 2021 o l'històric compromís amb el circuit Plaza 3x3 CaixaBank.

Amb motiu de la Copa del Món Masculina celebrada a Espanya el 2014, la FEB i CaixaBank van unir esforços amb la finalitat de fomentar un programa de voluntariat esportiu que transcendís la pròpia competició: el programa voluntaris FEB CaixaBank. Deu anys després, el programa ha aconseguit teixir una sòlida comunitat de prop de 25.000 voluntaris, que donen suport a tots els esdeveniments oficials de bàsquet organitzats per la FEB.

El circuit Plaza 3x3 CaixaBank va rebre el Premi Gegants 2022 com a millor activació de patrocini en el seu desè aniversari.

 

NOTÍCIES RELACIONADES