Nota de premsa

Un total de 440 alumnes de graus STEM d'universitats espanyoles participen en els Premis WONNOW

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadores de la primera edició dels Premis WONNOW

• La presentació de candidatures s'ha incrementat més d'un 60% en aquesta segona edició, on han participat noies de 70 universitats de totes les comunitats autònomes.

• Es lliuraran 11 guardons: un en metàl·lic a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros, i d'altra banda 10 estudiants tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i a més participaran en un programa de mentoring de Microsoft.

Un total de 440 alumnes de graus STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques- de 70 universitats espanyoles han participat en la segona edició dels Premis WONNOW, una iniciativa de CaixaBank i Microsoft Ibèrica per premiar l'excel·lència femenina en graus universitaris tècnics, fomentar la diversitat i reduir la bretxa de gènere en aquests sectors on la presència femenina és reduïda.

La Intel·ligència Artificial, la Realitat Mixta o la Computació Quàntica estan accelerant la demanda de nous perfils professionals. El foment de talent digital i amb capacitats STEM té cada vegada més importància. El 90% dels treballs en qualsevol indústria en l'actualitat ja necessiten d'habilitats digitals.

Segons l'informe de la UNESCO “Desxifrar el codi: l'educació de les nenes i les dones en ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM)”, actualment només el 28% de tots els investigadors en el món són dones. Les diferències de gènere en la participació en els estudis STEM en detriment de les nenes ja s'aprecia en l'educació infantil i es torna més visible en nivells educacionals més alts. En l'educació superior, les dones representen només el 35% dels estudiants matriculats en les àrees relacionades amb STEM.

És necessari fomentar les vocacions entre les joves per les matèries tècniques, perquè el talent de les nostres empreses sigui divers i les dones no perdin les oportunitats que porta en si l'economia digital.

I aquest és l'objectiu que CaixaBank i Microsoft Ibèrica impulsen per segon any consecutiu amb els Premis WONNOW. Totes dues companyies aposten pel talent i estan compromeses amb la diversitat i els valors de compromís social, igualtat i excel·lència que comparteixen es reflecteixen en aquesta iniciativa.

Increment de candidatures

Després de l'èxit de la primera edició, aquest any la participació de les estudiants universitàries de totes les comunitats autònomes espanyoles s'ha vist incrementada en més d'un 60%.

Els territoris on s'han rebut més candidatures han estat Andalusia, Catalunya, Madrid, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, País Basc, Castella-la Manxa, Murcia i Illes Canàries i els graus amb més candidatures presentades han estat el d'Enginyeria Química, Biotecnologia, Enginyeria Biomèdica, Matemàtiques i Enginyeria Informàtica.

Per triar les premiades, que es donaran a conèixer a l'octubre, es tindrà en compte, a més del seu expedient acadèmic i que compti amb els 180 primers crèdits superats, el seu projecte i experiència personal.

En total es lliuraran 11 premis. D'una banda, es guardonarà a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros, i d'altra banda, es premiarà a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar en CaixaBank i participaran en un programa de mentoring de Microsoft Ibèrica, que ofereix assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional en la indústria tecnològica.

Sobre CaixaBank

El compromís social és un dels valors de CaixaBank, que pretén contribuir al desenvolupament d'una societat més justa i amb major igualtat d'oportunitats. Per a això, fomenta i posa en marxa diverses iniciatives amb l'objectiu d'afavorir la diversitat, com els Premis WONNOW. Com a element central de la seva identitat, l'entitat participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals.

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women’s Empowerment Principles, impulsada per Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat “Més Dones, millors empreses”, per una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional. Així mateix, CaixaBank està inclosa en l'índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg pel seu compromís amb la promoció de les dones.

Actualment, CaixaBank compta amb un 40,1% de dones en llocs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat compta amb un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i prop de 5.000 oficines.

Sobre Microsoft Ibèrica

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i el Intelligent Edge. La seva missió és ajudar cada persona i a cada organització en el planeta a fer més en el seu dia a dia.

Microsoft és una empresa diversa en tots els sentits. Més enllà del gènere, és alguna cosa que la companyia té interioritzat en la seva cultura. La seva missió com a companyia és intrínsecament inclusiva: empoderar a cada persona i a cada organització del planeta per a aconseguir més.

Internament, Microsoft promou una cultura que permet als seus empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió. I per a això, la diversitat és clau: un entorn divers i inclusiu condueix a millors idees, millors productes i millors resultats per als clients.