Nota de premsa

Un total de 260 alumnes d’universitats espanyoles han participat en els Premis WONNOW STEM

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft

• Es lliurarà un premi en metàl·lic a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros, i d'altra banda es guardonarà a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i a més podran participar en un programa de mentoring de Microsoft.

• Les guardonades es donaran a conèixer al setembre. Per escollir a les premiades, a més del seu expedient acadèmic, es valorarà la seva experiència personal.

Un total de 260 alumnes de 59 universitats espanyoles s'han presentat als Premis WONNOW STEM, una iniciativa que han llançat CaixaBank i Microsoft per premiar l'excel·lència femenina en carreres universitàries tècniques. Les estudiants que han participat estaven matriculades en l'últim curs de carreres STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques -.

Les guardonades es donaran a conèixer al setembre. Per escollir a les premiades, a més del seu expedient acadèmic, es valorarà la seva experiència personal. Es lliurarà un guardó en metàl·lic a l'alumna amb millors resultats acadèmics, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros. D'altra banda, també es premiarà a unes altres 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar. Se'ls farà un contracte de 6 mesos en format pràctiques amb possibilitat d'incorporació a l'empresa en finalitzar aquest termini. A més, també es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft, que oferirà assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional en la indústria tecnològica.

Amb la convocatòria d'aquests premis, CaixaBank i Microsoft guardonen l'excel·lència, tant acadèmica com personal, de dones estudiants de carreres tècniques, estudis que tenen un paper cada vegada més essencial en el desenvolupament de la nostra societat però on la presència femenina és reduïda. CaixaBank i Microsoft distingeixen el major talent, donant visibilitat a models de referència femenins en el sector STEM i fomentant la diversitat en la indústria tecnològica.

Impuls a la diversitat

Els valors de compromís social, igualtat i excel·lència, que comparteixen CaixaBank i Microsoft es reflecteixen en aquesta iniciativa, que pretén celebrar-se amb una periodicitat anual. A través d'aquest projecte, les dues entitats mostren el seu compromís per la igualtat de gènere en àmbits laborals i professionals importants.

Actualment, segons les anàlisis de l'OCDE, només un de cada tres graduats en enginyeria és dona i aproximadament un de cada cinc graduats en informàtica són dones. A Espanya, segons dades del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, només un de cada quatre estudiants d'enginyeria és dona.

Després d'estudiar una carrera de l'àmbit científic tecnològic, l'OCDE indica que el 71% dels homes graduats en carreres científiques treballen en llocs STEM, mentre que només el 43% de les dones ho fan. Als països de l'OCDE, el 13,7% dels inventors que registren patents són dones.

Aquesta situació contrasta amb l'elevada demanda de professionals STEM a la Unió Europea. S'estima que l'any 2020 existiran 756.000 vacants sense cobrir en el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions. La paritat d'homes i dones en la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea en uns 9.000 milions d'euros anuals. Impulsar l'interès de les dones pels estudis STEM ajuda a reduir la bretxa de gènere que existeix en el sector científic tecnològic.

Sobre CaixaBank

El compromís social és un dels valors de CaixaBank, que pretén contribuir al desenvolupament d'una societat més justa i amb major igualtat d'oportunitats. Per fer-ho, fomenta i posa en marxa diverses iniciatives amb l'objectiu d'afavorir la diversitat, com els Premis WONNOW STEM. Com element central de la seva identitat, l'entitat participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals. Concretament en diversitat de gènere, l'entitat compta amb el programa Wengage, que desenvolupa les línies d'actuació a favor de la diversitat i la igualtat efectiva entre homes i dones.

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women’s Empowerment Principles, impulsada per Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Xàrter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable. Actualment, CaixaBank compta amb un 39,6% de dones en càrrecs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat compta amb un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc té a prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.379 oficines.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l'Intelligent Edge. La seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització en el planeta a fer més al seu dia a dia.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES