Nota de premsa

Un centenar de voluntaris de CaixaBank de la Territorial de Barcelona participen en una jornada solidària per oferir dinar a més de 1.300 persones a 14 menjadors de la província

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Foto de l'activitat de voluntariat en el Menjador Santa Anna en el qual van participar, entre altres, la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina.

• Membres de Voluntariat CaixaBank empleats de la Direcció Territorial de Barcelona han col·laborat amb l'activitat 'Nadal Compartit' per donar suport en els àpats de centres i residències de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

 

Un centenar de voluntaris de CaixaBank a la província de Barcelona han participat aquest dimecres en l'activitat 'Nadal Compartit', fent tasques de suport a 14 menjadors socials i residències de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat amb l'objectiu d'ajudar 1.300 persones en situació de vulnerabilitat.

Els voluntaris de la Direcció Territorial de Barcelona han preparat les taules i han servit els menús als beneficiaris del Menjador Social Emmaús, Menjador Solidari Gregal, Menjador Social Canpedró, Menjador Residència Institut Desert de Sarrià, Menjador Social Sant Fèlix, Menjador del Cottolengo del Padre Alegre, Menjador Social Parròquia de Santa Anna, Residència Assistida per a Gent Gran d'Horta,  Residència Bon Pastor, Residència Poblenou, Germanetes dels Pobres de Gràcia i Germanetes dels Pobres de Tetuan a Barcelona, del menjador de la Residència Jericó Fundació Sant Roc a l'Hospitalet de Llobregat i de la Residència Falguera de Sant Feliu de Llobregat. Així mateix, un cop finalitzat el dinar, han participat en les tasques de recollida.

Durant la jornada, els voluntaris, entre els quals ha estat present la directora territorial de CaixaBank a Barcelona, Maria Alsina, s'han dividit en grups reduïts i han col·laborat amb els voluntaris de les residències i associacions per repartir-se les tasques.

"Aquesta activitat posa de manifest el compromís dels voluntaris de CaixaBank amb les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, brindant-los companyia i suport en dates tan assenyalades com aquestes", ha subratllat Alsina.

"Accions com 'Nadal compartit' posen de manifest el vincle que Voluntariat CaixaBank té amb menjadors socials i residències, que realitzen una tasca fonamental per estar al costat dels que més ho necessiten i el sentiment de tots els empleats per dedicar temps a col·laborar en aquestes accions, i donar visibilitat a situacions de vulnerabilitat molt properes però desconegudes. No només és dir-ho, sinó també estar aquí", ha apuntat Alsina.

A més de l'acció organitzativa, els voluntaris de CaixaBank han portat coques artesanes a alguns dels menjadors socials i han compartit anècdotes i vivències amb els usuaris, gaudint d'un àpat en un ambient distès.

Amb aquesta activitat, Voluntariat CaixaBank reforça el vincle amb la gent gran i amb aquells que estan en una situació de vulnerabilitat, subratllant la importància de l'acompanyament a aquests col·lectius, i més en una època de l'any tan assenyalada com és el Nadal.

Voluntariat CaixaBank

Voluntariat CaixaBank es constitueix com una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 18 anys, l'associació està formada per empleats i exempleats del Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients de CaixaBank i totes aquelles persones que vulguin participar en activitats solidàries.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.991 entitats socials, prop de 14.000 voluntaris han ajudat més de 482.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació, la digitalització, l'acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a entitats socials i persones en risc de vulnerabilitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES